Tarihteki Muazzam Ayarlar
-
güzeldi gercekten :)
-
kronik bunu yazdı:
-----------------------------
Kulaklarinin büyüklügü ile ünlü olan Galile'ye hasimlaryndan biri: Üstad, demis. Kulaklariniz bir insan için biraz büyük degil mi? Galile:
-- Dogru, demis. Benim kulaklarim bir insan için biraz büyük ama, seninkiler de bir esek için fazla küçüksayilmaz mi?
-----------------------------bu galile değil necip fazıl kısakürek
-
günlerden birgün italyan büyükelçisi ata ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir. o zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "ekselans, dün roma ile yapmış oldugum bir görüşmede hükümetimizin hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der. odada buz gibi bir hava eser. ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki akikalığına odadan ayrılır.
döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. doğruca masasına gider, manyetolu telefondan mareşal fevzi çakmak'ın bağlanmasını ister ve çakmak'a: " paşa, italyan dostlarımız hatay'a gelmek istiyorlarmış. hazır mıyız" der. fevzi çakmak durmu anlar ve "biz hazırız paşam" diye yanıtlar. ata büyükelçiye döner ve: "biz hazırmışız. hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip hatay'ı alabilirler" der...---------------------
ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru gibi geldi :)
-

:D
-
helal vala (=
bi yerde okumuştum, Süleyman Demirelinde çok fena ayarları vardır.
ama nerde okudum hatırlamıyorum keşke bulabilsekde daha fena gülsek (=
AtaTürk'ten:
1936 yılının eylül ayında İngiltere Kralı 8.Edward Türkiye’yi ziyaret etmişti. Kral onuruna verilen ziyafetlerin birinde, garsonlardan birisi, elindeki büyük yemek tabağını yere düşürdü. Atatürk konuğundan özür dilemiş ve:
-- Türk ulusuna her şey öğrettim de, uşaklık etmesini bir türlü öğretemedim, demişti. -
Can Babaya neden hep şairler erkek demişler de bileyim sikimizlemi yazıyoruz demiş :D
-
Mükemmeldi valla çok güldüm,paylaşım için teşekkürler :)
-
churchill, tarihin sanıyorum en iyi ayar verenlerinden biriydi. yine serin bir yaz akşamında yaptığı bir röportajdan:
m- sayın churcill sizin için eşcinsel diyorlar, doğru mu?
c- ben bu ülkeyi götümle yönetmiyorum
hakim can yücelden savunmasını istemiş can yücel de sözlüğü açarak:
"bakın hakim bey 'p' harfine geliyorum sözlükten popo kelimesi ve karşılığı varmı yok!
şimdi geliyorum 'k' harfine kıç kelimesi ve açıklaması varmı e o da yok ! demekki hakim bey türk dil kurumu bile bi kelime bulamıyorsa bu ülkede g.te g.t denir!" -
suriyeli bir gazeteci necip fazil'a sorar:
-osmanli bizi niye yillarca sömürdü?
üstad cevabı yapıştırır:
+osmanli sizi sömürmüs olsaydi bu soruyu bana fransizca olarak degil türkce sorardın. (chilavert)-----
bir cocuk arkadaslarıyla gezerken yanlarından bir kız gecer cocuk kendini tutamayarak "ne kadar güzelsin" der. ama hicbir kotu niyeti yoktur. diyalog soyle devam eder;
+ gercekten cok mu güzelim?
- ewet cok güzelsin.
+ peki benden bir tane daha olsun istermiydin.
- sizden bir tane daha kim istemez ki...
+ o zaman aksam anneni yollada babam bitane daha yapsın...