Taşın Altına Elimi Sokuyorum
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
hacım sorunun bir kısmı aile bir kısmı egitim, birini çözüp diğerini çözmeden olmuyor, bu sorunun çözülmesi en az bir nesil alıcak, şuan sıfırdan sağlam bir eğitimle terbiyeyle yetiştirsen çocukları, onların çocuklarının yetişmesi ve iyi bir ögrenci olması için en az 30-35 sene gerekli. Bu kadar zaman var diye üzülmeyip zararın neresinden dönersek kardır mantığı ile gidersek bişeyler olmaya başlar, ben kendi adıma başladım, yazımın lise ve üniversite boyutuda olucak, dediğim gibi ateş sönmez ama taraf belli olucak
katılıyorum hocam. zaten demek istediğim de buydu.. dengesiz bir nesil yaratıldı. evde çok güzel ahlaklı yetiştirilen kişiler, şahsi egoları yüzünden dayak atan öğretmenlere emanet edildi.. evde başına boydak yetişen çocuklar, gerçekten güzel ahlaklı insan yetiştirmeye çalışan hocalara düştü... her iki şekilde de dengesiz bir toplum ortaya çıkıyor.. tabi bizim kültürümüzde herzaman kurunun yanında yaş yakıldığı için malesef topyekün bir gelişim gerekiyor.. yani birşekilde, hem öğrencileri hem velileri hem öğretmenleri eğitmenin bir yolu bulunmalı.. -
http://www.facebook.com/video/video.php?v=159194110784754
finlandiyadaki eğitim sistemi :|
-
-
kendimce bişeyler yapmaya başladım, eğer daha orjinal yada çözüm getirecek ve bireysel uygulanabilir fikirleri olanlar varsa, yapabilirim destek verebilirim
-
Ben de ilkokul 2 deyken çok pis dayak yiyodum hocamdan.Öyle böyle değil hemde,orospu çocuğu bildiğiniz plastik sopayla geliyodu,okumayı bu adam yüzünden yarım dönem geç öğrendim evde babam öğretti.İlkokul 2 deyken matematik dersinde bi soruyu çözemedim diye elime 14 kez vurduğunu hatırlıyorum ve aynı orospu çocuğu kitaptaki bi okuma parçasını okurken virgül atladı diye bi kızıda aynı şekilde dövmüştü.Birkaç yıl önce gördüm emekli olmuş dükkan açmış,girdim bişeyler aldım bi baktım ilkokul hocam herşeyi yerine koydum çıktım gittim.
Ha şu var dayak olayı çok yanlış bu tartışılmaz ama yavaş yavaş düzeliyor artık insanlar bilinçleniyor.Şehir merkezindeki sabiler okulda dayak olmadığını söylüyolar ama ilçe ve köylerde hala var.Yavaş yavaş oralarda düzelir umarım.Önceki sayfada sanırım birisi "Gerçekten yanlış bişey yapıp dayak yemişsem ellerine sağlık hocalarımın" demiş.İşlenilen suçlar içinde cezalar var,benim bildiğim dayakla hayvanlar eğitilir çünkü ne dediğini anlamaz döve döve öğretirsin eğriyi doğruyu ama söz konusu insansa eğer yaptırım uygularsın,ailesine haber verirsin,okuldaki kuralları uygularsın.
İlkokul 2 de 8 yaşındaki çocuklar ders görüyor yani bu yaşta biri günah işlese bile yazılmazken eline sopa alıp döven hayvan soylarının Allah bin türlü belasını versin.
-
Dikkat çekmek istediğim konuları arkadaş gayetde tecrübe ve gözlemle açıklamış. Ana sorun bu eğitime aday kişiler aşırı disiplinsiz ki açık konuşalım bizim toplumumuz normal koşullarda bunu kaldırmaz e okuldada bu disipline mazhar olamıyorlar bırakın öğretmenlerde işin kötüsü bu eğitim sisteminden geçiyor ironi gibi. Açıkçası eskiden özellikle benim zamanımdaki eğitim - öğretim sisteminin onca yanlışlığına rağmen bugünkinden daha iyi olduğunu net şekilde gözlemliyorum şimdi. Eskinin kötüsü oldu şimdinin iyisi (aynı mantıkla eskinin iyiside şimdinin kötüsümü acaba? ). Dostum kişisel fikrim amacın sadece dayak konusu ise bunun çözümü çok kolay bir yayagara kopar olsun bitsin ayarla iki kız çocuğu öğretmenler erkekse hemen bir taciz suçlaması öğretmen kendini anında açığa alınmış bulur. ( birebir şahit olduğum yaşanmış bir olaydır ) Bir iftira olayı çözer. Ancak kendilerini biraz tedirgin hissetmeleri ile hiçmi hiç alakası yok bu işin. Lise düzeyindeki bir okulda uyuşturucu sattığı bilinen onlarca vukuatı olan , sürekli okuldaki pekçok öğrenciyi rahatsız eden bir çocuğu bile disiplin kurulunun başkanı tarafından 2 yıl boyunca atılmaya çalışıldığınada ancak bir türlü olamadığınada bizzat şahidim. Öğretmenlerin elinde artık yaptırım gücü yok ve sinir sistemlerinin bozulup ne durumlara düştüklerini bir izleyip anlamak lazım geldiğine emin olun. Eğitim sistemi özellikle sanırım 2000-2001 kasıtlı olarak disiplinsizleştirildi sanki toplum için birşeyler yapılıyormuş gibi gösterilerek.Elbette bir sürü kendini bilmez kişide öğretmenlik yapıyor onları korumaya çalıştığımı filan sanmayın sakın ancak cidden belirli ideallerle göreve başlayan öğretmenlerde hiçbir şey yapamaz duruma en fazla 2 senede geliyor. Bu bir kısır döngü bireysel anlamda çözüm olabileceğini hiç sanmıyorum bu işin bile çözümü yine öğretmenlerde öğretmenlerin bir şekilde disiplin konusunda talepkar olması gerekli bakanlıktan ancak onlarda bu tür bir birlikteliğe gidemiyor malum bu tür bir hak arama memurlar sendikalaşma vs. yasakların içerisine giriyor. Velhasıl-ı sistemde öyle olduğu için onlarda gemisini kurtaran kaptan modunda herşey güllük-gülistanlık. Amaçladığın şey bir tek okul 2 öğretmen ise çözüm çok rahat bulunur çeşitli yöntemlerle ancak genel birşeyler diyorsan bende fikirlere açığım. Şu anda ilkokullarda okuma-yazma yı bile amerikan sistemi ile ezberleme metodu ile öğretiyorlar biliyormuydunuz bizim öğrendiğimiz fiş ve hece metodu kullanılmıyor artık modernleşme adına ingilizce gramer metodları ile Türkçe öğreniyor gençlerimiz hatta burada bu şekilde öğrenmiş pekçok kişi mevcuttur ki buda şikayet konusu olan forumdaki Türkçe kirliliğinin bile başlangıç noktasıdır. Ben kaptırdım daha emin olun anlatılacak çok şey var bu konuda konu ağır keşke gözlemleri tecrübeleri olanlarda birşeyler yazsa da bir durum tespiti çıkarsak ortaya..
-
zeyrekli bunu yazdı:
Dikkat çekmek istediğim konuları arkadaş gayetde tecrübe ve gözlemle açıklamış. Ana sorun bu eğitime aday kişiler aşırı disiplinsiz ki açık konuşalım bizim toplumumuz normal koşullarda bunu kaldırmaz e okuldada bu disipline mazhar olamıyorlar bırakın öğretmenlerde işin kötüsü bu eğitim sisteminden geçiyor ironi gibi. Açıkçası eskiden özellikle benim zamanımdaki eğitim - öğretim sisteminin onca yanlışlığına rağmen bugünkinden daha iyi olduğunu net şekilde gözlemliyorum şimdi. Eskinin kötüsü oldu şimdinin iyisi (aynı mantıkla eskinin iyiside şimdinin kötüsümü acaba? ). Dostum kişisel fikrim amacın sadece dayak konusu ise bunun çözümü çok kolay bir yayagara kopar olsun bitsin ayarla iki kız çocuğu öğretmenler erkekse hemen bir taciz suçlaması öğretmen kendini anında açığa alınmış bulur. ( birebir şahit olduğum yaşanmış bir olaydır ) Bir iftira olayı çözer. Ancak kendilerini biraz tedirgin hissetmeleri ile hiçmi hiç alakası yok bu işin. Lise düzeyindeki bir okulda uyuşturucu sattığı bilinen onlarca vukuatı olan , sürekli okuldaki pekçok öğrenciyi rahatsız eden bir çocuğu bile disiplin kurulunun başkanı tarafından 2 yıl boyunca atılmaya çalışıldığınada ancak bir türlü olamadığınada bizzat şahidim. Öğretmenlerin elinde artık yaptırım gücü yok ve sinir sistemlerinin bozulup ne durumlara düştüklerini bir izleyip anlamak lazım geldiğine emin olun. Eğitim sistemi özellikle sanırım 2000-2001 kasıtlı olarak disiplinsizleştirildi sanki toplum için birşeyler yapılıyormuş gibi gösterilerek.Elbette bir sürü kendini bilmez kişide öğretmenlik yapıyor onları korumaya çalıştığımı filan sanmayın sakın ancak cidden belirli ideallerle göreve başlayan öğretmenlerde hiçbir şey yapamaz duruma en fazla 2 senede geliyor. Bu bir kısır döngü bireysel anlamda çözüm olabileceğini hiç sanmıyorum bu işin bile çözümü yine öğretmenlerde öğretmenlerin bir şekilde disiplin konusunda talepkar olması gerekli bakanlıktan ancak onlarda bu tür bir birlikteliğe gidemiyor malum bu tür bir hak arama memurlar sendikalaşma vs. yasakların içerisine giriyor. Velhasıl-ı sistemde öyle olduğu için onlarda gemisini kurtaran kaptan modunda herşey güllük-gülistanlık. Amaçladığın şey bir tek okul 2 öğretmen ise çözüm çok rahat bulunur çeşitli yöntemlerle ancak genel birşeyler diyorsan bende fikirlere açığım. Şu anda ilkokullarda okuma-yazma yı bile amerikan sistemi ile ezberleme metodu ile öğretiyorlar biliyormuydunuz bizim öğrendiğimiz fiş ve hece metodu kullanılmıyor artık modernleşme adına ingilizce gramer metodları ile Türkçe öğreniyor gençlerimiz hatta burada bu şekilde öğrenmiş pekçok kişi mevcuttur ki buda şikayet konusu olan forumdaki Türkçe kirliliğinin bile başlangıç noktasıdır. Ben kaptırdım daha emin olun anlatılacak çok şey var bu konuda konu ağır keşke gözlemleri tecrübeleri olanlarda birşeyler yazsa da bir durum tespiti çıkarsak ortaya..
-----------------------------hocam olay sadece o iki hocadan ibaret değil, bu bahsettigim olayın en az 10-12 senelik mazisi var, bir hikaye var, adam ogullarını topluyor, veriyor eline bir tane
kır dıyor kırıyorlar, sonra 3 tane veriyor bunları kır diyor, kırıyorlar, sonra bilinen şey işte çok fazla veriyor kır diyor kıramıyorlar, diyor sizde birlik beraberlik içerisnde
olursanız sizi kimse kıramaz.Benim hayalim elbette eğitim sistemimizi komple değiştirmek olurdu, ama şuanlık o güç bende yok, ama elimden en azından afişe
edersem, bu yazıyı belki bu tarz birr öğretmen okur da bir gün benide böyle yazarlar deyipte vazgeçerse kendisine çeki düzen verirse amenna.Ama nolur yüz kişi
bin kişi böyle yazılar yazarsa, dilekçeydi mahkemeydi, sistemdi olaylar sürekli gündemde kalırsa, muhakkak ses getirir, benim tarzım sokağa çıkıp eylem
yapmaktansa, akılcı eylemler yaparak sonuca ulaşmak.Benim şuanlık fikrim çözüm açısından, ilk okula başlayan çocukları her şekilde iyice yetiştirmek, evde
alamadıkları terbiye, görgü her ne eğitimse işin ehli insanlar tarafından verilmesi, çünkü bu kişiler ilerde gelecek olacaklar, anne babalar için ne yapılabilir
bilmiyorum, hayat standartları, işsizlik gibi temel sorunlar varken, bu tarz bir egitime cevap verebilmeleri ne derecede mümkün olur, bunu tartışmak gerek.Ama
aileyi düşünürsek en zayıf halka kadınlar, özellikle çalışmayan ev hanımları, bu kadınları iyi bir eğitimden geçirirsek, sağlık ocaklarında ilk yardım, hafta sonları
okullarda temel bilgiler gibi, beki bu iyileşme süreci hızlanır.
Şu anlık düşündklerim bunlar, etraflıca düşünmek gerekirse daha iyi şeyler çıkabilir diyorum.