folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Bizi Neden Yarattı?

Tanrı Bizi Neden Yarattı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Anlıyom pro tabii ki haklısın :\ Espirisine onu yazdım yani :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

HaYVaN bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

Pro ateist olmak için mevzu arıyosun zaten :D

nerdeyse 6 milyardan fazla bahanem var hayvan

insanlar o kadar salak ve herşeyi o kadar çarpıtıyor ki dini o kadar mahvediyor ki bi dine inanasım gelmiyor

anlatabiliyor muyum?

peki sence hangi yonden çarpıtıyolar dini?

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Neden sims oynarız :\

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

god mode: on

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ValentinoRossi bunu yazdı:

nerdeyse 6 milyardan fazla bahanem var hayvan

insanlar o kadar salak ve herşeyi o kadar çarpıtıyor ki dini o kadar mahvediyor ki bi dine inanasım gelmiyor

anlatabiliyor muyum?

peki sence hangi yonden çarpıtıyolar dini?

dine inananları pasif, emirlere uyan köleler yapmak için ne şekilde gerekirse o şekilde çarpıtıyorlar.

çok basit örnek vericem aklımda kalan bişey

abdullah gül cumhurbaşkanı seçildiğinde tvde halka soruyolar iyi mi oldu diye yaşlı bi amcam diyo ki "çok iyi oldu müslüman bi cumhurbşkanımız olması ne güzel"

önceki kişi (ki ahmet necdet sezer çok değerli bi insandır, kaybettik onu) sanki müslüman değildi.

he bu örnek aklıma geldiği için yazdım yoksa işin esas boyutu çok daha kapsamlı

veya abdullah gül dini kullandı demiyorum, halkın bakış açısını nereye çeviriyorlar onu anlatıyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

bence Tanrı'nın yaptıklarını, yapacaklarını, varlık nedenini tartışmak mantıksız. Çünkü insan aklının alamayacağı şeyleri barındırır din. İnsana düşen inanmak ya da inanmamak. ancak bu dediklerim asla sorgulanamaz anlamına gelmemeli. Ancak yapıcı şekilde sorgulanmalı

Tam müslüman kafası :D senin aklın ermez, sen bilmen hocalar bilir, takdiri ilahi, kurcalama inan. Bu düşünceyle biryere varılmaz hocam.

Tanrı bizi neden yarattı sorusuna gelirsek, bana kalırsa yalnızlıktan hoşlanmadığı için ve egosunu tatmin etmek için. Yani yaratılmış hiç birşey olmasa tanrının yaratma gücünün bir özelliği kalmaz, ayrıca oyalanacak bişeyi de olmaz daima yalnız başına.

İslama göre de bizi kulluk etmemiz için yaratmış, bence mantıksız yani, bir senaryo yazılıyor, kim iyi kim kötü belli, ortada fol yok yumurta yokken kötülük gibi kavramları çıkarıyor, kötü insan diye bir kavram olması bile gerekmezken yaratıyor  sonra vay sen neden kötülük yaptın yallah cehenneme. Mantıklımı yani.

Bence tanrının iyi olduğu konusu tartışılır,.

01000100 01101101 01110010 01001011 01100101 01101110
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

bence Tanrı'nın yaptıklarını, yapacaklarını, varlık nedenini tartışmak mantıksız. Çünkü insan aklının alamayacağı şeyleri barındırır din. İnsana düşen inanmak ya da inanmamak. ancak bu dediklerim asla sorgulanamaz anlamına gelmemeli. Ancak yapıcı şekilde sorgulanmalı

Tam müslüman kafası :D senin aklın ermez, sen bilmen hocalar bilir, takdiri ilahi, kurcalama inan. Bu düşünceyle biryere varılmaz hocam.

Tanrı bizi neden yarattı sorusuna gelirsek, bana kalırsa yalnızlıktan hoşlanmadığı için ve egosunu tatmin etmek için. Yani yaratılmış hiç birşey olmasa tanrının yaratma gücünün bir özelliği kalmaz, ayrıca oyalanacak bişeyi de olmaz daima yalnız başına.

İslama göre de bizi kulluk etmemiz için yaratmış, bence mantıksız yani, bir senaryo yazılıyor, kim iyi kim kötü belli, ortada fol yok yumurta yokken kötülük gibi kavramları çıkarıyor, kötü insan diye bir kavram olması bile gerekmezken yaratıyor  sonra vay sen neden kötülük yaptın yallah cehenneme. Mantıklımı yani.

Bence tanrının iyi olduğu konusu tartışılır,.

:D dostum yukarıda belki yazmış olabilirim ancak dindar bir insan değilim. ancak dinde aynen boyle. sen ya da ben istediğimiz gibi yorumlasak bile. bunlar geçerli.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

tüm dinlerin oluştuğu sümer mitolojisinde insanların tanrı tarafından, bi uçurumun kenarında, tanrının dışkısından yaratıldığı söylenir. tanrı insanları kendine köle olsun diye yarattı, çünkü köleleri yoktu ve bu onu çok üzüyordu. insanı yarattı, ona hediyeler verdi ve onu köle yaptı..

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

benim anlamadığım

Tanrı çok güçlü sadece istemesi bile bütün evreni kainati oluşturuyor veya kaybedebiliyor bu onun için sadece an meselesi

bu kadar büyük bir yaratıcı güç neden bizi yaratmış :S çok mu lazım ?

kendi egosunu mu tatmin ediyor ?

yoksa hocası ödev vermiş biz bi ödevmiyiz

büssürü saçmalık geliyo insanın aklına bu saçmalıklarada saygı duymak lazm çünki beni o yaratmış :)

en iyisi tanrı yok

yada herkes tanrı

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tanrı bizi birbirimize düşürmek için yarattı :F

biz birbirimizi yedikçe oda mutlu oluyordur heralde :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
Toplam Hit: 8914 Toplam Mesaj: 58