folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Tek Kullanıcı Hesabı "Sınırlı Hesap" Olan Bi Pc De Admin Hesabı Oluşturabilirmiyim ?

Tek Kullanıcı Hesabı "Sınırlı Hesap" Olan Bi Pc De Admin Hesabı Oluşturabilirmiyim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

konuyu hortlatmanın zamanı geldi sanırım :D ... 

2 - 3 saat lik bi araştırma yaptım ...

1. deneme )   C:\WINDOWS\system32\config (önceden yedeğini aldım tabiki)  adresindeki sam dosyasını silince parola kalkar diye bi yazı buldum ... yöntemi denedim(Hirens  Boot CD -> portable XP kullanarak) ama parola isteme kısmına gelince hata verdi ... kendisi restart attı ...

2. deneme )   daha sonra şifresiz bi pc nin config klasörünü kopyalayıp bu şifreli pc deki config klasörüyle değiştirdim ... PC açıldı şifre de tamam ... ama bu defa masaüstünde ilginç hatalar vermeye başiladı ve internete bağlanmadı vb ...

internet var çünkü ben bu pc de "hiren boot cd->Portable xp" kullanarak opera ile internete girdim ... 

kısacası bu konularla ilgili tam bi bilgim olmadığı için çuvallayıpduruyorum ... bu şifreyi kaldırmanın bi yolu yokmudur sayın müritler ???

( farklı konu açma gereği duymadım ... çünkü aynı sorunla uğraşıyorum )

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek
    Hcam verilen cevapları tm anlamadqım için bnde yazayım dedim =) ilk önce bilqirayari bstan başlat sonra bslarkn f8 e bas...Bilqisayari qüvenli modda bslat...Bilqisayar acildıqında kullanıcı seçme ekranında administrator hesabına qr byk ihtimalle sifre yoktur..=) snra o admin hesabindn istedqini ypabilirsn =)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

dostum ben zaten adminin şifresini kaldırmaya çalışıyorum ... güvenli modda girmeye çalışınca yine şifre istiyor ...

valar morghulis ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

erd commanderı deneyebilirsin

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

hirens de "erd explorer" yazıyor ... aymı şeymi ? denediğimde dos penceresi açılıp yazılar felan geçtikten sonra kendiliğinden kapanıyor ...

EDİT : erd commander şimdi açıldı ... hocam yöntemi bilmiyorum şimdi ne yapmam lazım ?

EDİT2 : konuyu tekrar hortlatmamak için edit yaptım ... sorunu hallettim : hirens boot cd -> Mini w. xp -> passwords menüsü -> "windowsgate" programı ile tüm oturum parolaları kaldırılabiliyormuş ...

valar morghulis ...
Toplam Hit: 3498 Toplam Mesaj: 16