Tasarım"Cımı Olmak ? Grafiker"Mi Olmak ?
-
MaQneToR bunu yazdı:
-----------------------------By-barikat bunu yazdı:
-----------------------------Hocam cok sağol'un umut verdiniz, Desiqner'e ayrıca teşekkür ederim ayrıntılı bilgileri msn üzerinden verdi sağolsun
Benim su an yapmak istediklerim içimden gelenler
Önce
Dreamweaver
Html Kodlama
Css Kodlama
Photoshop
Fireworks
Flash
Cms sistemler ( joomla,vb,wordpress )
Asp kodlama
Sizce bunları ne kadar sürede başarabilirim kafa yapım iyidir kavrarım olayı hemencik.. az cok incelemişliğimde var bunların bazılarını.
-----------------------------html
dreamweaver
frontpage
css
php
photoshop
ondan sonra extralara geçebilirsin
asp ile başla..
flash
fireworks..
böyle gidersen iyi bir yol takip etmiş olursun..
ayrıca öğrenirken okuyup geç.. fakat okuduğun taglar vs. kenara not al.. 4 gün gibi kısa bir sürede bitir php yi sadece okuyorak sonra takıldığın yerde kenara not aldığın taglar vs.. oku.. takıldığın yerleri okuya okuya sağlam bir coder olabilirsin.. ben öyle yapa yapa öğrenmiştim :|
-----------------------------Hocam listeleme güzel dw,fp,psd,flash,fireworks canımı sıkmıyor sebebi ise bütün proların mantığı aşağı yukarı aynıdır :| onun için takmıyorum proları fazla ama grafikerlik yaratıcılık işi hayal edip çizilecek bence yaratıcılıkta deneme yanılma ile olur :S Gerisi Html,Css,Asp,Asp.net ve Cms sistemler :|
-
By-barikat bunu yazdı:
-----------------------------MaQneToR bunu yazdı:
-----------------------------Hocam cok sağol'un umut verdiniz, Desiqner'e ayrıca teşekkür ederim ayrıntılı bilgileri msn üzerinden verdi sağolsun
Önce
Dreamweaver
Html Kodlama
Css Kodlama
Photoshop
Fireworks
Flash
Asp kodlama
Sizce bunları ne kadar sürede başarabilirim kafa yapım iyidir kavrarım olayı hemencik.. az cok incelemişliğimde var bunların bazılarını.
dreamweaver
frontpage
css
php
photoshop
asp ile başla..
flash
fireworks..
ayrıca öğrenirken okuyup geç.. fakat okuduğun taglar vs. kenara not al.. 4 gün gibi kısa bir sürede bitir php yi sadece okuyorak sonra takıldığın yerde kenara not aldığın taglar vs.. oku.. takıldığın yerleri okuya okuya sağlam bir coder olabilirsin.. ben öyle yapa yapa öğrenmiştim :|
-----------------------------Hocam listeleme güzel dw,fp,psd,flash,fireworks canımı sıkmıyor sebebi ise bütün proların mantığı aşağı yukarı aynıdır :| onun için takmıyorum proları fazla ama grafikerlik yaratıcılık işi hayal edip çizilecek bence yaratıcılıkta deneme yanılma ile olur :S Gerisi Html,Css,Asp,Asp.net ve Cms sistemler :|
-----------------------------sen bir hele bakalım php yi anla çöz ondan sonra cms sistemi yaparsın fakat cms sistemi yapmak öyle kolay iş değildir.. biraz uğraş gerektirir.. benim sana tavsiyem kodlama yap zaten bir zaman sonra kodlama yaparken grafik tasarım yapmak zorunda kalabilirsin.. eğer benim sana verdiğim sıraya göre gidersen kısa sürede coder olur çıkarsın başımıza =) ben böyle öğrendiğimi hatırlıyorum gerçi asp çok çok fazla bilmem yarısını bilirim =)
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------e tamam benimde bahsettiğim şey zaten bu. bu işleri yaparsın para kazanırsın etrafta bu işi bu şekilde yapabilipte para kıran çok kişiler var buda yapsın bu işlerden adım atsın başarılı olsun sonra kodlarla uğraşsın. ben ps kullnaısn orada kalsın diye birşey demedimki:) psden fwden başlasın flasha geçsin koda adım atsın actionla html css php devamını getirsin ben başlaması gerektiği yeri söyledim :) yoksa dediğin gibi evet bu işi çocuklarda yapıyo ama eğitimini alarak profesyonel polmak başka eğitimsiz kendi yöntemlerinle yapmak başka. konu kişisel atışmaya dönüyo.
-
MaQneToR bunu yazdı:
-----------------------------MaQneToR bunu yazdı:
Önce
Dreamweaver
Html Kodlama
Css Kodlama
Photoshop
Fireworks
Flash
Asp kodlama
dreamweaver
frontpage
css
php
photoshop
asp ile başla..
flash
fireworks..
-----------------------------sen bir hele bakalım php yi anla çöz ondan sonra cms sistemi yaparsın fakat cms sistemi yapmak öyle kolay iş değildir.. biraz uğraş gerektirir.. benim sana tavsiyem kodlama yap zaten bir zaman sonra kodlama yaparken grafik tasarım yapmak zorunda kalabilirsin.. eğer benim sana verdiğim sıraya göre gidersen kısa sürede coder olur çıkarsın başımıza =) ben böyle öğrendiğimi hatırlıyorum gerçi asp çok çok fazla bilmem yarısını bilirim =)
-----------------------------Hocam ( cms sistemlerin : kurulumunu + türkçeleştirmesini + tema yüklemesini + eklentisini cartı curtunu yapmışım benim demek istediğim ufak tefek eklentiler tema yapmak :)
-
haa =) ben cms sistemi kodlamak istediğini sanmıştım =) ben şuan bir cms sistemi üzerinde çalışma yapıyorum işallah bu yakın zamanda bitecek =)
-
hoca sen cms sistemi hazırlamadan bahsetmişsin bir cms sistemi hazırlama normal bir site yazmaya benzemez en ufak ayrıntıda yanar ki her cmsnin kendine özel editörü vardır ve o editör sırf javascript bilgisi gerektirir sende bu varmı ha bide güvenlik var sık sık yapılan güncelleştirmelere girmiyorum bile ama bir cms sistemi hazırlarsan çok iyi bir referans olur zaten ücretsiz yayınlanan cms lerde bu işe yarar
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
hoca sen cms sistemi hazırlamadan bahsetmişsin bir cms sistemi hazırlama normal bir site yazmaya benzemez en ufak ayrıntıda yanar ki her cmsnin kendine özel editörü vardır ve o editör sırf javascript bilgisi gerektirir sende bu varmı ha bide güvenlik var sık sık yapılan güncelleştirmelere girmiyorum bile ama bir cms sistemi hazırlarsan çok iyi bir referans olur zaten ücretsiz yayınlanan cms lerde bu işe yarar
-----------------------------Yok hoca benim demek istediğim joomla veya wordpress teması yapmak. php az cok bilen bir kişi yapar diye düşünüyorum :| Wordpress zaten css ile alakalı komple :S
-
By-barikat bunu yazdı:
-----------------------------JohnD bunu yazdı:
-----------------------------Yok hoca benim demek istediğim joomla veya wordpress teması yapmak. php az cok bilen bir kişi yapar diye düşünüyorum :| Wordpress zaten css ile alakalı komple :S
-----------------------------he o zaman pardon :)
-
By-barikat bunu yazdı:
-----------------------------JohnD bunu yazdı:
-----------------------------aman abi wordpress tema'sı yapmakta bela iş.. uğraştırır wordpress template tags ( tema etiketleri ) denen bir illet war görmek istemessin türkçe bir çevirisi de yok :W ilk işim onlarla ilgili bir döküman hazırlamak olurdu.. yani wordpress teması yazmanın php ilede alakası yok.. rahatlıkla yazabilirsin.. css bil yeter
-
yavaş yavaş 3 boyutlu tasarımlara, kodlamalara kayıyor. bunların arasına bir tanede 3d program koymalısınız.