Tbt De Ney Üfleyen Yada Ney Hakkında Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar ???
-
hocam sıkıntı yağlama değil yağlamasını yaptım fakat (yağlamadan önce) ses çok tiz çıkıyodu biraz yamukluk var neyde her gün üflüyodum ama dün üfleyemedim bu yamuklukdan kaynaklandığını düşünüyorum sorunun şu an yağladım süzülüyo
-
pm atmıştın, izninle buradan cevaplayayım başka lazım olanada faydası olur belki
hocam neyi aldığım 2 hafta oldu sıkıntı şu bu gün farkettim biraz yamulma var sesde tiz çıkıyo çok yani ilk aldığımdaki tonu yakalayamıyorum bi türlü yağlamadığımdanmı acaba dedim yağladım süzülüyo şimdi sebebi yamulma olabilirmi bunun bide zıttı yönde koyarsam düzelme olurmu bu konuda bi bilgin varmı valla kursada gitmiyorum çanakkalede yok kursu filan kendi çabalarımla öğrenmeye çalışıyorum baya zorladı ama bi şeyler yapmaya başladım kendi çapımca :)
------------------------
hayırlı olsun, susam yağıyla yağlarsan daha iyi olur,
o tonu yakalaman genellikle seninle ilgili zamanla olucaktır, başlangıçta arada sesler gidip gelirler, sürekli çalışman ve neyine alışıp onu kabullenmen gerekiyor herşeyden önce,
ney in eğrilmişse dediğin gibi zıddı yöne yaslayabilirsin kısa zamanda düzelir üstelik yağlamışsın düzelmesi uzun sürmez,
çanakkalede ünlü bir hocamız vardı sormaya çalışırım hala oradaysa çok iyi bir başlangıç yapmış olursun,
varsa sorun buradan sorarsın yine
-
Muqi bunu yazdı
buyur sor mürid, 10 yıldır ney üflüyorum, elden geldğince cevaplamaya çalışırım
pmden mesaj attım hocam :)
-
Muqi bunu yazdı
pm atmıştın, izninle buradan cevaplayayım başka lazım olanada faydası olur belki
hocam neyi aldığım 2 hafta oldu sıkıntı şu bu gün farkettim biraz yamulma var sesde tiz çıkıyo çok yani ilk aldığımdaki tonu yakalayamıyorum bi türlü yağlamadığımdanmı acaba dedim yağladım süzülüyo şimdi sebebi yamulma olabilirmi bunun bide zıttı yönde koyarsam düzelme olurmu bu konuda bi bilgin varmı valla kursada gitmiyorum çanakkalede yok kursu filan kendi çabalarımla öğrenmeye çalışıyorum baya zorladı ama bi şeyler yapmaya başladım kendi çapımca :)
------------------------
hayırlı olsun, susam yağıyla yağlarsan daha iyi olur,
o tonu yakalaman genellikle seninle ilgili zamanla olucaktır, başlangıçta arada sesler gidip gelirler, sürekli çalışman ve neyine alışıp onu kabullenmen gerekiyor herşeyden önce,
ney in eğrilmişse dediğin gibi zıddı yöne yaslayabilirsin kısa zamanda düzelir üstelik yağlamışsın düzelmesi uzun sürmez,
çanakkalede ünlü bir hocamız vardı sormaya çalışırım hala oradaysa çok iyi bir başlangıç yapmış olursun,
varsa sorun buradan sorarsın yine
çok sağasın hocam susam yağı bulamadım birazda öğrenci felsefesiyle ucuza kaçtım zeytin yağının olabileceğini söylediler şu an onunla yağladım ama işin erbabı sizsiniz olabilirmi böyle bi şey.
ilk başlarda güzel pürüzsüz ses çıkartıyordum hatta salati ümmiyeyi filan güzel üflemeye başlamıştım bi gün çalmadım bu gün bi aldım elime ses yok aynı şekilde tutuyorum falan ama baya telaşelendim bide başladı derken bittimi diye ama yamukluk sesde sorun çıkarmaz yani öylemi hocam
-
yağlamaktaki esas amaç verilen nefesin ses frekansı aralığına geçtiğinde kamıştan daha rahat ve yalıtılmış biçimde çıkmasını sağlamak, zeytin yağı kısa sürede açık alanda reçine haline gelen bir yağ, yapışkan bir yüzey ses yalıtımı için felaket demek, bundan sonra daha pürüzsüz yağları tercih etmek daha iyi olur sanırım
eğrilmesi sese etki eder tabi ama o kadar fazla olacağını ben sanmıyorum doğrusu, dediğim gibi zaman zaman ilk zamanlarda sesler gidip gelir aynı tuttuğunu düşünsen bile basit görünmesine rağmen çok fazla etki faktörü var, zamanla alıştıkça düzelir
-
Muqi bunu yazdı
yağlamaktaki esas amaç verilen nefesin ses frekansı aralığına geçtiğinde kamıştan daha rahat ve yalıtılmış biçimde çıkmasını sağlamak, zeytin yağı kısa sürede açık alanda reçine haline gelen bir yağ, yapışkan bir yüzey ses yalıtımı için felaket demek, bundan sonra daha pürüzsüz yağları tercih etmek daha iyi olur sanırım
eğrilmesi sese etki eder tabi ama o kadar fazla olacağını ben sanmıyorum doğrusu, dediğim gibi zaman zaman ilk zamanlarda sesler gidip gelir aynı tuttuğunu düşünsen bile basit görünmesine rağmen çok fazla etki faktörü var, zamanla alıştıkça düzelir
çok teşekkür ederim hocam allah razı olsun buradaki hoca hoca hakkında haberlerini bekliyorum.
-
Hocam kızma nolur dayanamadım
http://www.youtube.com/watch?v=SILxpdOEhvw
izzmarit tarafından 18/Kas/12 02:20 tarihinde düzenlenmiştir -
izzmarit bunu yazdı
okan ın programa bu formatla ilk çıktığı gün nolduğunu anlayamadıydım ilk başlarda, gürgen öz ü de tanımıyodum, nası temiz bi şekilde oynadıysa o mal karakterini,öle bi insan hakaten var sandım bi süre:D
MaviGozluDev tarafından 18/Kas/12 07:30 tarihinde düzenlenmiştir
edit : konuyu açan arkadaş kusura bakmasın sabah sabah görünce tutamadım kendimi :D