Tayyip Erdoğan İmzalı Apoyu Kurtarma Çalışması
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Ayrıca kürt açılımına değinmişsin. Kürt açılımını sen farklı yorumlarsın, ben farklı. Bana göre iyi birşeydir, sana göre kötü. Subjektif değerlendirmelerden çok ana olarak tartıştığımız, kesin bilgiye sahip olduğumuz, elimizde maddelerin olduğu bahsettiğimiz şu duruma göz attığımızda sonuç ortada.
-----------------------------Hocam bana kürt açılımını anlatır mısın ?
ciddi anlamda soruyorum. Neden prometheus'a kötü sana iyi veya bir başkasına kötü, birbaşkasına iyi geliyor ?
-
Çoooook eski mevzu galiba bu...
Pro sen bu yasanın tamamını okuyup mu yorum yapıyorsun,
Yoksa sadece ilgili maddeyi bir yerde gördükten sonra kontrol edip mi yorum yapıyorsun?
Çooook uzun yasa ya bunun hepsini okumak lazım ayrıntısını anlamak için.
Şöyle olmuş olabilir:
Milletvekilliği üzerinden örneklendirmeye çalışacağım:
a) Milletvekili olma şartları şunlar şunlardır diye 30 tane madde saymıştır.
b) Sonra şunlar şunlar üstteki şartları taşısalar dahi milletvekili olamazlar demiş olabilir.
Bu yasada da ( Kanun tasarısı,komisyon raporu vs. diyor orada yani yasa değil o haliyle ) böyle bir durum olmasın.
a) Şu şu şartları taşıyanlar pişmanlıktan faydalanır.
b) Üstteki şartları taşısalar dahi suça karışmış,silahli eylemde bulunmuş vs... kişiler pişmanlıktan yararlanamaz tarzı bir şey olmasın
???
-
anamuhalefet, önceki sayfada (2 nolu) verdiğim cevapları incelersen sanırım bu sorunu da cevaplamış olurum tekrar yazmaya gerek kalmadan.
yasanın tamamını inceledim evet. o yazının tamamını değil ama değişiklik önerisini ve önceki kanunun maddelerini okudum.
yani bi yerde başlığı görüp "aman vay şerefsiz" diyim kopyala/yapıştır yapmadım. ömrümce sevmem öyle şeyleri.
-
Prometheus bunu yazdı:
(1) aponun adı yok demişsiniz : bir de olsaydı isme özel çıkarsalardı :-/ "kurucu" diye arat çıkıyor. 6 ve 7 nolu maddeleri incelesen yeter. tüm metni okumana gerek yok.
(2) başbakanın imzasını göremedim demişsiniz : hemen metnin başına bak ne yazıyor?
Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulunca 17/4/2006 tarihinde kararlaştırılan “Terörle Mücadele Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir.
Gereğini arz ederim.
Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan
(3) yasa geçti mi? : bilmiyorum. lakin niyet buysa eğer, ki belli ediyor kendini açıkça belli ediyor, o zaman yapamadılarsa bi şekilde bişeyler yaparlar.
zaten adam 30dan fazla avukatıyla istediği zaman görüşerek dağdakinden daha rahat yönetiyor örgütünü. kütüphane gibi kitaplığıyla canı da sıkılmıyodur. zaten hergün 1 avukatı gelse muhabbet eder. benden rahat yaşıyo şerefsiz piç.
-----------------------------2. madde için konuşuyorum:
Direkt yorumlamamak lazım hoca. Öncelikle kaynak gösterdiğin şeyin "Kanun Tasarısı" olduğuna dikkat çekmek istiyorum.
Kanun Tasarısı nedir? onu bilgilendireyim hemen...
Hükümet tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’nun tüm üyelerinin imzalarıyla ve gerekçeli bir şekilde TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa önerileridir.
Kanun Tasarısı vermek yetkisi Bakanlar Kurulu'ndadır, Kanun Teklifi vermeye ise milletvekilleri yetkilidir. ( İkisi de temelde aynı işi görür o ayrı )
Yani sadece kural olarak öyle icap ettiğinden Başbakan adına verilmiştir, belki o raporlarda tam olarak ne yazdığından Başbakanın'ın bilgisi bile yoktur. ( Nasıl devlet dairesinde en yüksek yetkiliye imzalatıyorsun ya belgeni, adam 2 saniyede bakıyor imzalıyor, bu da öyle bir şey tam olarak aynı olmasa da mantık aynı )
-
anamuhalefet söylediklerine kendin inanıyor musun?
neyse inanıyosundur diye sana şu metni kopyalıyım. bu tasarı gündeme geldiğinde olan bir olay.
kanun tasarısına malum maddeyi kimin soktuğu ortada kalır, sanki kendi kendine yazılmış oraya gibi. akp kaçamak davranır, ben yazdım diyemez.
bu esnada
CHP lideri Deniz Baykal
YASAYA eklenen fıkranın terör örgütünün ekmeğine yağ sürdüğünü belirten CHP Lideri Baykal, "Örgüt kurdum. Yönettim. Ama şimdi teslim oluyorum" diyeni serbest bırakacaklar. Bari bıraktıranı da açıklasınlar" dedi.
RTE' NİN BU İDDİAYA KARŞI VERDİĞİ AŞAĞIDAKİ CEVAPTAN NE ANLAMAK GEREKİR SİZCE ?
"Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koymuş, hangi cümleyi kim koydu? Bu konuşulmaz. Bu, edebe mugayirdir" dedi. Erdoğan, "Muhalefet partisi bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ispiyonculuk yakışmaz" dedi.
HERŞEY NE KADAR DA NET VE BERRAK ASLINDA. -
Prometheus bunu yazdı:
anamuhalefet, önceki sayfada (2 nolu) verdiğim cevapları incelersen sanırım bu sorunu da cevaplamış olurum tekrar yazmaya gerek kalmadan.
yasanın tamamını inceledim evet. o yazının tamamını değil ama değişiklik önerisini ve önceki kanunun maddelerini okudum.
yani bi yerde başlığı görüp "aman vay şerefsiz" diyim kopyala/yapıştır yapmadım. ömrümce sevmem öyle şeyleri.
-----------------------------Uleyn zorla okutturcanız tüm maddeleri :)
Sanki bizi takan var da önemli görüşlerinize başvuracağız diyerekten...
Bekle biraz okuyayım bilgilenelim...
-
anamuhalefet haklı ne diyim beyin bedava çamur at izi kalsın
-
221'in 4 üncü fıkrası:
4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır.
Rahatsız edici kısım sanırım bu kısım, idam cezasının üçte birden dörtte üçe kadar indirilmiş hali var mi, ya da idamın ağırlaştırılmış müebbete dönüştürülmüşünün üçte birden dörtte üçe kadar indirimi....Tartışma konusu olur.
Koyu kısım sakat gözüküyor. Ama onda da şüphelerim var bu maddelerin nasıl işletildiğini detaylı bilmek lazım. "Verilecek cezada" diyor, verilen cezada demiyor, sonra a hakim böyle diyor, b hakim böyle diyor muhabbeti oluyor ya böyle yetersiz madde yazanlar yüzünden oluyor, hafif meyilli hakim istediği yöne oynatır böyle maddeleri...O yüzden yoruma mahal vermeyecek şekilde yazılması gerekir. Ayrıca "Verilecek cezada" dediğine göre bu madde malum kişi için uygulanamaz... yorumunu çıkartıyorum ben, başkası ne çıkarır bilemiyorum...
Sadece sizin yazdığınız yerleri okudum, tüm tasarıyı okumadım, ikiniz de haklı olabilirsiniz...Esen Kalın.
-
Weldox bunu yazdı:
anamuhalefet haklı ne diyim beyin bedava çamur at izi kalsın
aynen çamur at izi kalsın.ben parti delisi değilim ama şu mhpli ülkücü türkücü takımının ne hakla apo yu rte kurtarıo rte hain diye ortada inim inim inlemesini anlamıyorum.sanki onu imralıya sokan rte,bilakis kendileri bi sürü erkeklik tasladı ve bi halt yemeden iktidardan defolup gitti..burda sakın prometheus yada bu şekilde beyanda bulunanlar alınmasın ben sadece dışarıdan bazı insanları kastediyorum bahsettiğim müritlerin derdi başka sanırım..sanki millet uyuyo.başbakan öyle birşey yapsında görelim haydi...ama yani ortada fol yok yumurta yok bu tür suç teşkil edecek şeyler yazmak bence çok tehlikeli ve gereksiz -
AnaMuhalefet bunu yazdı:
221'in 4 üncü fıkrası:
4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır.
Rahatsız edici kısım sanırım bu kısım, idam cezasının üçte birden dörtte üçe kadar indirilmiş hali var mi, ya da idamın ağırlaştırılmış müebbete dönüştürülmüşünün üçte birden dörtte üçe kadar indirimi....Tartışma konusu olur.
Koyu kısım sakat gözüküyor. Ama onda da şüphelerim var bu maddelerin nasıl işletildiğini detaylı bilmek lazım. "Verilecek cezada" diyor, verilen cezada demiyor, sonra a hakim böyle diyor, b hakim böyle diyor muhabbeti oluyor ya böyle yetersiz madde yazanlar yüzünden oluyor, hafif meyilli hakim istediği yöne oynatır böyle maddeleri...O yüzden yoruma mahal vermeyecek şekilde yazılması gerekir. Ayrıca "Verilecek cezada" dediğine göre bu madde malum kişi için uygulanamaz... yorumunu çıkartıyorum ben, başkası ne çıkarır bilemiyorum...
Sadece sizin yazdığınız yerleri okudum, tüm tasarıyı okumadım, ikiniz de haklı olabilirsiniz...Esen Kalın.
-----------------------------Hayır tartışma o maddeden çıkmıyor. Çünkü tck 221. madde değiştirilmedi. O madde önceden de vardı. Tartışma etkin pişmanlık ile ilgili olan maddeden çıkıyor lakin 221. ve 314. maddelere baktığımızda abdullah öcalan'ın salınmasına izin vermiyor.