folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tarih Siyaset Vb Şeyler Hakkında...

Tarih Siyaset Vb Şeyler Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Saygıdeğer müridler;mürideler,

Öncelikli olarak umarım konuyu yanlış yere açmamışım diyorum.En uygun yer olarak burayı buldum.

Konuyu açmamın sebebi kafamın tarih ve siyaset gibi unsurlarda karışmasıdır.Okuduğumuz kaynaklar göreceli.Doğruluğunu ispat edecek belgeler bile birer iddiadan öteye geçemiyor.Konuyu açayım Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunun değiştirildiğini iddia eden,bursa nutkunun yalan olduğunu söyleyen tarihçiler var ve bununla beraber ne ararsanız aklınıza hayalinize gelmeyecek teoriler,iddialar;en bildiğimiz ve güvendiğimiz şeylerin bile yalan olduğunu söyleyen hatırı sayılır tarihçiler var.Şimdi soruyorum ne doğru ne yanlış müridler/mürideler?

Ben bir Türk genci olarak 1960-1980 arası tarihimizi öğrenmek istiyorum;ama bu zaman arasında olan olaylar hep birilerine göre anlatılıyor.Maalesef objektif anlatılmıyor-belki de anlatılamıyor-.Dolayısıyla da kime ve neye inanacağımı şaşırıyorum.Birilerine göre komünistler haksızdı komünistler şöyleydi böyleydi vs birilerine göre faşistler şöyleydi böyleydi vs gibi şeyler duyuyorum.İdeolojilerle ilgili kitaplar okuyun diyeceksiniz bana.Dilediğini seç ve onun yolundan git diyeceksiniz.Peki bu yoldan giden insanların okuduğu o ideoloji kitapları dışında illa ki o ideolojiyi savunan insanların tarihi birer geçmişi olacak ve onunla ilgili tarihi kitaplar yazılacak.O tarih kitapları ne derece doğru olacak?İlk paragrafımda söylemiştim.Daha nutkun değiştirilip değiştirilmediği tartışılıyor bu ülkede.Tarihçiler kendi belgelerine göre bir şeyler söylüyorlar atışıyorlar vs vs.Oraya çıkan sonuç ne olacak?Kocaman bir 0 olacak benim açımdan.

İlkokulda bize hep Atatürkün Samsuna giderken bindiği geminin döküntü olduğunu o geminin kaptanın da hain olduğu söylendi.Lisedeki tarih hocamız bunların birer yalan olduğunu o adamın aslında öyle hain olmadığını söyledi.Hangisi doğru?Üniversiteye giderken de bu adamla ilgili farklı bir bilgi öğreneceğim galiba.İlkokulda arkadaşlarımla konuşurken o adamın bir hain olduğundan bahsedeceğim gençliğimde arkadaşlarımla konuşurken birden hop ne yapıyorsun kardeş o adam vatanseverdi falan diyeceğim.Karşımdaki adam sormayacak mı hoca dur ne diyorsun sen.Sen şu zamandayken böyle söylemiştin ne ayak demeyecek mi?

Öyle paranoyak oldum ki tarihi gerçekler önüme serilirken efendime söyleyeyim barış antlaşmaları olsun vs vs BELGEYE SAHİP şeylerde tarih kitaplarında yazan maddelere inanmamaya başladım.Orjinali nerde nasıl bulurum nasıl okuyup öğrenebilirim diyorum.Birilerinin hep bir şeyleri değiştirdiğini düşünmeye başladım.Bir zaman Vahdettin benim için hainin önde gideniydi.Şimdi bir kahraman.Bir belge açıklanıp da hainliği ispat edilirse ne yaparım acaba diyorum.

17 yaşındayım. 3-4 sene sonra oy kullanacağım ömrüm olursa.Hangi parti doğru şeyleri yaptı.Ne yanlıştı ne değildi.Bu sorulara verilecek cevaplar hep subjektif olacak.Doğru öyle olabilir.Çünkü siyaset bu;ama objektif gerçeklerin de olması gerekiyor diye inanıyorum.

Şimdi sevgili mürid-müridelerden isteğim olayın tartışma boyutuna girmeden-siyasi konuya dökülüyor olaylar ve millet tartışırken soru unutuluyor vs vs :D- bana şu felsefik sorunun cevabını vermeleri:DOĞRU BİLGİ NASIL ELDE EDİLİR?Bana doğru yolu gösterin;çok paronayaksın diyebilirsiniz hoca git eğlen hayat boş eğlen coş diyebilirsiniz ama tarihimizi ve siyasetimizi bilmek lazım çünkü oy vermek büyük sorumluluk olsa gerek.Tarih konusuna gelince "Tarihini bilmeyen milletler onu bir kez daha yaşamak zorunda kalırlar."

Pragmatism&Realism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    demirkırat dumlupınar, Atatürk, 12 eylül yakın tarih belgesellerini izle...vahdettinin vatan haini olmadığını kim diyor ?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    ataturkcu1 onun bunun yazdıklarından çok, tarihe bizzat yön vermiş insanların sözlerinin de bulunduğu kitapları okursan daha iyi olur.
    vahdettin'in hain değil bir vatansever olduğunu bizzat Atatürk söylemiştir.ama Atatürk'cü olduğunu iddia edenler ısrarla hain olduğu konusunda bastırırlar.peygamber efendimize büyük bir aşkla bağlı olan hz.ali''nin gerçek peygamber olduğunu iddia eden bazı aleviler gibi bir durum buda..böyle ikilemler var işte.

kimse kimsenin lafıyla vatan haini olmaz kardeş.insanlar bi tarafı yüceltirken, diğer tarafı yerme meraklısı olduğu için böyle tartışmalar çıkabiliyor.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Atatürke ölüm fermanı yazdıran kimdi ? vahdettinin şeyhi değil mi ? bi kere vahdettin egeyi yunanlılara doğuyu ermenilerle kürtlere güneyi fransızlara g.dğu anadoluyu ingilizlere verilmesi kabul edilen anlaşmayı kabul ederek vatan haini olduğu bellidir..ingilizlerle işbirliği yap vatanı ingilizlerin sömürüsüne bırak sonra mustafa kemale karşı gel.ee mustafa kemal vatanı yeniden kurduktan sonra ingilizlere kaçıyorsun sonra niye atatürkü seviyorsun der insan :) neyse birileri başka yerden bulup vahdettin yanlısı okumalarına devam etsinler. 

atatürkcü1 kardeşim nutuk oku. yada devlet arşivlerinden araştırma yap.Şu çılgınTürkler kitabını oku. dirilişi oku.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    tarihe yüzeysel olarak baktığınız için böyle görmeniz normal.size göre herkes hain zaten.bi siz vatanseversiniz.

vahdettin'in o dönemde, ingiliz işgali altında, yürüteceği vurdulu kırdılı politika ne kadar başarılı olabilirdi ? kısa ve net bir şekilde çözülürdü olay.vahdettin tahttan indirilir ve olay biterdi.ama vahdettin tam anlamıyla denge politikası gütmüştür.neden Mustafa Kemal Atatürk yollanıyor samsun'a ? osmanlı devleti'nin başka paşası yok mu ? var.ama vahdettin ile atamız arasında geçmişten gelen bir bağ var.Atatürk Vahdettin'in, veliahtlık günlerindeki yaveridir.ve o zamandan kalmış bir güvenle kendisine kayıtdışı görevler vererek samsun'a yollamıştır.samsun'daki faaliyetler yüzünden itilaf devletleri Atatürk'ün geri çağırılmasını emreder.Vahdettin ben çağırmıyorum dese ne olacak ? 100 yıl sonra böyle konuşmak kolay tabi.kolaydı itilaf devletlerine artistlik yapmak.yarın bir gün başa geçerseniz eminim siz öyle davranırsınız.

mondoros sonrası, işgal gemileri istanbul boğazına çöreklendiğinde vahideddin han, fevzi (cakmak) paşa'dan bir liste ister. ancak fevzi paşa mustafa kemal'in ismini listeye almaz. vahideddin han sorar:
    "pasa, mustafa kemal pasa hirsiz midir"
    "hasa padisahim"
    "bir namuzsuzlugu, ahlaksizligi var midir ?"
    ''hasa padisahim"
    "beceriksiz ve kabiliyetsiz midir?"
    "hayir efendim. o hepimizden bilgili, kabiliyetli ve dinamiktir"
    "o halde bu listeye niçin onun adini yazmadiniz?..
    " hiç düsünmeden cevap verdim:
    "padisahim, mustafa kemal pasa yenilik, bilhassa öteden beri cumhuriyet taraftaridir"
    padisah elindeki kagidi atar gibi masanin üzerine birakti... ayaga kalkip pencereye döndü. limanda demirli itilaf devletleri (ingiliz, fransiz, italyan, yunan) gemilerini göstererek: "pasa, pasa...bu gemileri görmek kanima dokunuyor. bu memleket kurtulsun da isterse cumhuriyet olsun... kendine selamla birlikte teblig ediniz, haftaya cuma günü mustafa kemal pasa'yi görecegim »

bu yazdığım bizzat fevzi paşa tarafından anlatılmıştır.bunlar kaynaklı şeylerdir.

cumhuriyetin ilk döneminde bazı hazımsızlar olduğu için osmanlı devleti ve vahdettin taktik amaçlı kötülenmek zorundaydı.ama şimdi 90 sene geçmiş.bu saçmalıkları bırakmak lazım.

vahdettin'in hain olduğunu iddia edenlere iki adet kaynak vereceğim.

murat bardakçı - şahbaba (içindeki tüm bilgilerin kaynakları ve kimin ağzından çıktığı yazılıdır)
    video olarak :

http://video.google.com/videoplay?docid=6134574381273107208&q=tarih&hl=en
    http://video.google.com/videoplay?docid=-4395750297510077105&q=tarih&hl=en

ilber ortaylı gibi, murat bardakçı gibi insanlardan çok daha fazla tarih bilgisine sahibim diyorsanız saygı duyarım.ama ömrünü tarih bilimine adamış insanlardan daha iyi bildiğinizi ben şahsen sanmıyorum.ihtimal de vermiyorum.

he sizin tarih hocanız deniz baykal'sa bilemem tabi.kendisi malum büyük hazımsızlık içinde.

dediğim gibi olaylara yüzeysel bakmayı bırakalım.empati kuralım.istedikleriniz o tarihde yapılsaydı sonucunda ne olurdu bunu düşünelim.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek
    Bakın sevgili müritler yine bir tartışma çıktı.Herkes kendi tarihi belgelerine göre birisi hakkında hain ya da değil yorumunu yapıyor.Doğru bilgiyi nasıl bulacağız?Benim kafamı kurcalayan asıl mesele bu.Tarihe yön veren kişilere bak demişsin.Tarihe yön veren kişilerden biri Atatürktür ve kendi kitabında vahdettini karalar.Bunu nasıl açıklayacaksın peki?

Pragmatism&Realism
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    strateji diyeceğim tabiki.kurtuluş savaşı'na başlamasının yegabe sebebini ''padişahı ve hilafeti kurtarmak'' olarak duyurmuştu halka karşı Atatürk.ama kurtuluş savaşı'ndan sonra bu olmadı.cumhuriyet kuruldu.bak beni yanlış anlama Atatürk'e asla ve asla ikiyüzlü demiyorum.ama halkı yanına çekmek için bunu söylemek zorundaydı.güzel bir strateji uyguladı ve kazandı.bu ülkeye cumhuriyeti kazandırdı.

nutuk'ta yazanlarda aynı şekilde.yukarda da söyledim.cumhuriyet'in ilk yıllarında, bu yeni rejime karşı bir hazımsızlık vardı.menemen olayı gibi bir çok olay yaşanmıştı.bunları sende bilirsin.bu yeni rejimin kurucusu çıkıpta bir önceki rejimi överse, ve tabiki bir önceki rejimin son liderini överse olayların önüne hiç geçilemezdi.daha da önemlisi halka hiç bir şekilde cumhuriyetin, şeriattan daha iyi bir rejim olduğu anlatılamazdı.Atatürk gerekeni yaptı.

başka ülkelerdeki rejim değişikliklerine bak.örneğin rusya'da çarlığın yıkılmasına bak.çarlık mensuplarının hepsi öldürüldü.dünyada daha bir çok örnek var.rejim değiştirmeler hep kanlı oldu.ama bizde böyle birşey olmadı.gayet sağlıklı bir geçiş yaşandı.e taktik amaçlı olarak da bırakalım da bir önceki rejim kötülensin.bir önceki rejim hakkında eksi yönde eleştiriler yapmazsan o zaman neden cumhuriyeti kurdun ? dediğim gibi insanların hazımsızlığını kaldırmak amaçlı şeyler.

benim az önce anlattıklarım ve daha bir çok şeyin kaynakları bellidir.örneğin bir önceki mesajımda yazdığım vahdettin'le ilgili konuşma bizzat fevzi çakmak paşa tarafından anlatılmıştır.fevzi çakmak paşa'yı Atatürk'ün ne kadar sevdiğini söylememe gerek yok sanırım.

ben ilber ortaylı gibi, murat bardakçı gibi yaşamını tarih bilimine adamış insanlara güveniyorum.

sonuç olarak vahdettin'in hain olup olmaması bugün ülkemize bir artı kazandıracak değil.ama nazım hikmet'e bile verilen iade-i itibar, halkın gönlünde vahdettin'e de verilmelidir.cumhuriyet kurulu 90 sene geçti.yine hazımsızlıklar var.ama tehlike denecek boyutta değil.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    harika yaw. :B

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mc_rapier
    mc_rapier's avatar
    Erkek

bugünlerde elimde olan bir kitaptan sana söyleyebilirim ki

kitabın adı da  '' Atatürk'ün yanı başında - Nuri Ulusu'nun hatıraları'' doğan yayınlarından çıkmış.

Bandırma Vapurunu yüzdüren kaptan bir vatanseverdir.

kendisi Nuri Ulusu'nun babasıdır.

Nuri Ulusu da 12 yıl Ata ile yaşamış . Ata'nın kütüphaneciliğini  yapmış.

Atatürk'ün de babasından övgü ile bahsedildiği aktarılmış.

kitapta daha çok şeyler de var.

ID no su 19140 olan mürid
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    trt nin şahlar labirenti belgeselini izlemeni tavsiye ederim.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek
    İnanın hit gibi kaygım yok.Sorun sadece Atatürkün hayatı da değil.Siyaset tarih vs hepsi.Nasıl daha doğru bilgi elde edilir.Birisi bana bunun formülünü verebilir mi?Önce neyleri okuyarak başlamalıyım?

Pragmatism&Realism
Toplam Hit: 1958 Toplam Mesaj: 14