folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Tasarım"Cımı Olmak ? Grafiker"Mi Olmak ?

Tasarım"Cımı Olmak ? Grafiker"Mi Olmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek
    1 senede eğer zaman harcarsan 1 senede ii olursun..

if else while vs.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hangi kodlama dilini öğrenmeliyim demişsin kesinlikle asp.net öğren

DOM..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renard
    Renard's avatar
    Erkek

JohnD bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam öncelikle kodlama programlarını öğreneceğim. sonra html,asp diye gideceğim. sizde bilirsiniz küçükten olmayınca sonra başımız ağrır :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DoctorX
    DoctorX's avatar
    Erkek

By-barikat bunu yazdı:

CipriX bunu yazdı:
    hocam yalnız birini yaparsan ii bişey alacağını umut etme.. biz senelerdir 2 kişi çalışırız web&grafik tasarım sektöründe.. birimizin kodlaması çok iidir birimizin grafikerliği ama 2mizde her ikisinide ii biliriz.. yani ayrılsak bile tek başımıza bir işi başkasının yardımı olmadan kolaylıkla yapabiliriz :) bu yüzden ikisini öğren derim.. grafik tasarım hiçte zor bişey değil olay tamamen senin hayal gücünde bitiyor.. eğer teknik bilgi öğrenirsen ki bunu kendi başına gayette geliştirebilrsin bu imkanlarla kolaydır grafik tasarım.. kodlama olayı daha zordur grafik tasarımdan üstüne bide kodlama eklediğin zaman çarşın pazar olur.. öncelikle photoshop öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim.. photoshop bilirsen diğer grafik programlarını çabucak sökebilirsin.. kodlamada ise mesela phpde include olayını öğren config.php felan karıştır biraz eğer bunuda ii sökersen html bilgisiyle php siteler kolayca yapabilirsin teferruatsız olanlarından.. :)

Hocam cok sağol'un umut verdiniz, Desiqner'e ayrıca teşekkür ederim ayrıntılı bilgileri msn üzerinden verdi sağolsun

Benim su an yapmak istediklerim içimden gelenler

Önce
    Dreamweaver
    Html Kodlama
    Css Kodlama
    Photoshop
    Fireworks
    Flash
    Cms sistemler ( joomla,vb,wordpress )
    Asp kodlama
    Sizce bunları ne kadar sürede başarabilirim kafa yapım iyidir kavrarım olayı hemencik..  az cok incelemişliğimde var  bunların bazılarını.

hocam ps fw dw cms sistemleri sadece mantık işi. mantığı öğrendinmi tamamdır.

mesela psde brush tool un ne işe yaradığını hangi alanlarda kullanıldığını bildinmi o eğitim bitmiştir.  Adam sana gelip bir örnek gösterir sonra sen kafanda canlandırdığın şeyi bunu bunla yapmalıyım diye yaparsın. 

diğer yazdıklarımda böyle. ama hayatımda hiç asp php kasmadım :)

bu arada ben fw ps dw bunları neredeyse 120 satlik dersin sonunda prof olarak öğrendim ama dw dersinde sıkıldım dinlemedim açıkçası ondan pek anlamıyorum.

Cmsyide full kendim öğrenmeye çalıştım onu öğrenmene gerek yok zaten eklenti falan piyasada yüzlerce.

bu arada tasarım grafikerlik yapıyorum bu işte iyi para var emin ol :) ben daha para alacak işlere girmedim ama sen gir bak. bi web sitesini yani etraftan bulduğun bi scripti alır  editlersin düzenlersin 400 liraya verirsin 3-3.5 saattede biter bu çalışma müşteri olduğu sürece zengin olursun kod ve grafikerliği öğrendinmi.

kolay gelsin.

No Manita No Dırdır, Only Makara Only Gırgır!!! işte izlenmesi gereken bir video varsa oda bu video. http://www.youtube.com/watch?v=FrvX-rL9UTY
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DoctorX bunu yazdı:

By-barikat bunu yazdı:

CipriX bunu yazdı:
    hocam yalnız birini yaparsan ii bişey alacağını umut etme.. biz senelerdir 2 kişi çalışırız web&grafik tasarım sektöründe.. birimizin kodlaması çok iidir birimizin grafikerliği ama 2mizde her ikisinide ii biliriz.. yani ayrılsak bile tek başımıza bir işi başkasının yardımı olmadan kolaylıkla yapabiliriz :) bu yüzden ikisini öğren derim.. grafik tasarım hiçte zor bişey değil olay tamamen senin hayal gücünde bitiyor.. eğer teknik bilgi öğrenirsen ki bunu kendi başına gayette geliştirebilrsin bu imkanlarla kolaydır grafik tasarım.. kodlama olayı daha zordur grafik tasarımdan üstüne bide kodlama eklediğin zaman çarşın pazar olur.. öncelikle photoshop öğrenmeni kesinlikle tavsiye ederim.. photoshop bilirsen diğer grafik programlarını çabucak sökebilirsin.. kodlamada ise mesela phpde include olayını öğren config.php felan karıştır biraz eğer bunuda ii sökersen html bilgisiyle php siteler kolayca yapabilirsin teferruatsız olanlarından.. :)

Hocam cok sağol'un umut verdiniz, Desiqner'e ayrıca teşekkür ederim ayrıntılı bilgileri msn üzerinden verdi sağolsun

Önce
    Dreamweaver
    Html Kodlama
    Css Kodlama
    Photoshop
    Fireworks
    Flash
    Asp kodlama
    Sizce bunları ne kadar sürede başarabilirim kafa yapım iyidir kavrarım olayı hemencik..  az cok incelemişliğimde var  bunların bazılarını.

hocam ps fw dw cms sistemleri sadece mantık işi. mantığı öğrendinmi tamamdır.

mesela psde brush tool un ne işe yaradığını hangi alanlarda kullanıldığını bildinmi o eğitim bitmiştir.  Adam sana gelip bir örnek gösterir sonra sen kafanda canlandırdığın şeyi bunu bunla yapmalıyım diye yaparsın. 

diğer yazdıklarımda böyle. ama hayatımda hiç asp php kasmadım :)

bu arada ben fw ps dw bunları neredeyse 120 satlik dersin sonunda prof olarak öğrendim ama dw dersinde sıkıldım dinlemedim açıkçası ondan pek anlamıyorum.

Cmsyide full kendim öğrenmeye çalıştım onu öğrenmene gerek yok zaten eklenti falan piyasada yüzlerce.

bu arada tasarım grafikerlik yapıyorum bu işte iyi para var emin ol :) ben daha para alacak işlere girmedim ama sen gir bak. bi web sitesini yani etraftan bulduğun bi scripti alır  editlersin düzenlersin 400 liraya verirsin 3-3.5 saattede biter bu çalışma müşteri olduğu sürece zengin olursun kod ve grafikerliği öğrendinmi.

kolay gelsin.

farklı dünyalarda yaşıyoruz sanırım :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naps
    Naps's avatar
    Erkek

Tasarımcı olmak istiyorsan sana bir kaç program öğrenmeni tavsiye ederim.

Photoshop ile site tasarlarsın tasarladıgın siteye görede paranı alırsın

Illustrator ile logo tasarlarsın eğer çok iyi logo tasarlıyorsan rahat 100TL ye logo satarsın.

Flash öğrenirsin tasarım yaparsın Photoshop ile kazandıgından daha fazlasını kazanırsın.

After Effects öğrenirsin ajanslarda çalışabilirsin ki çok iyi para kazanırsın.

Kodlama diyorsan da 

Java, C# gibi dilleri herkes öneriyor. 

Hayat Ölüme Giden Yolda Bir Düştür...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DoctorX
    DoctorX's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

derken :) editlemek derken tasarımından bahsettim ima ettiğin şeyi tam olarak anlamadım? kod kısmını editlemeye sokacak evet ama biraz öğrendikten sonra farklı dünya derken ne kasteddin hocam bi açıklasana merak ettim :) şahsen ben 600 liraya müşteriyi bulabiliyorum çok kolay şekilde ama bu işi biraz daha öğrenip yapmak istiyorum kusur falan çıkmasın diye yoksa etrafta işi bilmeyen esnafa yapılacak çok site var. 

No Manita No Dırdır, Only Makara Only Gırgır!!! işte izlenmesi gereken bir video varsa oda bu video. http://www.youtube.com/watch?v=FrvX-rL9UTY
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

By-barikat bunu yazdı:

Önce
    Dreamweaver
    Html Kodlama
    Css Kodlama
    Photoshop
    Fireworks
    Flash
    Asp kodlama

html

dreamweaver

frontpage

css

php

photoshop

ondan sonra extralara geçebilirsin

asp ile başla..

flash

fireworks..

böyle gidersen iyi bir yol takip etmiş olursun..

ayrıca öğrenirken okuyup geç.. fakat okuduğun taglar vs. kenara not al.. 4 gün gibi kısa bir sürede bitir php yi sadece okuyorak sonra takıldığın yerde kenara not aldığın taglar vs.. oku.. takıldığın yerleri okuya okuya sağlam bir coder olabilirsin.. ben öyle yapa yapa öğrenmiştim :| 

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

By-barikat bunu yazdı:

JohnD bunu yazdı:

Hocam öncelikle kodlama programlarını öğreneceğim. sonra html,asp diye gideceğim. sizde bilirsiniz küçükten olmayınca sonra başımız ağrır :|

hocam kodlama programından kastın dreamweaver ise bu program sadece yazımı kolaylaştırır ama benim sana dediğim php ve asp den önce asp.net öğrenmendir bi sıraya koyucak olursak html>css>asp.net derim grafikerlik ise yaratıcılık ister eğer oturup bi logo hayal edemiyosan grafikerliği değil kodlamayı tercih etmeni tavsiye ederim

DOM..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DoctorX bunu yazdı:

SharpShooter bunu yazdı:

derken :) editlemek derken tasarımından bahsettim ima ettiğin şeyi tam olarak anlamadım? kod kısmını editlemeye sokacak evet ama biraz öğrendikten sonra farklı dünya derken ne kasteddin hocam bi açıklasana merak ettim :) şahsen ben 600 liraya müşteriyi bulabiliyorum çok kolay şekilde ama bu işi biraz daha öğrenip yapmak istiyorum kusur falan çıkmasın diye yoksa etrafta işi bilmeyen esnafa yapılacak çok site var. 

400 lirayla , manava,bakkala site yaparak "zengin olursun" demişsinde :),

belki ayda 1.500 TL kazanırsın ama başarı olmadıktan sonra bi anlamı yok. senin yaptığın işi şuan ilkokul çocukları yapıyor.

manava,bakkala site yaparak başarılı olmayı bekleyemezsin...

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 3699 Toplam Mesaj: 31