Tayyip Erdoğan Cezamı Alacak?
-
inss....hapis yollarinda curur de rahat ederiz (:
terbiyesizin demedigi laf kalmadi ! hapse girecegini hic sanmiyorum...herifin arkasinda kimler var acaba :D :D
-
gebersede kurtulsak acı patlıcanı kırağı çalmazmış :|
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------İ.İ.B.F'den baya idari hakim alıyorlar artık,nerdeyse %50si..ruhkanseri de idari hakimlik istiyordu..Utanmasalar Adli hakimliğe de alacaklar sizi : ) Hadi hayırlısı
-----------------------------
%80 filan :D biz zaten hukuk görüyoruz detaylı biçimde. Vergi sistemleri, idari konular her bi bk bizde alsinlar artik :D -
Tayyipe birşey olmaz olsa olsa savcıya olur.
-
Yargı bağımsız vericek kararını onlarda saygı duyacak ve eleştirecek. Buraya kadar normal eğer eleştirirken aşırıya kaçarsa ve yargıyı hedef göstermişse ki ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Gereken yapılır. Savcılık bu yüzden çalışıo ;)
-
düsünce özgürlügünün olduğu bi ülkede düşünceleriyle 4 ay hapse giren adamdan ne beklersinki zaten.
Bence Tahribatta bugune kadar gördüğüm en taşş..lı söz :))
Araya biri hemen Deniz Baykalıda sıkıştırmış ulen biri dağda eşek .ikse deniz Baykal diceksiniz ya bu kadar olurr :)
Tayyib ishal ağızlı ne oalcak İnsanın kültür seviyesi düşük olunca böyle patavatsız konuşmalara devam edio.
Zaten Adalete kurşun sıkılmııştır lafından da sorgulamada..
Tayyibin bu kadar şeyine hikmet yarı,Elhamdürüllah şeriatçiyizi,ananı al git,sende işsiz kal,el kadıya kefilime bilmem nesine rağmen Halaa Tayyibim kilodun olayım osur osur parçala beni düşüncesindeki arkadaşlarada dicek birşey bulamıyorum zatn..
-
Yargı görevi yapanı etkileme
MADDE 277. - (1) Bir davanın taraflarından birinin veya bir kaçının veya sanıkların veya davaya katılanların, mağdurların leh veya aleyhinde, yargı görevi yapanlara emir veren veya baskı yapan veya nüfuz icra eden veya her ne suretle olursa olsun adı geçenleri hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs eden kimseye iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir. Teşebbüs iltimas derecesini geçmediği takdirde verilecek ceza altı aydan iki yıla kadardır
________________________________________________________________________________________________________________
MADDE 288. - (1) Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(2) Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır.
______________________________________________________________________________________________________________
Bir de bu suçla ilgili Basın Kanununda bir düzenleme mevcut;o da;
MADDE 19. — Hazırlık soruşturmasının başlamasından takipsizlik kararı verilmesine veya kamu davasının açılmasına kadar geçen süre içerisinde, Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme işlemlerinin ve soruşturma ile ilgili diğer belgelerin içeriğini yayımlayan kimse, ikimilyar liradan ellimilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır. Bu ceza, bölgesel süreli yayınlarda onmilyar liradan, yaygın süreli yayınlarda yirmimilyar liradan az olamaz.
Görülmekte olan bir dava kesin kararla sonuçlanıncaya kadar, bu dava ile ilgili hâkim veya mahkeme işlemleri hakkında mütalaa yayımlayan kişiler hakkında da birinci fıkrada yer alan cezalar uygulanır.
_________________________________________________________________________________
Bu 3 ilgili maddeyi incelediyseniz eğer,TCK m.288 de bir tehlike olabileceği kanaatindeyim,bu tehlikenin,her türlü eleştirinin etkileme amacıyla yapıldığı sonucuna varılmasıdır..
Ülkemizde yargıçların yaşamı üzerinde söz sahibi olabilecek kişiler,Adalet Bakanı,Başbakan,Hakimler ve savcılar Yüksel Kurulu Üyeleri,yargıtay ve de danıştaydır..Eğer eleştiri yapmaması gerekenler varsa bu saydığım kişiler eleştiri yapmamalıdır..Yoksa vatandaş Remzi amcamın yaptığı mahkeme kararıyla ilgili bir eleştirinin şüphesiz Yargıçlar açısından hiçbir etkisi yoktur...Burda bir sorun daha karşımıza çıkıyor o da Yargıçların her türlü eleştiriden etkilenebilen zayıf karakterli ve kendileri inanmasalar dahi eleştiriler sebebiyle inanmadıkları kararlara imza atabilecekleridir..Madem ki yargıçlara bu güven yok o zaman neden atandılıar?
Sorun yargı kararlarının eleştirilmesi değil,hakimlerimizin kararlarının bağımsızlığıdır..Bildiğiniz gibi güçler birliği ayrılığı söz konusudur..Yasama-Yürütme-Yargı,burdaki yapılması gereken eleştirilerin cezalandırılması değil,yargı karar ve organlarının Yürütmenin etki alanından çıkarılması gerektiğidir..
Son olarak yukarıda da belirttiğim gibi,Adalet Bakanı,Başbakan,Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu Üyeleri,Danıştay ve de Yargıtaydan gelebilecek eleştiriler yasaklanmalıdır..Bir de R.T.E nin alabileceği en fazla ceza 4 Yıl..
-
persian bunu yazdı:
-----------------------------Tayyibim kilodun olayım osur osur parçala beni düşüncesindeki arkadaşlarada dicek birşey bulamıyorum zatn..
-----------------------------
supersin hocam bir cumle bu kadarmi guzel olabilir eeheheheheh (: -
Patavatsızlıkta üstüne yok maşallah, görgüsüz, yurtdışında tarzanca ingilizcesiyle,gafları, potları,çamlarıyla TC ni en kötü başbakanı... Bu aralarda ki en gururlandığım an http://www.akpizmir.org/ sitesine her tıklayışımda GERÇEKTEN BU ÜLKE NE GÜNLER GEÇİRDİ, NE SAVAŞLAR GÖRDÜ,NE KADAR ZOR KAZANILDI diyorum.TÜRK olmaktan gerçekten mutluyum ve ATATÜRK'E, GÜZEL VATANIMA EL,DİL,BACAK UZATAN GAFİLLERDEN BİZİ KURTARSIN DİYORUM.ŞUAN BU RAHATLIKTA DÜŞÜNCELERİMİ ANLATABİLİYORSAM,RAHATCA DIŞARDA GEZEBİLİYORSAM BU TAMAMEN KENDİNİ BİLMEZLERİN HALA ÜLKEMİ BÖLEMEMESİ,TOPRAKLARIMIZI PEŞKEŞ ÇEKEMESİNDEN DOLAYIDIR.
Mutlaka siteye bakın arkadaşlar çok güzel olmuş.Yapan hackerlarımızın parmaklarına sağlık... -
bu adam sürekli biyerlere saldırmaktan haz duyuyor. peki dokunulmazlığı olmayınca ne yapacak ? başkaları gibi budamı amerikaya (sahiplerinin yanına) mı kaçacak ?