Tarihi Zincirli Kayadan Bir İki Resim
-
2 ay kadar oldu, bir iş için Eskişehir'e oradan da sakaryaya gitmem gerekiyordu. Eskişehirden Sakarya'ya giderken Bilecik kayboldu.
Bilecik'i görmem gerekiyordu, eskiden görüyordum ama,göremedim.
Yeni yol yapılmış, 2 tünelle yol kısaltılmış, kaymak gibi yol,güzel olmuş ama Bilecik'in içinden geçilmiyor artık.Dolayısıyla eskiden Bilecik'in içinden mecburen geçilirken, insanlar durup bir bakınıyordu, alış-veriş ediyordu (Bilecik'in pazarı çok güzel, sebzeler hep tazedir) şimdi şehir görülmeden geçilip-gidiliyor.
-
vay bizim oralar :D
-
hezarfen bunu yazdı:
-----------------------------
vay bizim oralar :D
----------------------------Bir bilecikliyi daha kaldıramaz kalbiim .P :P
karatahta
evet yeni yol tamamen bitirdi gibi buraları :) hayırlsıı ya..
-
abi 8 sene yaşadım Bilecik'te, bunun adının zincirli kaya olduğunu bilmiyodum.. Onuda geçtim hemen hemen hergün öğle tatilinde oraya giderdm ordaki zinciri hiç görmedim. demekki çocuklukta pek sallamamışız tarihi :)
biz çocukken o tepeyle o kayanın arasında hala bilmem kim padişahın atının nal izleri duruyo felan diye hikayeler anlatılırdı..
yabancı askerlerin eskiden,hristiyanlığı kabul etmeyen müslümanları ordan aşağıya attığıda çok anlatılırdı..
yalnız Bilecik Belediyesini tebrik etmek gerek, ben son gördüğümde değil orda ağaç doğru düzgün yol yoktu, her yer topraktı o kilit taşların oluğu yer felan toz toprak olurdu, sanırım 1 kere gördüm orayı kilit taş haliyle ama o ağaçların hiçbiri yoktu gayet yeşil yeşil olmuş güzel olmuş.. gerçi zaten bütün bilecik yeşil alanlara sahip :) o kayanın sağ taraflarına doğru (resminde sağ taraflarıan doğru) baya ilerledikten sonra yukarı doğru gden yollar vardır o tepeye tırmanan orda ufak tefek bildiğin oturma yerleri oluşmuş oyuklar vardı, oraya oturur saatlerce muhabbet ederdik çocukkene, fili anımsatan tepe tam karşısında kalırı (türbenin yan tarafında kalan, tepesinde bayrak ve piknik masası olan tepe, şimdi ne var blemem tabi ).. gezesim geldi gene oraları sen gezip benim yerime fotoğraflasana hocam :)