Taraftarlık Ve Fanatizm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Yalnız bu kavramları sadece spor üzerinde incelemek çok büyük bir yanılgı.

Pek okumadım yorumları ama ilk yorumlarda sadece maça gitmekten falan bahsedilmiş onu fark ettim.

Eğer öyle bir durum varsa ortada hata ediliyor demektir. Bi grubun hatta bir ideolojinin ya da bir varlığın bile taraftarı ya da fanatiği olabilir.

Taraftar olmak her ne kadar nazik şekilde gerçekleştirildiğinde hoş görülebilir olsa da fanatizm iğrençtir.

hay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    Örneğin bisiklet sporunda taraftarlık vardır, ama ben fanatizm türü bir taşkınlık görmedim. Bir yarışta kavga eden sporcu gördüysem de, şehrinin takımı için fanatiklik yapan duymadım.
    Bisiklet sporu gibi ''diğer'' olarak tanımlanan sporlar Türkiye'de insana maddi olarak birşey kazandırmaz. Fanatizm üstünde paranın döndüğü sporda daha çok gölüyor gibi.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ders " Spor Sosyolojisi" oldugu icin mecburen spordaki fanatizm ve taraftarlık kavramlarına yoneliyoruz yoksa elbette bilisimden tut, sinemaya kadar her alanda vardir bu olgular.

@Ereresel hocam cok onemli noktayi yakalamis. Uzerinden maddi kar elde edilen branslarda(futbol) fanatizm kavrami daha bir on plana cikiyor.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

2 side aynı bok zaten ingilizcede aynı anlamda fan

sadece futbolda niye olsun

mesela facebookta bir artistin sayfasını beğenirsin

artist yanlış işlerde yapsa bir anda avukatı kesilirsin, yaranmak için herşeyi yaparsın, arkasında durursun, özellikle türkler yapar bunu çıkar sağlamak için :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CameL bunu yazdı
    Ama aynı A takımı için Y kişisi , sabahın köründe kalkıp buz gibi havalarda deplasman yollarına düşer , kışın ortasında gece yarılarına kadar pankartlar boyar . Cebinde kalan son parasını bir amatör branş maçına gitmek için harcar vb.

Iste, benim anlayamadigim nokta burasi. Bir insan(!) nasil olurda, evinde coluk cocugu acken cebindeki prasini, cocuklarin rizkini goturup ahmak gibi bir maca verir.

Ayrica ulkemizde spor denilence neden sadece futbol denildiginide hic anlamis degilim.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 2183 Toplam Mesaj: 16