Tarihi Zincirli Kayadan Bir İki Resim
-

ne yazıkki işin kötü kısmı tarihimize sahip çıkamıyoruz..
-
buda başka bir resim
-
yamulmuyorsam seyh edebali türbesine giden yol üzerinde. bilecigin sayılı yerlerinden.
-
aynen öyle hocam tamda sol kısımda kalıyor ve ordaydım güzel yerler aslında tarihimize sahip çıkılan tarihimizin büyüklüğünü kabul etmiş bilecik ilinde bulunuyor bu kaya ama ne yazıkki çoğumuz bilemiyorum ve sahip cıkamıyrouz bu güzide değerlerimize
-
4 yıl ordaydım. ordayken ne zaman kurtulucam burdan diyodum. insan özlüyo ama bi süre sonra. bi hafta sonu yine gidicem. nezaman olur allah bilir
-
bu sene bitti sayılır 1 sene daha burdayım :))
-
yöresel bişi mi ben mi bilmiyorum , ? tarih i severim de ilk defa böyle bişi gördüm
-
Valla hiç öyle tarih kokan bir görüntüsü yok şöyle kabataslak ne olduğunu önemini filan bir anlatırsanız bilmiyorum zincirli kayayı adınıda ilk sizden duydum ( cahilliğime bağışlayın )
-
Zincirli kayanın dibinde bulunurmuş Orhan Gazi nin evi ölümünden sonra torunları evin üzerine yıkılmasın diye zincirlerle bağlatmışlar kayayı ana kayaya. Yunan işgali sırasında yerle bir edilmiş o ev ve tüm müslüman mahalleleri. Rum ve Ermeni mahallelerine dokunulmamış elbet ama rum mahllesi içindeki Ertuğrul Gazi Türbesi hariç..
edit: ertugrul gazi ve edebali hakkındada bilgi verebilrim isteyen arkadaşlara :)
-
zincir ve tarih hımmm... Benim Tarihi eser yada tarihli eser anlayışıma ters bir şey. zinciri ne amaç için ve kim yerleştirmiş ?
şimdi bu zincire gelene kadar daha Ayasofya camii de gösterilmeyen nice oda var personel yetersizliğinden ( ödenek yetersizliği bir nevi )
edit : aynı anda yazmışız.
-
abi bir üst yorumda ne için konuldugunu anlattım..