Tattoo Geçici Dövme
-
alman taşı mı ne var hacı ondna alıcan...
-
dövme abdest bozmaz. insanlar düğünlerde falan ellerine kına yakıyorlar.hint kınası da aynı şey. kalıcı dövme de ,(bana göre) abdest bozacak bir unsur değil.
-
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------
ONEMINUTE bunu yazdı:
Otistiq bunu yazdı:
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Otistiq bunu yazdı:
dinen uygun görülmemiş dersem tepkin ne olacak bilmiyorum ama hatırlatmak benim görevim diye düşünüyorum...
-----------------------------oruçluyken hint kınasıyla dövme yaptırsam sonra müslüman doktora lazerle temizletip orucumu helal süt emmiş kurbanlık domuzla açsam yanınada zemzem suyuyla sulandırılmış yunan rakısı içsem günahmı olur sevapmı?
-----------------------------maksadım polemik yaratmak değil neden direkt saldırı pozisyonuna geçtinizki... bir insanı bilgilendirmek kötü bişey olmasa gerek
-----------------------------ne saldırısı hocam? soruma cvp bekliyorum? :D
peki hocam bana göre : oruçluyken hint kınasının uygun bir davranış olmadığını bilirseniz zaten yapmazssınız fakat bilmeden yapsanız af dilemek bana göre yeterli..ki kaldıki domuz eti zaten yasak helal süt fark etmiyor "bana göre" ve kısacası günahı ben bilmem ben sadece bana göre der cewaplarım..
-----------------------------neyse ne bea tm :| isteyen yapar isteyen yapmaz.. fazla uzatmayalım..
-
Otistiq bunu yazdı:
dinen uygun görülmemiş dersem tepkin ne olacak bilmiyorum ama hatırlatmak benim görevim diye düşünüyorum...
-----------------------------hocam konuya birdaha bir şey yazmanı istemiyorum çünkü konu senin yüzünden başka yerlere çarpıtılıyor ve senin yüzünden açtıgım konu kapana bilir beni din min ilgilendirmez benim için sadece hoşuma gitmesi önemli gerisi beni alakadar etmez
-
dövme dıştadır , din içtedir.. dinle dövmenin ne alakası var.. neyse bunu geçelim..
alman taşı yada kına taşı da diyorlar.. ondan alıcaksın diye bir cok yerde okudum başka forumlarda.. kalıcılıgını arttırırmıs.. ama kendim denemedim bilmiyorum..
-
MaQneToR bunu yazdı:
-----------------------------Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------hocam kalıcı dövme değil bu.. hint kınasından bahsediyoruz.. deri altına işleyen birşey yok..
bende dinen uygun olmadıgını dusunuyordum gecen gun dusundumde annelerimiz ninelerimiz dügünlerde derneklerdede kınakullanmıyorlarmı 5 vakitte namazlarını kılmıyorlarmı
-
bu konuda cok acık bir hadir var
peygamber efendimiz'in (sav), lanetlediği sınıflardan birisi de; dövme yapanlar ve yaptıranlardır.
"bedene dövme yapana da yaptırana da allah lanet etsinbende yaptırmak istiyordum tek çekincem gusul ü bozup bozmamasıydı dun yaptıgım arastırmalar ve yazılı sözlü görüşmelerim sonucu :) yukarıda keliemelere ulastım gayet acık ve net birşekilde yazılmış yorumu size kalmıs...
yapıldı ise tovbe edilmeli eğer çıkartmak can yakıcı şelikde olacaksa bedene zarar vermek açısından ellenememeli diye evam ediyor...
-
tri bunu yazdı:
-----------------------------bu konuda cok acık bir hadir var
peygamber efendimiz'in (sav), lanetlediği sınıflardan birisi de; dövme yapanlar ve yaptıranlardır.
"bedene dövme yapana da yaptırana da allah lanet etsinbende yaptırmak istiyordum tek çekincem gusul ü bozup bozmamasıydı dun yaptıgım arastırmalar ve yazılı sözlü görüşmelerim sonucu :) yukarıda keliemelere ulastım gayet acık ve net birşekilde yazılmış yorumu size kalmıs...
yapıldı ise tovbe edilmeli eğer çıkartmak can yakıcı şelikde olacaksa bedene zarar vermek açısından ellenememeli diye evam ediyor...
-----------------------------1. Hadislerin hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu bilemeyiz , tıpkı geçmişte olup bitmiş gerçek belgeye sahip olmayan hiç bir şeyin dogrulugunu bilemediğimiz gibi..
2. Özel isimler büyük harfle başlar. örn : Allah
3. Doğruluğuna inandığımız hadisler , Peygamber Efendimize yakıştırdığımız hadislerdir.. Eğer birisi çıkıp kötü bir şey söylese bunu peygamber efendimiz(s.a.v.) söylemiştir dese inanacak mısın?
-
yav beyler yapmayın din konusu katmayın içine yaaaa
-
dövme deyinec aklıma bi fıkra geldi yaw :)
adamın biri hamama gitmiş peştemalli oturanlar filan derken adamın biri dikkatini çekmiş. peştemalin arasından çıkan malın üzerinde bişeyler yazıyor.. dayanamamış sromuş adama o ne demiş. adam demiş ki dövme demiş. okumaya çalışmış ama ne yazdığını anlayamamış. okuyabildiği kadarıyla "KAMAŞULLAH" yazıyor. adam gene sormuş; dayı KAMAŞULLAH nedir diye. adam bakmış ve malın ucundan tutarak asılmış ve demiş ki; ya orda "KAHRAMANMARAŞLI ABDULLAH" yazııyor.