folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tarih Siyaset Vb Şeyler Hakkında...

Tarih Siyaset Vb Şeyler Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mc_rapier
    mc_rapier's avatar
    Erkek

ataturkcu1 bunu yazdı:
    -----------------------------
    İnanın hit gibi kaygım yok.Sorun sadece Atatürkün hayatı da değil.Siyaset tarih vs hepsi.Nasıl daha doğru bilgi elde edilir.Birisi bana bunun formülünü verebilir mi?Önce neyleri okuyarak başlamalıyım?
    -----------------------------
    eğer en az orta zekaya sahip biri isen.

ki yukarıdaki paragrafın bunu kanıtlıyor :D

diyebilirim ki eline geçen her kitabı okumaya başla Atatürk ile ilgili

zaten 5-6 kitap sonra oturacak fikirler.

yazar ayırma.Kitap ayırma.

en sonunda ayırımı kendin yap ;)

ID no su 19140 olan mürid
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

hiç bir bilgi nesnel olarak aktarılamaz.

hele ki tarih

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

genç arkadaşımızın kafasının karışması hem çok normal hemde çok sevindirici arkadaşlar. Sorgulayan gençlerimiz iyice azaldı. Tarih gözlerini ileriye dikmiş bir peygamber gibidir diy bir vecize var. Tarihini bilmeyen ileriyede doğru-dürüst bakamaz. Yaşadığı zaman dilimini doğru göremez.

TARİHİN TANIMI: Tarih geçmiş zamanlarda yaşayan insan topluluklarının her türlü faaliyetlerini YER VE ZAMAN bildirerek, SEBEP-SONUÇ ilişkisi içinde anlatan bilim dalıdır.

Bu bilimsel tarih in açıklamasıdır. Dolayısı ile bilimsel tarih yöntemi kullanılarak yapılmış araştırmalar ve kitaplar en güvenilir olanlardır. Bu türlü tarihçi sayımız az olmasına rağmen ısrarla bu tür araştırmacıların çalışmaları ciddiye alınmalıdır. Bu konu derin ve tartışılması gereken bir konudur bana göre.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 1959 Toplam Mesaj: 14