Teğmen Ve Asteğmenlik Hakkında
-
Selçuk Üniversitesinde 2 yıllık muhasebe bölümü okuyorum, mezun olduktan sonra AÖF İşletme bölümüne geçiş yapacağım ve 4 yıllığı tamamlamış olacağım. askerliğimde ise asteğmenlik ve devamında kalıp teğmen olmak gibi bir düşüncem var. asteğmenlik için ön şartlar neler ? alım nasıl yapıyor? vs vs bunlar hakkında bilgisi bilgilendirebilirmi
-
Hernekadar sınava girsende tamamen şanstır bana güven :) Sınav sonucuna bakmazlar tipin ve vücudun müsaitse girersin değilse istersen soruların hepsini bil fayda etmes :) Heleki imamhatipli yada o kesimden bir dershanede okuduysan felam kitapçığın altına ek soru eklesen yada süper beyinli bir robotun şemalarınıda çizsen sittin sene giremezsin... :)
-
albaylığa kadar yukselebiliyorsun sanırım.
-
ailemde hiçbir irticai faliyet yoktur. bu imamhatip kılıklı yerlerin önünden bile geçmiyoruz :) vucut yapımda normal bir insanınki gibi hemen hemen 1.78 boy 80 kilo civarındayım okulları bitirmek 3 yılımı alacağımı düşünürsem, 3 yıl sonra daha sağlam bir yapımın olacağını düşünüyorum
-
Yeni çıkan kanun ile uzman çavuşlar dahil bütün askeri personel Genel Kurmay Başkanlığı bile yapabilir yeterki o kadar yükselebilecek kapasiteye sahip olsun.
-
asteğmen olabilmek için şartlar neler bunlar önemli :) benim gözlerim 1 derece bozuk mesela :)
-
sen hele okulu bitir de ondan sonra bakarık :) bana verdikleri cevap bu.
-
hocalar bende de renk körlüğü(bütün renkler) var askerlikten muafiyet durumu söz konusumudur??
-
Renk körlüğü askerlikten muafiyet nedeni olarak sayılmaz.
Herşeyden önce tabiki sınava girebilirsin fakat vücudun düzgün olmak zorunda. Bu ne demektir
1 - Ameliyat olmamış olacaksın (Bademcik ve Apandisit dışında)
2 - Vücudunda doğum lekesi yanık izi gibi şeyler bulunmayacak
3- renk körlüğü yada diğer göz hastalıkları miyop hiper... olmayacak
4 - Kısacası askeri hastaneden alacağın Tam sağlık raporu yani harp okulları sınavında alınan tam sağlık raporunu alacaksın
Ayrıca her asteğmende bu sınava giremez sadece o sene askeriyenin istediği bölümlerden mezun isen girebilirsin. Ve bunuda her sene resmi gazetede açıklarlar.
-
Ben genelkurmay başkanlığında askerliğimi yaptım.Sen subayken kurmaylık sınavlarına girersin. Eğer kazanırsan kurmay binbaşı , kurmay yarbay falan olursun. Kurmaylığı kazanamazsan en fazla kıdemli albay olarak kalırsın, kurmaylığı kazanırsan mareşal bile olma ihitimalin var. Ama bunların hiçbiri sana fayda getirmez. Çünkü ister genel kurmay istersen mareşal ol imamhatip camiası hakkında bu şekilde düşünüyosan hayvandan bile daha aşağılık olursun
-
Askerden sonra kalma şansının ne olduğunu bilmiyorum da (hatta kaldırıldı diye biliyorum) üni mezunu olarak başvurduğunda sözleşmeli subay olarak işe başlarsın.Albaylığa kadar yükselirsin.Zaten sonrasında emeklilik geliyor.
Ayrıca söz.subay olabilmek için de milyon tane şartı sağlaman gerekiyo.Gözlerin 1 derece bozuksa seni boy-kilo kontrol'de elerler.(Lazerle tedaviyi de anlıyolar...)