Tbt De Ney Üfleyen Yada Ney Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar ???
-
arkadaşlar yeni bir ney üfleyicisiyim ses çıkartmaya başladım bi kaç bi şeylerde çalıyorum ama ney bakımı hakkında sıkıntılarım var bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica edebilirmiyim :)
-
tembelliğimden bi türlü yönelemedim şuna arkadaş :D vardır elbet tbt de de sana bu konuda yardım edicek birileri :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı
tembelliğimden bi türlü yönelemedim şuna arkadaş :D vardır elbet tbt de de sana bu konuda yardım edicek birileri :D
işallah vardır hocam sıkıntı büyük güzel kullanmama yamulmuyacak şekilde koymama rağmen yamuldu ve şu an net bi ses çıkmıyo ne yapmam gerektiğini bilmiyorum işallah birileri çıkar yani yoksa patlıcak elimde ne hevesle aldım ve üflüyorum bilemezsin :)
-
Hocam bir kaç gün önce bende ney aldım. Bursada mevlana kültürünü tanıtma ve yaşatma derneği diye bir yer buldum. Ücretsiz ney kursları veriyorlar bu hafta başlayacağım. Senin şehrin neresi bilmiyorum ama illa ki vardır bi araştır derim.
-
tahribatta ney üfleyen mürid var hatırlar gibiyim ben de şunu biliyorum yağlıyormuşsun neyi bir arkadaşım üflüyor pek başka da bir şeyi yok sanırım.
http://www.uzmantv.com/ney-bakimi-nasil-yapilir
-
hafızam beni yanıltmıyorsa bophoruspaşa diye bi müridimiz vardı oda ney üflüyordu
-
Huerfanos bunu yazdı
Hocam bir kaç gün önce bende ney aldım. Bursada mevlana kültürünü tanıtma ve yaşatma derneği diye bir yer buldum. Ücretsiz ney kursları veriyorlar bu hafta başlayacağım. Senin şehrin neresi bilmiyorum ama illa ki vardır bi araştır derim.
hocam mesele o değil kendi kendime çözdüm ben bayağı o işi sorun neyin bakımı şu an yamuldu ney nasıl oldu bilmiyorum ve ses güzel çıkmıyo kursa gittiğinde sorabilirmisin bu konu hakkında ne yapabilirim yağlama yapıcam bu akşam işallah düzelir ama yamukluk ne olur bilmiyorum
-
captain bunu yazdıHuerfanos bunu yazdı
hocam mesele o değil kendi kendime çözdüm ben bayağı o işi sorun neyin bakımı şu an yamuldu ney nasıl oldu bilmiyorum ve ses güzel çıkmıyo kursa gittiğinde sorabilirmisin bu konu hakkında ne yapabilirim yağlama yapıcam bu akşam işallah düzelir ama yamukluk ne olur bilmiyorum
Tamam hocam buraya yazarım veya sana pm atarım. Yamulduysa pek bilgim yok ama zor be.
-
Huerfanos bunu yazdıcaptain bunu yazdıHuerfanos bunu yazdı
Tamam hocam buraya yazarım veya sana pm atarım. Yamulduysa pek bilgim yok ama zor be.
aşırı bi yamulma değil ama bilmiyorum bide aldığımdan beri yağlamadım ondanmı acaba diyorum ama sana zahmet bi öğrenebilirmisin neler yapılabiliri bu konuda
-
buyur sor mürid, 10 yıldır ney üflüyorum, elden geldğince cevaplamaya çalışırım
-
nette yağlama konusunda fotoğraflı anlatımlar var. ney aşırı derecede yamuşmadıktan sonra sesi kolay kolay bozulmaz. neyi ilk defa al ve yağla sonra hergün üflersen yağlamaya da gerek kalmaz. başka soru varsa sor baklım..