Tazminat Hakkı Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Dostlar selam,

Eşim haziran 2023 tarihinden beri bir firmada çalışıyor. Firma, bir hastane ile ihale usülü çalıştığı için sözleşme belirli süreli sözleşmesi olarak geçiyor. Doalyısıyla geçtiğimiz 2 yılda sözleşmeler 2 kee yenilenmiş, 2 yıldır çalıştığı halde 3 kere işe başlamış görünüyor. ancak kendisi sadece 1 kez sözleşme yeniledi.

Dün şirket hastane ihalesini kaybetmiş. Ne olacağı meçhul, gir çık yapıldığı için sanırım tazminat alamıyor. doğru mudur? ayrıca 9 ay önce evlendiğimiz için evlilik nedeni ile ayrılırsa tazminat alma durumu olur mu?

Sözleşme belirli süreli de olsa sonuçta 2 yıldır çalılışıyor. Kafamız baya karıştı. 

Fikri olan var mıdır? GPT'de kafasına göre her orduğuma arklı cevap veriyor :D

Hocam aynı yerinde çalışmaya devam ettiği için toplam süre baz alınır. Örnek:

01.01.2022 tarihinde işbaşı yaptım 01.07.2022 tarihinde işten çıkış verdiler

01.01.2023 tarihinde işbaşı yaptım 01.09.2023 tarihinde işten çıkardılar

01.01.2024 tarihinde işbaşı yaptım 01.03.2024 tarihide işten çıkardılar

toplam kıdem tazminatı 19 aylık hesaplanır.

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

şirket aynı olduğu sürece farketmez. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

Açılın Ben ik yım.

Reis ara verdiği dönemde başka yerinde çalışmadı ise toplam süre baz alınır aralarda bir yerde çalıştı mı .

Nikah Tarihinden 1 yıl dolmadan kadın kendi isteği ile aynı gün bırakabilir ancak sadece kıdem ve kaln yıllık izni varsa onu alır ihbar tazminatı alamaz.

Birde firma değişikliği oldu ise rıza ve bilgilendirme metni imzalatmak gerekirdi. İmzalatmazlarsa çok birşey çıkarmı hayır zaten alacağı tazminattı onuda alabiliyor.

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    harddeath0070 bunu yazdı

Açılın Ben ik yım.

Reis ara verdiği dönemde başka yerinde çalışmadı ise toplam süre baz alınır aralarda bir yerde çalıştı mı .

Nikah Tarihinden 1 yıl dolmadan kadın kendi isteği ile aynı gün bırakabilir ancak sadece kıdem ve kaln yıllık izni varsa onu alır ihbar tazminatı alamaz.

Birde firma değişikliği oldu ise rıza ve bilgilendirme metni imzalatmak gerekirdi. İmzalatmazlarsa çok birşey çıkarmı hayır zaten alacağı tazminattı onuda alabiliyor.

harddeath0070 hoş geldin reyis, adamsın adam :D Yok hiç çıkmadı hep aynı yerde çalıştı. Zaten sözleşmede bugün bitti yarın yeniden başladı şeklinde o yüzden kafamız rahat. Diğer arkadaşlarda aynı şeyleri söyledi.

Sadece şu kafamı karıştırdı, şirlet ihaleyi kaybetti. Yeni firma kazandı. Bu durumda eşim istifa etmezse onlar işten çıkaracaklar mı? Onu da bekleyip göreceğiz =)

Tüm arkadaşlara fikir ve bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum.

Acı Çekene Saygı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
    harddeath0070 bunu yazdı

Açılın Ben ik yım.

harddeath0070 hoş geldin reyis, adamsın adam :D Yok hiç çıkmadı hep aynı yerde çalıştı. Zaten sözleşmede bugün bitti yarın yeniden başladı şeklinde o yüzden kafamız rahat. Diğer arkadaşlarda aynı şeyleri söyledi.

Sadece şu kafamı karıştırdı, şirlet ihaleyi kaybetti. Yeni firma kazandı. Bu durumda eşim istifa etmezse onlar işten çıkaracaklar mı? Onu da bekleyip göreceğiz =)

Tüm arkadaşlara fikir ve bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum.

İşin bitmesi ile çıkarmakta tazminat hakkını kaybettirmez ihale kaybetmesi çinin sorunu değil , o yüzden sorun olmaz , hatta daha iyi bitti ise ve sözleşmeniz belirli süreli ise , o süre zarfında maaşını vermek zorunda.   belirsiz süreli ise ihbar + kıdem + yıllık izin ödeyerek çıkarabilirler.

harddeath0070 tarafından 21/Mar/25 17:44 tarihinde düzenlenmiştir

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben de o belirli sureli is sozlezmesine imza atmistim.Sirket benden hic memun diyildi. ben de pek memnun diyildim. 6 ay sonra soz verdikleri zammi yapmayinca cikisimi istedim. dediler ki belirli sureli is sozlesmesi var avukata veririz cikamazsin falan... 

O zaman incekemistim bu nedir diye. öyle her iṣe yapabiliceiniz bi sozlesme diyil. tek bir is yapiyo olmaniz lazim ve ozel bi gerekcesi olmasi lazim. ornegin ilkokul cocuklarina ogretmenlik yapiyosunuz o ogretmenin degismemesi lazim. vsvs... siz sgk nin hattini arayup haklarinizi ogrenin

Ziya. Belirli süreli dahi olsa 15 gün önceden dilekçeyi verdin mi bi çüküm yapamaz.

Toplam Hit: 3037 Toplam Mesaj: 17
tazminat kıdem tazminati