İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Tatlıcı Açmayı Düşünüyorum Fikirlerinize İhtiyacım Var.
Tatlıcı Açmayı Düşünüyorum Fikirlerinize İhtiyacım Var.
-
Selam millet,
2021 yılı itibariyle baba oğul olarak birlikte çalıştığımız matbaa sektörünü bırakma kararı aldık.Elimizde bulunan tesısatı satıp borçları vs ödeyip kalan miktar ile bi tatlıcı dükkanı açmak istiyoruz.
Bütçe şuanlık 100k civarı.İlk öncelik bi isim bulmak fikirlerinize açığım.
Aklıma tatlicim geldi com ve com.tr bi elemanda mail bırakmış pm attım bekliyorum.
Daha önce yapan var mı veya tanıdığı işin içinde olan bütçe yeterli olur mu ne yapmalıyız veya ne yapmamalıyız
Thanks.
-
Hayırlı olsun bence kesinlikle olması gereken şey yemeksepeti gibi online yerlerde satış yapmak
bi tanıdık söylemişti küçücük tatlı dükkanı yemeksepetinden bazı günler 800₺ ciro yapıyor diye
-
lokma değil dimi tatlı kesinlikle paket servis olmalı gece gece mancha düşen saldırır :))
-
-
Bayilik alın bence baklavacı şemsettin i bir araştırın
-
Matbaadan tatliciya...
Cok riskli değil mi bu? Ya tam kazanirsiniz yada tam batarsiniz. Elinizdeki son parada ucar.
Gida isine girecek kisinin hic olmasa biraz tecrubesi olmasi lazim.
Ambalajli olsa o ürünü satmak icin elinde zaman olur
en kötüsü 1 ay ile yil arasi...
Ancak senin istedigin gibi baklava yaspasta gibi acik gidalarin en fazla ömrü 3 gun.
Yani 3 gun icinde dukkandaki butun mali devamli satipyenilemen lazim. Hatta gerektiginde atip musteriye yeniden vereceksin.
Bir kere "orasi bayat satiyor" densin bittin.
100.000 e veda et.
Cok fazla secenek olursa, cok taze olursa, hizli servis olursa , temiz olursa ve yeride duzgun olursa olmayacak is değil ama dedigim gibi riskli.
-
abi amazon yapın ama dropshipping felan değil . ürün bulun türkiyede ürünü özelleştirin (markalaştırın ) gönderin abi . bir insanın hayatı boyunca ortalama 10 defa markalaşma şansı var .
tatlıcı açma fikri ise bana her zaman kanser satmak anlamına gelmiştir o yüzden :) .
-
Rızkın onda dokuzu ticarette demiş efendimiz, yalnız doğru karar vermek lazım açacağınız muhit önemli birde en önemlisi lezzet ve kalite. Fakat riskli bence
-
Hangi çeşit tatlı dusunuyosun hocam
-
futurist bunu yazdı
Matbaadan tatliciya...
Cok riskli değil mi bu? Ya tam kazanirsiniz yada tam batarsiniz. Elinizdeki son parada ucar.
Gida isine girecek kisinin hic olmasa biraz tecrubesi olmasi lazim.
Ambalajli olsa o ürünü satmak icin elinde zaman olur
en kötüsü 1 ay ile yil arasi...
Ancak senin istedigin gibi baklava yaspasta gibi acik gidalarin en fazla ömrü 3 gun.
Yani 3 gun icinde dukkandaki butun mali devamli satipyenilemen lazim. Hatta gerektiginde atip musteriye yeniden vereceksin.
Bir kere "orasi bayat satiyor" densin bittin.
100.000 e veda et.
Cok fazla secenek olursa, cok taze olursa, hizli servis olursa , temiz olursa ve yeride duzgun olursa olmayacak is değil ama dedigim gibi riskli.
2. güne kalan tatlıyı bir müşteriye en fazla 1 defa satarsın. Tatlı tazelik işi. Mesela halka tatlı. Ertesi gün o çıtırlığı gittiği anda iş biter. Belki satılabilir ancak alan kişi tatlı almak için bir daha gelmeyecektir. Gıda sektöründe yeni müşteri bulmak yerine var olan müşteriyi tutmak daha elzemdir. Özellikle 20-25 bin TL kira ödenen işlek bir caddede değilse dükkan.
-
Korona ortamından biraz daha bekleyin derim. Gerçi avantajları da var. Hayırlısı olsun şimdiden. Vanilya, maya, pudra şekeri, damla çikolata, karamel, damla sakızı, tarçın gibi isimler olabilir.