TBT Sayfalama 0.1

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Forum konularında aşağıda yer alan sayfalamanın üstte de olmasını ben de aşağı yukarı herkes gibi istiyordum. Ben sizinle 1-2 aydır kullandığım tarayıcı scriptlerini paylaşayım dedim. Bu forumlarda en altta yer alan sayfalama linklerinin üstte de çıkmasını sağlayan bir script. Renegadealien gerçeğini yapana kadar bu yalancı sayfalama scripti ile idare edebiliriz.

    Öncelikle şimdilik Opera, Chrome, Firefox tarayıcı kullananlar bundan yararlanabilecekler.

    Bu tam olarak ne işe yarayacak sorusuna cevap olarak aşağıdaki resmi göstereyim;

    Şimdi bunları yukarıda saydığım tarayıcılar için nasıl çalışır hale getireceğimizi anlatmaya çalışalım:

    Firefox

    Öncelikle olmayan varsa https://addons.mozilla.org/firefox/addon/748 adresindeki GreaseMonkey eklentisine ihtiyaç var. Add To Firefox butonuna tıklayarak eklentiyi kurduktan sonra tarayıcıyı bi yeniden başlatmak lazım. Sonra tekrar Firefox’u açıp http://userscripts.org/scripts/show/65475 adresindeki Install butonuna tıklayıp scripti de kuralım. Ardından GreaseMonkey’in aktif olduğundan emin olalım ki o da tarayıcının sağ alt köşesindeki ikonun şu şekilde olması gerek demek; Maymunu sırıtır şekilde görmek lazım.

    Firefox’a TBT Sayfalama scriptini kurdunuz. Artık (Renegadealien sayfa yapısını değiştirmedikçe) konularda üst sağda aşağıdaki sayfalama linklerinin aynısını görebilirsiniz. Neden aşağıdaki gibi ortada değil? Çünkü üstteki kıpır kıpır menü üzerine gelince tatsızlaşabiliyor. O yüzden onu biraz sağa çektim.

    Opera

    Önce http://peachteam.net/tbtsayfalama_opera.js adresindeki dosyayı indirin (Sağ tıklayarak farklı kaydedebilirsiniz). Bu elimizde dursun; www.tahribat.com a girelim sitede herhangi bir yerde sağ tıklayıp Site Tercihlerini Düzenle’ye tıklayın. Üstteki sekmelerden Komutlandırma’ya geçin. Ben C:\Userjs diye bir dizin belirlemiştim. Siz de istediğiniz bir dizine indirdiğiniz tbtsayfalama_opera.js dosyasını kopyalayın. Aşağıdaki resimdeki gibi düzenledikten sonra Tamam’a tıklayarak pencereyi kapatın.

    www.tahribat.com URL’si için scripti ayarladınız. Ancak bu script sadece eksiksiz www.tahribat.com alan adı ile siteyi gezerseniz çalışacaktır. Benim bildiğim kadarıyla siteye ulaşabileceğiniz şu adresler de var (aslında bunların hepsini Operada tek kalemde çalıştırmak var mı, mümkün mü bilmiyorum o yüzden tek tek ayarlamanızı önerebilirim ancak) şöyle ki;

    http://tahribat.com

    http://www1.tahribat.com
    http://www2.tahribat.com
    http://www3.tahribat.com
     
    bunlardan kullandıklarınız da varsa yukarıdaki işlemi aynen bu adresler için de tekrarlayın. Bu yalnızca Opera için yapılması gereken bir işlem belirteyim.
     

    Google Chrome

    Kendime Tester olarak seçtiğim zumsuk sanıyorum Ubuntu kullanıyor. Ve Chrome’un 4. Sürümünü kullanıyor. Bu sürümde sıkıntı yok. GreaseMonkey eklentisini kurmadan bile http://userscripts.org/scripts/show/65475 adresine girip Install butonuna tıklamanız ve tarayıcınızı yeniden başlatmanız yeterli.

    Ancak Google Chrome web sitesinde Windows için 3. Sürümünü indirtiyor. Anlamadım. Herhalde Windows’a henüz 4 yok. İşte güzellik buradaki Windows kullanıcılarının Chrome’da scripti çalıştırmaları için biraz takla atmak lazım.

    Önce http://peachteam.net/tbtsayfalama_chrome.js adresindeki js dosyasını indirin (sağ tıklayarak farklı kaydetmenizi öneririm). Bir kenarda dursun; sonra masaüstündeki Google Chrome simgesine sağ tıklayıp özelliklerine girelim;

    Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi son chome.exe” ‘den sonra bir boşluk atıp  --enable-user-scripts ekliyoruz.

    Windows XP:

    Windows Vista / 7:

    Tamam’a tıklayıp kapadık.

    Başlat’tan çalıştıra girelim;

    Windows XP Kullanıcıları:

    %userprofile%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default

    yazıp;

    Windows Vista / 7 Kullanıcıları

    %userprofile%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

    yazıp enter ile Chrome dizinini açsınlar.

    Burada bazı dosyalar ve dizinler olabilir. Eğer “User Scripts” adında bir klasör yoksa oluşturun. Varsa içine girin ve indirdiğiniz tbtsayfalama_chrome.js dosyasını buraya yapıştırın.

    Bundan sonra masaüstündeki ikona tıklayarak Chrome’u açtığınızda sizde tahribatı üstte sayfalama çıkarak kullanabilirsiniz. Bu değişiklik yaptığınız kısayolu hızlı başlata vs.. kullanıyorsanız sonra  neden çalışmıyor diye debelenmemek için oraya da kopyalarsanız iyi olur.

    Bunlarda tarayıcılardan önizlemeler;

    İyi cambazlık yaptık. Ama lazımdı. Soru ve sorunlarınızı yazarsanız elimden geldiğince bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.

    Haydi iyi geceler.


    fazla uzaklaşmış olamaz...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    tebrik ve teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.firefox kullanıyorum


    http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    Şahane şimdi bakıyorum. :)

    Düzenleme:

    chrome da birkac deneme basarisiz oldu.

    bu arada chrome sürümü 3. küsür

    operada deneyim :)

    Düznleme 2: 

    opera ve firefox da sorun yok, harika oldu bu...

     

    Özel olarak teşekkürlerimi sunarım, Knuckle ;)


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Sağolun, ben bu arada yanlış bir yere açmışım konuyu :D uygun bir yere taşınırsa sevinirim.


    fazla uzaklaşmış olamaz...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fincan
    Fincan's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2003
    Erkek

    Eline saglik iyi oldu bu..


    ULKUMUZ GOKLERDE DALGALANAN SANCAK;BIZ ALLAH"IN ONUNDE EGILIRIZ ANCAK.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    helal hocam cok güzel olmuş :)

    bu sayfada oaryı yukarıya koymak harbiden cok zor bi iş ondan dolayı elim varmıyor bi türlü, ben yaparken tagın ismini değiştirirm bölece millette calışmaz bizde calışır olur :)


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2008
    Erkek

    işe yarar şeyler sık çıkmıyor güzel iş


    ..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    çok iyi oldu tam istediğim şey :) eyw.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Tam aradigim sey eline saglik :)


    "Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

     ne güzel bişey len bu :D 


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manialith
    manialith's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ocak/2009
    Erkek

    valla çok güzel çok yararlı birşey saolasın.


    Im Boned, All Boned.
Toplam Hit: 5476 Toplam Mesaj: 24