folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tedaş Yetkilisiyiz Diye Para Topluyolar

Tedaş Yetkilisiyiz Diye Para Topluyolar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bugün annemden duydum ki, elektrik hatları yüzeyden yeraltına alınıyormuş

hatta alınmış ve binaların kapısına kadar getirilmiş felan işte,

ordan 1-2 adam kapıya gelip bina başına 100ytl istiyor bağlama parası adı altında.

vermeyiz ne amaçla vercez baabında annem hırgür çıkarıyo tabi haklı olarak ve tedaşı arıyor o anda,

tedaş haberimiz var diyor ve tek itiraz eden siz oldunuz diyor.

ardından adam, parayı vermezseniz direkler söküldüğünde elektriği nerden alcaksınız merak ediyom diyip tehdit savuruyo

bu güc nerden geliyo?

ne bu şimdi?

bu işin ihalesi yok?

aracı şirketi yok mu?

300milyonunu dünya bankasının finanse ettiği  1 milyar dolarlık proje Türkiyeye mi ağır geliyo?

vatandaştan hala ne amaç ile para toplanıyor?

biz zaten o işin parasını belki yıllar önce vergilerle ödemişiz, savaş halinde veya kıtlık zamanında değiliz.

eğer biz bu adamlara para vermezsek ve biz kendimiz bağlarız diyebilirmiyiz?

hukuksal açıdan böyle bi para toplama mevsuzu doğrumudur?

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    himmm ilginç... araştırın bence ayrıca her Türk vatandaşı itiraz edecektir :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    caner abi ne dıyorsun ya :) sen yazdıklarına inanıyormusun ki :) tabikide öyle bri şey yok :) ilk önce tedaşa başvurun konuşun kesin illegal bir durumdur sonra toplanın abi dövün adamları :D

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    Adamlar dogru diyor bunu alan teşaron firma kablo parası adı altında topluyorlar resmiyeti yok ama ihale verilmiş diye sizin elektiriginiz baglanmaz bu yuzden ne yaparsanız yapın parayı vereceksiniz

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

EntelKoylu bunu yazdı:
    -----------------------------
    Adamlar dogru diyor bunu alan teşaron firma kablo parası adı altında topluyorlar resmiyeti yok ama ihale verilmiş diye sizin elektiriginiz baglanmaz bu yuzden ne yaparsanız yapın parayı vereceksiniz
    -----------------------------

endi dayı  gerçek mı bu :| waya anatını tatim :| 

buraya öyle şekil ediliıyr bakalım ne olcak 

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

bu uygulama geçen yıl burda yapıldı.

işin aslı şudurki tedaşın sizin binanın dış hat besleme kablosunu yetiyor ise sokaklara koydugu kofrelere kadar görürüp baglama zorunlulugu vardır.

şayet sizin oturdugunuz binanın kablosu yeterli kesitte degil ise tedaş size uygun kablo teminini saglar ve siz bir işçilik karşılıgı bunu kendi sayaç panonuzdan başlayıp kofreye kadar ulaştırır tedaşta baglantısını yapıp mühürleme işlemini yapar.

burda oldugu gibi tedaşın peşinde dolaşan hiç bi kurum yada kuruluşa baglı olmayan piyasada iş yapan elektrikçiler  fırsattan istifade vatandaştan kablo parası baglantı parası gibi paralar talep ederek iş yapmaktadır.

dedigim gibi tanıdıgınız bir elektrikçi ustası gelip bakacak kablonuz uygun nitelikte ise onu yoksa yeni kabloyu tedaşın verecegi kabloyu alıp kofreye kadar götürecek referanslı birisi ise baglantıyı da yapar ve sadece tedaş kırılan kofre mühürlerini yapar.

kablo ücreti kesinlikle ödemeyin sadece kendi elektrikçinizi çagırın ve tedaşın ücretsiz verecegi kabloyu çekip baglantısını yaptrın sadece ustanın işçiligini verirsiniz oda en fazla 50 ytl gibi tutar.

yunusozturk.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    bizim burdada bazı sokaklara yaptılar tanıdıklara sordum ölebir durum olmamış :I
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

lan olum zırt yasasının bilmem ne maddesine binayen ona bi kılıf uydurmuşlardır :D adamlar siz madur olmayın diyerekten uyarmış ne güzel işte..

telleri sökünce nerden elektrik alcanız diye.. ama bence sen bu konuda şüpheye kapılma parayı verme telleri söksünler nasıl olsa devlet kendi elektriğini üret diye bi zamazingo çıkarttı sizin güneş arabasının panelleri ne güne duruyo masrafsız takarız sizin eve dert ettiği şeye bak ssee ssee ssee :D

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

odemiyorum

delikanliysaniz baglamayin bu evin elektrigini de bakalim.

o eve elektrigi baglamaya mecburlar.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

parayı vermeye niyetimiz yok zaten

kendimiz bağlarız da mühür felan olayı sakat olur heralde

ben bu olayı anlamıyom

nası oluyo da kimse çıkıp itiraz etmiyo, kuzu kuzu veriyo parayı

100ytl az para deil ki amk

hadi 6-7 katlı apartmanlara daire başına dokunmaz bile nolcak 5-10 ytlden

ama sonuçta müstakil evde oturan veya 2-3 dairelik olan evler de var.

adamlar onlardan bile 100ytl istiyomuş

bu adam o parayı veremezse veya verecek durumu yoksa elektriksiz mi kalsın?

ben hala elektriğin bedava bile dağıtılmasını ve dağıtılabileceğini savunurken adamların yaptığına bak.

Tesla'nın önünü kesmeselerdi bütün bunlar olmucaktı amk.

Elektriği tamamen bedava ve kablosuz olarak kullanıyo olcaktık.

ne yazık.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    1 nisanmı bugün?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 2759 Toplam Mesaj: 16