folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tarihteki Muazzam Ayarlar

Tarihteki Muazzam Ayarlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saftiriksincap
    saftiriksincap's avatar
    Erkek

ünlü politikacı kasım gülek hakkında bir siyasi rakibinin o sünnetsizmiş diye laf çıkartması ve akabinde kasım gülek in :

- onun da karısı amma gevezeymiş demesi..

muhteşem bir ayardır...
    (mavi istiridye bari, 25.12.2008 14:09 ~ 26.12.2008 11:37)
    ----------
    mustafa kemal'in pera palas'da kaldığı günlerdir. istanbul işgal altındadır. işgal kuvvetleri komutanları da pera palas'ın salonundadırlar. o sırada mustafa kemal salona iner. ingilizlerin dikkatini çekmiştir. ingilizler şef garsona bu türk subayının kim olduğunu sorarlar. garson "mustafa kemal." cevabını verir. ingilizler mustafa kemal'in çanakkale'deki ününü duymuşlardır, kendisiyle tanışmak üzere onu masalarına kahve içmeye davet etmek isterler ve bunu şef garsonun aracılığıyla ona iletirler. atatürk'ün garsona cevabı şu olur. "bizim geleneklerimize göre daveti ev sahibi yapar. onlar her ne kadar işgal kuvveti komutanları iseler de, ne de olsa misafirdirler. günün birinde gideceklerdir. bu nedenle benimle kahve içmek istiyorlarsa benim masama gelsinler..."
    (pera, 12.02.2006 14:59 ~ 15:00)
    ----------------------
    zaman ve mekan : cumhuriyet ilanı sonrası uluslararası davetlilerle dolu pera palas balo salonu.

kişiler : yugoslavya kralı ve atatürk

sahne : yemek yenmiş ve şömine başında sohbet edilmekte.

olay :

yugoslavya kralı : ...mirim sizin bu zaferden önce ingilizler, yunanlar, fransızlar hep gelip bize yalvardılar sizde türklere karşı savaşa girin diye.. ama biiiizzzz... girmedik..

atatürk : yerinden kalkar.. kralın yanına kadar gider.. elini sıkar.. ve gözlerinin içine baka baka. "verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun ekselansları" der.
    (scuba, 13.02.2006 02:37 ~ 25.12.2008 14:12
    --------------
    cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. yaver mustafa kemal'e şöyle der:

- paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.
    bunun üzerine mustafa kemal şöyle der:
    - git sor bakalım babasının çanakkale'de ne işi varmış?
    (efendisiz, 28.02.2006 19:53)
    ----
    mimar sinan'ın süleymaniye camii inşaatını biraz uzun tutması üzerine bu konuda ayar vermek isteyen iran şahı, elçisi aracılığıyla kanuni'ye bir sandık mücevher gönderir (al bunları sat, parasıyla camini tamamla gibilerinden). kanuni de teşekkür eder ve elçinin gözünün önünde mücevherleri bir ustaya öğüttürerek temele döktürür.
    (dehri, 28.02.2006 20:06 ~ 21:45)
    --------
    george w. bush'un medya ordusu önünde muhammed ali'nin önüne gelip ellerini yumruk yaparak bir boksör gibi gard alması ve sırıtarak "hadi gel" tarzı bir hareket yapması üzerine eski dünya şampiyonundan aldığı tepkidir.

muhammed ali, başkanın bu hareketi üzerine sağ elinin titrek işaret parmağını şakağına götürüp döndürerek "manyak mısın" hareketi yapmış ve ardından amerikan başkanına arkasını dönüp gitmiştir.
    http://www.youtube.com/watch?v=jVqWkeH1ejU
    (red baron, 28.03.2006 11:27 ~ 21.12.2006 19:10)
    -----
    yavuz sultan selim han döneminde, iran hükümdarı şah ismail, kıymetli mücevherler ile dolu bir hediye sandığı gönderiyor hünkâra. sandık açılır. içinden çeşit çeşit değerli taşlar, kıymetli atlas, kadife kumaşlar çıkar. fakat, sandık açılır açılmaz, etrafa pek fena bir koku yayılır. önce, hiç kimse bir anlam veremez, nadide mücevherler ile dolu sandıktaki bu fena kokuya. sonra, mesele anlaşılır. sandığın dibine insan dışkısı doldurulmuş. yani, şah ismail, aklı sıra, cihan padişahına hakaret ediyor(!) cihan padişahı emir verir, "herkes düşünsün, bu edepsizliğe, osmanlı'nın şanına yakışacak şekilde bir mukabelede bulunmalıyız.“ ve çözümü yine kendisi bulur. aynı şekilde değerli mücevher ve kumaşlarla süslü bir sandık hazırlatılır. sandığın içine, o zamanın en nefis gül kokulu lokumlarından hazırlanmış bir kutu yerleştirilir. kutunun altına da, bir satırlık yazıdan ibaret pusula (not) iliştirilir. hediye sandığı, itina ile süslendikten sonra, şah ismail'e gönderilir. sandık, şah'ın huzurunda açılır. sandık açılır açılmaz, etrafa mis gibi gül kokusu yayılır. mücevher vs. gibi hediyeler takdim edildikten sonra, osmanlı elçisi şah’ın tedirgin olmaması için, önce kendisi tatmak kaydıyla büyük bir saygı ve nezaketle, şah ismail'e lokumdan ikram eder. bilâhare, görevliler,huzurda bulunanlara teker teker ikram etmeye başlarlar, lokumdan. şah, bütün bu olup bitenlere bir anlam veremez. osmanlı elçisi, şah'ın şaşkınlığını gidermek için, lokum kutusunun altına iliştirilmiş mütevazı pusulayı uzatır. pusulayı okuyan şah'ın yüzünde, bu sefer, şaşkınlığın yerini büyük bir utanç ifâdesi alır; "ismail,bizde herkes yediğinden ikram eder."
    (frontier, 21.04.2006 21:59)
    -------
    osmanlıda fatih sultan mehmet, gayrimüslim bir mimarın elini; kasten camiyi küçük yaptığı gerekçesiyle kestirmiştir. mimar mahkemeye gider. davaya bakan kadı, fatih sultan mehmeti mimar ve ailesine ömür boyu bakmakla yükümlü kılar.

f.sultan mehmet: eğer benim padişah olmamdan dolayı, korkup ceza vermeseydiniz kellenizi uçururdum.

kadı: eğer siz de padişah olduğunuz için kendinizi mahkemeden üstün görseydiniz, elimdeki tokmakla kafanızı ezerdim.
    (goloney, 26.01.2008 13:37)
    --------
    atatürk yurt gezisi yapmaktadır. o sırada bir kadın yaklaşır.
    -ben şuraya başvurdum, şunun akrabasıyım dedim yine de oğlumu işe almadılar, der.
    atatürk de:
    -güzel o zaman cumhuriyet işlemeye başlamış
    diye cevap verir.
    (passion rules the game, 27.01.2008 14:36)
    ------
    "askerden döndüm o etkiyle bilim kurgu filmi gora'yı çektim. ardından bir hikayemiz vardı. hokkabaz adını verdik. savaş ay çıktı "babamın hayat hikayesi" dedi. ne yapsam bir sahiplenme, bir kötüleme... yeni filmimin adını orospu çocuğu koyacağım. bakalım kim sahiplenecek, kimin babasının, anasının hayatı olacak o zaman, merak ediyorum.''
    by cem yılmaz
    (hatun, 25.03.2008 22:03)
    -------
    cem yilmaz'in rumeli hisari gosterilerinden birinde caliliklarin arkasina saklanmis bir cem yilmaz'a kil insan "her yil ayni seyleri soyluyosun" diye bagirir.. cem de "sen de geliyosun" diye yanitlar ve "sana iki lego parcasi gonderiyorum al evde oynarsin" diyerek sol elini silindir gibi yaparak sag eliyle de o silindiririn bir tarafina hokkali bir samar patlatip o mustesna sesi cikartip seyircilerle beraber cem de "aldinmi" ifadesi takinir. gosteri kaldigi yerden devam eder.
    (alimurat, 26.01.2008 13:17)
    -------
    kilisenin para karşılığı cennetin anahtarını dağıttığı vakitler martin luther in çıkıp cehennemin anahtarını istemesi, buna bir anlam veremeyen rahiplerin "deli galiba fazla bulaşmamak lazım" diyerek bir anahtarda ona vermesi üzerine martin luther in şehrin meydanına çıkıp "cehennemin anahtarı bende. artık kiliseye para vermenize gerek yok, kapısını kilitledim." demesi.

öyle böyle bir ayar değil hem, adamdaki kafaya bak.
    (nassim, 22.08.2008 04:29 ~ 04:30)
    --------
    sokrates te boş durmamış tarihteki ayar verme modasına uymuş ve bakın idam edilmek üzereyken karısının "seni nedensiz yere öldürüyorlar." sözlerine nasıl cevap vermiş:

"nedeni olsa daha mı iyi olurdu?"
    (nassim, 22.08.2008 04:59
    ----
    churchill, tarihin sanıyorum en iyi ayar verenlerinden biriydi. yine serin bir yaz akşamında yaptığı bir röportajdan:

m- sayın churcill sizin için eşcinsel diyorlar, doğru mu?
    c- ben bu ülkeyi götümle yönetmiyorum

not:
    c: churchill
    m: mal
    (aton karimca, 22.08.2008 12:06
    -----
    faşist mussolini nin hükümdar olduğu italya nın sefirine atatürk tarafından verilen ayar da tarihteki muazzam ayarlardan birisidir.. canlandırma şeklindeki videosu için ;

http://www.youtube.com/watch?v=cltwetrrzb4
    (guro1907, 17.03.2009 00:46 ~ 19:28)
    ------
    belki de en muhtesemini turkiyede ogrenciyken bir asistan abimiz vermistir...

yer capa polikinigi disarisi hinca hinc dolu. asistan gercekten cok sabirli herkese yardimci olmaya calsiyor. neyse iceri birden adamin biri daliyor, elinde ne bir kayit, ne sevk (tabi hala gerekirmi bilmiyorum) bir yakininin yesil receteli ilacini yazdirmak istiyor. gelen bey biraz beklese aslinda is olacak ama cok sabirsiz...

-beyefendi eger gidip su kagitla kayit yaptirirsaninz, ben de bir kac hasta gordukten sonra yazarim recetenizi, zaten bu yesil recete, kayit numarasi olmadan yazamam ki

-olmaz simdi yazacaksin, butun gun bekleyeyem ben,

-bakin anlatamadim galiba...

-oturmussun buraya, kendini kral zannediyorsunuz

-ama beyefendi boyle olmaz ki

-sizin maaslariniz biz veriyoruz, bizim vergilerimizle odeniyor...

o dakikada gayet kibar olan asistan abi kipkirmizi vaziyette cebinden bir milyon lira cikartir ve adamin eline tutusturur.

-al bakalim senin verginden benim hesabima dusen para bu kadar, simdi siktir git...

adam bir paraya bir asistana bakar sut dokmus kedi gibi gider...
    (outshined, 24.07.2009 19:24)
    ----
    çok klasiktir. kasetçiye gidilir birkaç fırlama arkadaşla. şakacı arkadaş kendi adını kullanarak sorar: (örneğin arkadaşın adı "ali kaya" olsun.)

- ali kaya'nın son kaseti çıktı mı abi?
    - her gün o kadar çok orospu çocuğu çıkıyor ki inan ben bile takip edemiyorum artık.
    (johann sebastian, 08.12.2009 01:24 ~ 01:37)
    -------
    hakan taşıyan'ın kendisinin arabesk müziğinin peygamberi olduğunu iddia etmesi üzerine müslüm gürses'in;

-ben öyle bir peygamber göndermedim.

demesi..

(octaine, 06.02.2010 13:09 ~ 13:59)
    ------
    15 ekim 2010 köln dortmund maçı 1-1 devam ederken lucas podolski nuri şahin'e bir hafta önce almanya'nın türkiye'yi 3-0 yendiği maçı kastederek eliyle 3 yapıp godoşlukta sınır tanımasa da nuri şahin 90.dakikada astığı golle lucas podolski'ye ömrü billah açamayacağı şemsiyeyi hediye etmiştir..

http://www.youtube.com/watch?v=1qwdzs_09wy
    (ya birak ya, 16.10.2010 00:01 ~ 00:20)
    -------

eksisozluk'den alıntıdır.

Hayat Murat Boz un memesi gibi, Rasim Ozan Kütahyalı çenesi gibi, Vahdettin in son senesi gibi, Bakir kızın Coşkun a veresi gibi, İran la İsrail arası gibi,Durum değişir kerhane numarası gibi, Çömelene birisinin vurası gibi,Yazı diyince bozukluğun turası gibi,Koç ya da Sabancı parası gibi, Oy verdiklerin niye yarasa gibi?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

karnıma ağrılar girdi okurken. :D

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

harbi ya üşenmedim okudum hepsini yattım yerlere :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Atatürk hem cephede hem muhabbette iyi ayarlar vermiş adamların şirazesini kaydırmış resmen.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

asistan abininkine maşallah diyorum :)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

-------
    osmanlıda fatih sultan mehmet, gayrimüslim bir mimarın elini; kasten camiyi küçük yaptığı gerekçesiyle kestirmiştir. mimar mahkemeye gider. davaya bakan kadı, fatih sultan mehmeti mimar ve ailesine ömür boyu bakmakla yükümlü kılar.

f.sultan mehmet: eğer benim padişah olmamdan dolayı, korkup ceza vermeseydiniz kellenizi uçururdum.

kadı: eğer siz de padişah olduğunuz için kendinizi mahkemeden üstün görseydiniz, elimdeki tokmakla kafanızı ezerdim.

----------------------------

Sıkı derleme olmuş cidden hazırlayana da vesile olanada teşekkür. Fatih zamanında ki bu Bu kadı Zenbilli Ali Efendi' dir bu arada Eğer araştırma fırsatı bulursanız çok çok daha ilgi çekici anekdotlar bulacaksınız emin olun herşeyden öte yaşadığımız zaman diliminden o günün hukuksal üstünlüklerine ancak gıpta ile bakar bulacaksınız kendinizi. İstanbul'lular Zenbilli Ali efendi 'nin türbesi İstanbul'un ilk semti olan Zeyrek'tedir ve o bölge şu an Unesco nun Dünya mirası olarak korumaya aldığı bir bölgedir.Malum nickim zeyrekli:) açıklayayım dedim.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:
    -----------------------------

-------

----------------------------

Sıkı derleme olmuş cidden hazırlayana da vesile olanada teşekkür. Fatih zamanında ki bu Bu kadı Zenbilli Ali Efendi' dir bu arada Eğer araştırma fırsatı bulursanız çok çok daha ilgi çekici anekdotlar bulacaksınız emin olun herşeyden öte yaşadığımız zaman diliminden o günün hukuksal üstünlüklerine ancak gıpta ile bakar bulacaksınız kendinizi. İstanbul'lular Zenbilli Ali efendi 'nin türbesi İstanbul'un ilk semti olan Zeyrek'tedir ve o bölge şu an Unesco nun Dünya mirası olarak korumaya aldığı bir bölgedir.Malum nickim zeyrekli:) açıklayayım dedim.

-----------------------------
    o mimarın ismi sinan atiktir. ve ilk etapta verilmiş olan ceza, şeriat gereği kısasa kısas hükmü olarak fatihin kolunun kesilmesidir. arkasından yaşanan yukarıdaki diyalog aslen bunu kastederek yapılmıştır. sinan atik adalet karşısında hayran kalıp davasından vazgeçmiş ve yukarıdaki yazılı cezayı istemiştir.

ben de böyle bi ek bilgi vereyim dedim :)

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

bu arada gayri müslim bir mimar cami yapmış hangi cami acep?

tahribat.com a can feda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

süper ya :D

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

bu arada gayri müslim bir mimar cami yapmış hangi cami acep?

-----------------------------------------------------------------------------

Bugün adı Molla Zeyrek Camii olan Bizans imparatoru'nun karısına karısınında karşılık olarak kocasına yaptırdığı ikiz kilise nin camii ye dönüştürülmesi sırasında yaşanıyor bunlar bu arada İstanbul'un ilk camisi olur bu. Bugün Unkapanı 'nda İMÇ'nin karşısında SSK bloklarının bitiminde yola yukarıdan bakar yanındaki medresesi bugün (Dünya mirası ve 1. derece tarihi eser olmasına rağmen) Koç vakfı ve kültür bakanlığı ortak çalışması olarak 5 yıldızlı bir lokanta olarak hizmet vermektedir??????  İşte tarih anlayışımız google da Zeyrekhane diye aratın çıkacaktır....

Dipnot: Zenbilli Ali efendi'nin türbeside oradadır...

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

buşta ayarı fena vermiş :D

We can be more, we can be much more.
Toplam Hit: 8841 Toplam Mesaj: 48