Tarihimizi Hatırlayalım 2.Bölüm Kahramanmaras 1978
-
Fatihack kardesim sana katiliyorum fakat...
ozellikle belirtmistim tekrar belirteyim ben sag veya sol savunmasi yapilsin diye yazmiyorum belgelemiyorum unutturulmaya calisilan tarihimizi unutulmamali ki tekrar aynilarini yasamayalim ozellikle bu gunlerde.. sanirim sadece benim dikkatimi cekmiyor sanal alemde bol bol yapilan etnik koken ayrimciligi.. benim nacizane cabam uyandirmak..
29 yıl önce yaşanan Maraş katliamı ile Sivas ve Çorum’da gerçekleştirilen Alevi katliamları AKP’nin bugün iktidar olmasını da hazırladı. AKP’nin önemli isimlerinden Abdülkadir Aksu katliam sırasında Maraş Emniyet Müdürü’ydü. Aksu’ya bağlı Maraş polisi 5 gün boyunca katliamı izledi.
devlet çetesinin bir numaralı elemanı Abdullah Çatlı’nın ’silah arkadaşı’ Haluk Kırcı ve arkadaşları bizzat uyguladı. Ankara’nın Bahçelievler, Karşıyaka ve Keçiören semtlerinde oturdukları sonradan tesbit edilen Haluk Kırcı, Hüseyin Yıldız, Ünal Ağaoğlu, Mustafa Özmen, Mustafa Dülger, Remzi Çayır, Mustafa Demir, Bünyamin Adanalı, Ahmet Ercüment Gedikli, Mustafa Korkmaz ve İsmail Ufuk ile Mehmet Gürses katliamdan bir hafta önce Maraş’a gittiler. İskenderun Demir Çelik İşletmesi’nde Fabrika Stok Kontrol Müdür Muavini olan Hayri Kuşçu, Çelik-İş Sendikası yetkililerinden Tuncay Terekli gibi faşistaler de Maraş’a akın ettiler. 19-25 Aralık 1978 tarihleri arasında Maraş’taki otellerin kayıtlarında bu kişilerin işlerini Milli Piyango bileti satıcısı olarak bildirdikleri de sonradan ortaya çıktı.
GEÇMİŞİ KAŞIMAYALIMLA OLMUYOR.SİVAS KATLİAMI MARAŞ UNUTULDU DİYE OLDU. BU GÜN TÜRKİYEDE YAŞANANLAR DA SİVAS UNUTULDU DİYE. SİYASİ CİNAYETLER, SAVAŞ, ŞİDDET..HEPSİ GEÇMİŞ UNUTULDU DİYE… DERT KAN DAVASI DEĞİL. DERT DEMOKRATİK BARIŞÇIL BİR TÜRKİYE. ADALET VE EŞİTLİK..ÖZGÜRLÜK..VE BUNUN İÇİN ÇALIŞMAK
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------Aybey bunu yazdı:
-----------------------------
Maraş katliamını yapanlar milliyetçi ve Türk değildir.Çöl bedevisi olmuş , Kubilayı asan zihniyetle aynı kör cahil zihniyete sahiptirler.Alevi toplumu Türk gelenek ve göreneklerini araplaşmadan günümüze kadar getirebilmiş bir toplumdur.Orada katliami Türklük adına yaptığını sanan zihniyet , katlettikleri insanların Türk olduğunu görememişlerdir.Dönemin ÜGD başkanıda Muhsin Yazıcıoğludur !
.Bu katliamlarda ülkücüler açık açık kendilerini kullandırtmışlardır."Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" sloganı atınca gaza gelmek körlüktür.Arap kendi içinde sünnü-şii diye büyük iki parçaya bölünmüş.Mezhep ayrılığının kötü birşey olduğunu Peygamberleri söylemelerine rağmen bunlar mezheplere ayırlıp birbirini kıracak kadar geri çöl bedevisidir.
-----------------------------Ben bunu forumda 3 ay önce dedim diye bana söylemediklerini bırakmadılar
-----------------------------Üslup Farkı Hocam... Hassas Hususlarda Fikir Beyan ederken, Ilık Bir Üslup Her Zaman Daha Anlaşılır, İnsanları Dahada Aydınlatabilecek Zemin Tesis eder. Selametle.