folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder T.C Medeni Kanununu Bosluk Ve Duzeni İcin Tahribat Onerileri

T.C Medeni Kanununu Bosluk Ve Duzeni İcin Tahribat Onerileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Bu yasal boslugu sizler ile paylasma nedenim sizlerin de yeni bir duzenleme icin oneri ve fikirlerinizi alabilmektir.Bu calismamizin sonuclarini, Tahribat olarak elimize gecen fikirleri ,sivil toplum orgutlerini toplantiya cagirip degistirilmesi gereken ve bizlerin fikirleri dogrultusunda yenisi yazilacak maddelerin duzenlenebilmesi icin Turkiye barolar birligine bildirecegiz.Kafanizi karistirmak istemiyorum , basitcesi hazirlayacagimiz kanun tasarisinin ve teklifinin gorusulmeye baslanmasindan itibaren TBMM genel kuruluna bu tasari ve teklif hakkinda onerimizi bildirecegiz. Ek bilgi = kanunlarin yapilmasi icin 1 - oneri 2 - gorusme 3 - kabul 4 - yayim surecleri vardir .

Benim sizlerden ricam analizlerinizden sonra alinabilecek onlemleri siralamaniz ve bu oneri paketlerinin hayata gecirilildiginde dogabilecek olumlu yada olumsuz ihtimallere de yer vermenizdir .

Bildigimiz gibi ensest yakin akraba evliligini temsil ediyor , bu yasak ayni zamanda yakin akrabalar arasinda gonulsuz yada gonullu cinsel iliskidir.Antropolojik acidan ele aldigimizda ise ensestin cogu kulturde tabu oldugunu goruruz,konunun su an bizi ilgilendiren tarafi ensest ile ilgili suc unsuru ,aile ici yada akrabalar arasi iliskilerdir.

Turk hukuk sisteminde medeni kanunda yakin akrabalarin birbirleriyle evlenmelerini yasaklayan maddeler var ve bu evlenme yasagi disinda akrabalar arasi cinsel iliskileri suc sayan maddeler yoktur.Bununla birlikte genelde riza ile gerceklestigi varsayilan cinsel iliskiler suc sayilmamakta ve cezalandirilmamaktadir.Aile ici cinsel siddet olarak bilinen olgu karsisinda ne yapilacagi ve yapilmasi gerektigi onemli bir sorun olarak devam ederken ensestin tabusal niteligi,aile ici cinsel siddetin ve istismarin desirfe edilmesinde ve buna karsi onleyisi tedbirler alinmasinda ciddi bir engel teskil etmektedir, o halde bireylerin egitim ve kultur durumlarina bagli olarak bu durumlarda takinabilecekleri tavirlar farklilasir.

Kapali aile ve akrabalik iliskilerinde,egitimin yetersiz oldugu hallerde ozellikle sorun daha gizli kapakli kalabilmektedir.Turk tabibler birligi,kadinlarin ve ozellikle kucuk cocuklarin korunmasi bakimindan,ensest konusunun Turk Ceza kanununda ayri bir yasa olarak belirlenmesi gerektigini ileri surmektedir ..simdi biz de buradan,onlarin kaldigi yerden devam edecegiz .

Sizlerin bu konuda her turlu fikir ve goruslerinizin cok degerli olacagini biliyorum , hukuk bolumunu elimden geldigince takip ediyorum , bana hukuk konusunda sormak istediginiz her turlu ozel soruyu pm ile sorabilirsiniz.Her turlu gorusmenin ozel olacagindan hic kuskunuz olmasin.Genel hukuki sorularinizi yine her zaman oldugu gibi burada benzer konulari benzer konu basliklari altinda ve diger konulari da yeni konu acarak size yardimci olabilecek tum meslektaslarima iletebilirsiniz.

Soru bir = Yonetmeligin 15. maddesine gore yegen - amca evlenemez ama Turkiye'de bu tur evlilik her gun olabiliyor cunku sistem evlilik islemleri sirasinda bu kayitlari vermiyor ,Tahribat cevaplasin ,peki bu boslugu nasil kapatabiliriz ?

Soru iki = Boyle bir hatayi yaparak yegen ile amcanin kanuna gore izin verilmeyen ensest nikahina izin veren memurun gorevi kotuye kullanmak sucundan iki yila kadar hapis istemiyle hakkinda dava acilmasi hatalimidir/dogrumudur ? Yasal inceleme yeterince yapilmismidir/yapilmamismidir ?

Sizlerin de destegi ile hep birlikte yurutecegimiz bu calisma yalnizca Tahribat'a aittir ve basarisi da Tahribat ailesinin olacaktir.Bu konu ile ilgilenen ve yardimini esirgemeyen degerli TBT uyelerine sevgiler,saygilar.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

konularına hayran(ı/z)m canım benim :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

olm gelmeyin arkadaşın üstüne zaten sayılı müride var, olmadı he deyin geçin 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    İnciyi sevmem ama ozet gec diyesim geldi.bune carsaf carsaf

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

yazıyı okumadım soruları okudumda bazı yerlerde dışarıya insanımızı vermeyelim mantığı var mesela bi köyde bi erkek başka köyden kız alınca burda ki kızların suyumu çıktı diye bi dışlama oluyo(muş) birde aile arasında uzak akrabaları evlendirtiyolar yine dışarıya insan vermeyelim maksatlı gelenek görenek olmuş bazı yerlerde bişey diyemiyosun 

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Onu bunu bilmemde bu akraba evliliği nedir ya ?

Amca kızı, dayı oğlu ile evlenenler var.

Kardeş yarısı lan bu evlilik nedemek sen nasıl kaldırabiliyosun onu anlamıyorum..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:
    -----------------------------

Kardeş yarısı lan bu evlilik nedemek sen nasıl kaldırabiliyosun onu anlamıyorum..

Allah kimseye yaşatmasın..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:

http://www.akrabaevliligi.com/images/cartoon3.jpg

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

Soru iki = Boyle bir hatayi yaparak yegen ile amcanin kanuna gore izin verilmeyen ensest nikahina izin veren memurun gorevi kotuye kullanmak sucundan iki yila kadar hapis istemiyle hakkinda dava acilmasi hatalimidir/dogrumudur ? Yasal inceleme yeterince yapilmismidir/yapilmamismidir ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Memur derken Nikah memuru olarak varsayıyorum....

Hapis sistemi biraz hafif kalabilir.....Akraba evliliği genelde güneydoğu, doğu çevrelerinde sık oluyor (benim bildiğim) ..

Memura 2 yıl hapiste yatmanın karsılığında iyi bir para ödenirse ve sıklıkla cıkan af olaylarını göz önünde bulundurursak bizim memurumuz 6 ay görmeden dışarda olabilir. Yani hapis sistemi ile dava acılması fayda etmez .Yasal inceleme yeterince yapılmamıstır.. bence....

Busiest men find the most time....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

İki tarafın da rızası varsa cinsel ilişki veya evlilik kısıtlanmamalı bence.

Rıza yoksa tecavüz, cinsal istismar, vs zaten suç.

Blue Screen of Death
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ayrıca kanunda dayı oğlu dayı kızı amca oğlu amca kızı teyze oğlu teyze kızı .. bu gibi akraba evlilikleri için ne yapılıyor ?

siz akrabasınız evlenmenize izin vermiyorum diye bir yasa karar varmı  ? memura nikah zamanı bu durumu söylesek nikahı kıyamama durumu nedir ?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 4048 Toplam Mesaj: 29