Tecrübeli Opera Kullanıcıları
-
10 dakikadır Chrome'u terkedip Opera'ya geçtim. Şimdilik herşey güzel gibi görünüyor. Ama daha sağlıklı bir tarayıcı için tecrübeli kullanıcılardan öneriler belkiyorum. (ayarlar vb) Şimdiden teşekkürler. Fazla konu kirliliği oluyorsa diğer konu silinebilir. :)
-
hocam en ıyı web keyfı ıcın kendın kesfetmelısın opera suprizlerle doludur
-
Hocam ne gibi bişi istiyosun söyle ona göre yardım edelim
-
Mouse Gestures diye bi olay var, alıştın mı müptelası olursun. Mesela geri tuşuna basmak yerine mouseu sayfanın herhangi bir yerinde sağ tuşuna basılı tutup mouseu sola çek; ileri için de sağa, sekmeyi kaptırken önce aşağı sonra sağ, yenile için yukar aşağı gibi. Bunu ilk yaptığında mouse gestures kullanmak istiyor musunuz gibisinden bi soru sorar pencere gelir önüne, evet de çatır çatır kullanırsın sonra.
-
@PanXeR Siz keşfettirin ben gerisini getiririm hocam :)
@Oldwolf Çıkmadı be hacım. :(
@Mr_Dark Performanslı olsun cıvıl cıvıl olsun. :) -
Sol tarftaki O herfinden pul down menüyü aç, menü çubuğunu göster yap
-
ayar yapmana gerek yok. sağ tuşa basılı tutup sol tuşa basarsan geri gider sola basılı tutup sağa basarsan ileri
ctrl+shift basılı tutup tıklarsan arkaplandaki bi tabda açar
shifle tıklarsan yeni tabda açar ve seni o taba götürür. ctrl+shiftte aynı tabda kalırsın arkada açılır link
settings prefences search te arama motorlarını görebilirsin
yenisini eklemek için new de bi harf ister üste onu yaz mesela benim ekşi için harfim e
altta link kısmına : http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=%s
%s senin adres cubuğuna e yazdıktan sonra yazdığın şeyi ifade ediyo o listede google var ona tıkla edit de anlarsın
bu arada söylemedim ama adres cubuğuna g yaz boşluk bırak googlede arar a yaz amazon h yazıp boşluk bırakıp enterla geçmişte arar
gmail kullanıyosan operayla çok güzel çalışıyo tolls mail and chat acc. den çözersin.. bütün pop maillerle arası iyi
opera turbo var altta görürsün onu açarsan kota dostu olur resimleri düşük kalitede yükler flashları yüklemez vsvs...
opera unite i biraz takıl keşfet 10-15 app si var güzel bişey
widgetler var üstteki menüden yenilerini bulabilirsin..
çok şekilli skinleri var
my.opera.com bloggerdan daha güzeldir
sağ tıkta inspect element var onlada java script debugging yapabilirsin
ctrl+j downloadları açar
f4 e bas yan panel açılır kapanır yana yeni panel ekliyceksen alttaki +yı kullan
bi linki resmi vs vs sürüklerken shifte basarsan operanın istediğin yerine buton olarak koyabilirsin... tbt bannerini sürükle shifte basıp üste bırak.
bişeyi secip ctrl+shift+c yaparsan notlara ekler sonra notun üstüne çift tıkla notu aldığın sayfaya gidersin...
bu kadar :D
-
reklamları engelleyen adblock tarzı bir eklenti varmı operada?
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sağ tık içerik engelle de istemediklerine tıkla engeller. operada eklenti olayı yok hocam browserin kendisine müdahale edemiyosun kesinlikle..
bide kısayol kasıp opera.exe -kiosk derseniz kiosk modunda açılır nasıl çıkıyodu unuttum :)
-
bide parolayı kaydet derseniz şayet formlara girerken sorar ctrl+enter yaparsanız kendi girer..
formlarda txtboxlarda sağ tık insert personal deyip edit deyin kimlik bilgilerinizi girin sonraki olaylarda direk ordan çekersiniz yada insert note deyip notlardan ekleyebilirsiniz...
add: opera:config yapıp inciğini cinciğini görebiliten var :)
en önemlisini yazmadım opera:config yapınca java tabına gelip enable java derseniz opera javaları çalıştırır :)
-
lalada bunu yazdı:
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------sağ tık içerik engelle de istemediklerine tıkla engeller. operada eklenti olayı yok hocam browserin kendisine müdahale edemiyosun kesinlikle..
bide kısayol kasıp opera.exe -kiosk derseniz kiosk modunda açılır nasıl çıkıyodu unuttum :)
-----------------------------böyle zor olmuyor mu peki? bir sitede 5 ayrı yerde reklam varsa hepsini tek tek engelleyecek miyiz? dahası her girdiğimiz farklı sitede tek tek reklam mı engelleyeceğiz? bir kısa yolu olsaydı iyiydi..
şimdi indirdim kurcalıyorum bakalım. chrome gibi tabları üste almışlar, eskiden opera ekranın yarısını kaplıyordu, iyi olmuş böyle.