folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Bizi Neden Yarattı?

Tanrı Bizi Neden Yarattı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

Araf.179- "Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. , Onların kalpleri var. Fakat anlamazlar, gözleri var, fakat görmezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler. Hatta hayvanlardan da sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. 

Sizin köy daha büyük :)

ilk okul çocukları gibisin dostum. ali ata bak diye 50 defa yazdırırlardı ilkokulda. seninde üzerinde büyük bi etki yaratmış aynı kelimeleri hala defalarca yazıp duruyorsun.

bak TylerDurden ne demiş

Tyler Durden bunu yazdı:
    tanrının senden hoşlanmadığı olasılığını düşün.düşünmelisin.o seni hiç istemedi.
    hatta büyük bi olasılıkla senden nefret ediyordur.bu başına gelebilicek en kötü şey değil
    ona ihtiyacımız yok. laneti ve affedilmeyi boşver.biz tanrının istenmeyen cocuklarıyız.
    herseyden önce korkmayı bırakıp bi gün ölüceğini kabullenmelisin.sadece herşeyi kaybetikten sora özgür olabiliriz.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Bizi birşey yaratmadı ama insanlık kendini yarattığına inandığı birşey yarattı...

Her Hakkım Saklıdır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Tanrıyı insanmış gibi düşünmekle yapyorlar en büyük hatayı.Allah durduk yere neden bir kulunu sevmesin ? Kulu inanmıyorsa bile ona ölüm ulaşana kadar her an iman etme fırsatı vermiş ve bu yolda bol bol yardım etmiş.Gören var görmeyen var.İnternet var şimdi.Bunu kötü amaçlar için kullanan da var iyi amaçlar için kullanan da.Merak eden arar bulur.Arayan belasını da bulur bu arada mevlasını da:)

Boşuna yazıyorum bu satırları.

Söylesem tesiri olmaz.Sussam gönül razı değil.

İsteyen istediği şeye inansın bu tartışmada bitsin.Uzatmayalım.

Edit : Sizin köy daha büyük :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

filozof diyojen ne diyor : gölge etme başka ihsan istemem.

sanırım mesaj gitti.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

bukadar yazmışsınız hiç birini okumadım direk cevap la buttonuna bastım nedenmi yarattı yaratırken benden izin almadı bana sormadı yada sorduysa sarhoştum herhalde hatırlamıyorum.... yaratırken bana sormadı..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:

Bizi birşey yaratmadı ama insanlık kendini yarattığına inandığı birşey yarattı...

katılıyorum.. ama şunu sorucam sence bu gerekli miydi ? yani  böyle olması daha mı iyiydi?(kişisel görüşünü merak ettim de )

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

kendinize soru sormaniz guzel, hic degilse dusundugunuzu gosteriyor

hocam sağol biraz gülmeye ihtiyacım vardı :)

Allah ta seni güldürsün :)

Teşekkürü borç bildim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

Allah sordu ''Enesti bi Rabbikum''  (ben sizin Rabbiniz miyim) .

insan ruhları cevap verdi (evet sen bizim Rabbimizsin)

Ve Allah, insanı verdigi bu sözden imtihan için dünyaya gönderdi.

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

düşünmek güzel. mantık ve şüpheci yaklaşımlar dahada güzel ama cevaplarda nedense hep gerilim var :)

günümüzde bile daha ailemizi sevdiklerimizi değer verdiklerimizi doğru düzgün sorgulayamıyorken, böyle temel bilgilerle yaradılışı sorgulamak biraz zor bence.

ama güncel hayatımızda yaptığımız her işin veya başarının ödülünü alırken sürekli bişilere uğraş verirken çabalarken :

- ben neden çabalıyorum.amaç ney.ne gerek varki diyormuyuz.tabikide hayır kısa ömrümüzü en güzel şekilde yaşamak istiyoruz.ve bunun için ideallerimiz için sürekli çabalıyoruz.

burdada aynı sonuç var.başarı cennet başarısızlık cehennemdir. benim gözümde olay sadece inanmak değildir. Çok inançlıyım diyen adamların bir çoğu bile

tanrıya şirk koşabiliyor. doğal olarakta insanlar dinden soğuyor. İnsanlığın ilk oluştuğu hz Adem den bu yana her zaman bir din kavramı vardı.Kimisi ateşe taptı kimisi havaya kimisi yıldıza.. Ama sonuç her zaman bir inanç olgusu olduğunu gösteriyor.İnanmak içinde heralde ilk önce kul oldugunu onaylamaktan geçiyor.

he birde egodan bahsedilmiştir. ego insanlara uyarlanabilcek bir tanım.Tanrıya ego uyarlandığını ilkkez gördüm. Çünkü sen kulsun sen tapansın sen inanansın.

eğer içinde böyle bir kavram yoksa nefsine yenik düşenlerdensin hatta ve hatta asıl egoist ta kendinsin sonuç isyankarsın güçsüzsün başarızsın vs...

kısa zamana kendini aşırı kaptıranlardansın :)diye bir çok şey çıkıyor.

ölümden sonra illaki birşeyler olcak ruh bedenden ayrıldığı zaman ortada sorgulanan bir tek sen olcaksın.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 8917 Toplam Mesaj: 58