folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder T.C Medeni Kanununu Bosluk Ve Duzeni İcin Tahribat Onerileri

T.C Medeni Kanununu Bosluk Ve Duzeni İcin Tahribat Onerileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

kanunda bi boşluk görmüyorum. açık açık yazıyor evlenemez diye ki evlense bile sonradan tespiti halinde nikah düşer.

burdaki sorun evlendirme dairelerinin sistemlerinden kaynaklanır. ayrıca görevli memurda görevi ihmal var bunun cezası da ayrıdır. ama memurada hak vermek var kimin aklına gelirki amcayla yeğenin evlenmesi. 

ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

mernis kayıtlarına ek bikaç eklenti yapılarak çok kolay çözülebilecek bi sorun bu normalde. 

soyağacı yapılarak evlendirme dairelerinde istenirse eşleşme yapılabilir.

memur hakkında dava açılmasına gelince ise bildiğim kadarıyla genelde mahkemede memurlar hüküm giymez sistemin açığından dolayı.

bu tür durumlar genelde ailelerin hukuk davaları ortaya çıkınca oluyo.istenirse rahaatlıkla düzeltilebilir.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bende neden üniye kayıt yapılırken diploma istediklerini merak ediyorum, mezunuz ki üni kazanmışız. sistemi tam oturtmak lazım herşey netten olacak bir tık

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı:
    -----------------------------

İki tarafın da rızası varsa cinsel ilişki veya evlilik kısıtlanmamalı bence.

Rıza yoksa tecavüz, cinsal istismar, vs zaten suç.

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hatırlıyorum bir yerde gündeme gelmişti tv di sanırım devletin çalışma yapması lazım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek

irem27 bunu yazdı:

Soru bir = Yonetmeligin 15. maddesine gore yegen - amca evlenemez ama Turkiye'de bu tur evlilik her gun olabiliyor cunku sistem evlilik islemleri sirasinda bu kayitlari vermiyor ,Tahribat cevaplasin ,peki bu boslugu nasil kapatabiliriz ?

Soru iki = Boyle bir hatayi yaparak yegen ile amcanin kanuna gore izin verilmeyen ensest nikahina izin veren memurun gorevi kotuye kullanmak sucundan iki yila kadar hapis istemiyle hakkinda dava acilmasi hatalimidir/dogrumudur ? Yasal inceleme yeterince yapilmismidir/yapilmamismidir ?

Cevap 1: Yönetmeliği bilmiyorum ama kanunlara göre evlenemez. E devlet kapsamında tespit edilebilir kaldı ki nikah sırasında memur "dairemize evlenmek üzere başvurdunuz. yapılan araştırmalar ile evlenmenize engel bir halin bulunmadığı tespit edildi" şeklinde bir beyanda bulunuyor. 

Cevap 2: tck 257

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Bu yaşa geldim ne böyle bir evlilik duydum ne gördüm
    haa dayı yeğeni taciz etmiş, baba kızını iğfal etmiş diye haberler okuduk

ama böylesi bir evlilik yooooook
    şimdi herşey online canım kardeşim .... bunun yanında evlenen kişinin sosyal çevresi buna müsade etmez ve yadırgar (amca kızı kaçırıp bilinmedik bir yerde bunları tanımıyan bir imama nikahta kıydırmış olabilir, onları tanıyan imam nikahta kıyamaz çünkü)

doğuda dahi bunun bir örneği yoktur, olamaz artı kanundada müsade yoktur

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Soru bir = Yonetmeligin 15. maddesine gore yegen - amca evlenemez ama Turkiye'de bu tur evlilik her gun olabiliyor cunku sistem evlilik islemleri sirasinda bu kayitlari vermiyor ,Tahribat cevaplasin ,peki bu boslugu nasil kapatabiliriz ?

Cevap-1: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü   mernis projesi üzerinden istediği bütün işlemleri çok rahat yapabiliyor. Mernis projesine eklenecek küçük bir modülle evlilik için gerekli kontroln yapılabilmesi sağlanabilir.  Ama iş oto kontrolde başlıyor. Din olgusu yüzyıllardır insanları tamamlayıcı görev üstlenmiştir. Dinsizlik üzerine devam eden hayatların geneli itibariyle intiharla sonuçlandığı araştırmalarla sabittir. Dinler arasında aile içi ensest nikah-evlilik konusuna olur veren herhangi bir din yoktur ki İslam dini bu açıdan diğerlerine göre çok daha sıkı ve kesin kurallar koymuştur. Dini konulardaki bilgi eksikliği insanların nefislerine yenik düşmelerine sebep olabiliyor.

Hele ki günümüzde TV ve internet dünyasının karşılık iletişim ağı olduğunu ve Türk milleti gibi okumayı pek sevmeyen toplulukları esir aldığı aşikardır. İnsanların tv-internet gibi medyanın etkisinde kalarak bir şeyleri yapmalarına mecbur hissettirilmeleri sanırım tetikleyici bir unsur. Bu sebeple bu tür ortamlardaki seviyenin yükseltilmesi, (en basiti tv dizilerindeki yoz ilişkilerin ortadan kaldırılması bile ) büyük oranda etkisi olacaktır.

Başa dönersek din olgusunu insanların kalplerine yerleştirmek bu tür bir isteğin ortadan kaldırılmasına önemli ölçüde etkili olacaktır. Yoksa siz istediğiniz kadar kanunla yasaklayın, mernise modül ekleyin. Nikahsız bu şekilde yaşayan insanlarla ilgili etkin bir araştırma yapılmalı ki gerçek orataya çıkabilsin.

Soru iki = Boyle bir hatayi yaparak yegen ile amcanin kanuna gore izin verilmeyen ensest nikahina izin veren memurun gorevi kotuye kullanmak sucundan iki yila kadar hapis istemiyle hakkinda dava acilmasi hatalimidir/dogrumudur ? Yasal inceleme yeterince yapilmismidir/yapilmamismidir ?

Cevap-2:  30 Nisan 2012 tarihli bazı haber sitelerinde ve gazeteelrde Türkiyenin ilk ensest resmi nikahı şeklinde verilen haberde abisinin kızı ile gizlice nikahlanan gençlerden bahsediyordu. Bu konu ile alakalı da Bağcılar nüfüs müdürlüğündeki görevliler hakkında soruşturma başlatılmış. Konu ile ilgili Nüfus müdürlüğünde görevli kişilerin birazcık zahmet edip küçük bir kaç sorgulama ile bu şahısların amca yeğen olduğunu anlamaları zor olmasa gerek. Bu nedenle kamu görevlileri mesleğinin icab ettiği işlemleri yapmadıkları için haklarında soruşturma başlatılır ve başlatılması da uygundur. İyi niyetle yaklaşılırsa görevini yapmamıştır, art niyetli yaklaşırsak bunu yapması için muhtemeldir ki rüşvet almıştır. Bu da kamu görevlisi için ağır bir suçlamadır. Bence hakkında soruşturma açılması gayet yerndedir, kamu davası açılmalıdır ki açılmıştır.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
Toplam Hit: 4058 Toplam Mesaj: 29