folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tek Tip Askerlik Konusunda TSK Önerisini Sundu !

Tek Tip Askerlik Konusunda TSK Önerisini Sundu !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

ulquiorra bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

Şu beyin göçü muhabbetine de hastayım hepiniz atomu parçalayan bilim adamlarısınız ya giderseniz çok büyük kayıp olur.

Evet hepimiz atomu parçalayamıyoruz ama beyin göçü yapabilmek için de atom parçalamak gerekmiyor. devleti devlet yapan şey atomu parçalayan 10-20 bilimadamı değil halktır. devletin gözünde atomu parçalayan bilimadamıyla askerlikten hoşnut olmayan vatandaş, Atatürk'ün halkçılık ilkesi sayesinde "eşit"tir. Devletin görevi halkı mutlu etmektir. Devlet halkın mutluluğunu sağlamak yerine önüne saçma engeller koyarsa "atom parçalayamayanlar"da fırsatını bulur bulmaz beyin göçüne yönelir. At gözlüğünü çıkarmak lazım artık savaşlar meydan savaşı şeklinde gerçekleşmiyor. Yani ordunun niceliğinden ziyade niteliği önem kazandı. Ama sen, ben 15-12-9 ay gideyim sırf askerlik mesleğini tercih eden birinin eşi-çocuğu diye özel şöförlüğünü yapayım diyorsan, yolun açık olsun.

2.sayfadaki yazdıklarımı okumadığın belli ben de 15 ay olsun demiyorum zaten.Ayrıca vatandaşını mutlu etmek için çalışan bir devlet sadece bir ütopyadır.Öyle bir yer biliyorsan tası tarağı toplayıp gideriz.

okudum tabi ki ama sen beni anlamıyorsun. diyorum ki 15 ay da olsa gereksiz 5-6 ay da olsa gereksiz. okuyan için de gereksiz okumayan için de.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

ulquiorra bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

ulquiorra bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

Şu beyin göçü muhabbetine de hastayım hepiniz atomu parçalayan bilim adamlarısınız ya giderseniz çok büyük kayıp olur.

Evet hepimiz atomu parçalayamıyoruz ama beyin göçü yapabilmek için de atom parçalamak gerekmiyor. devleti devlet yapan şey atomu parçalayan 10-20 bilimadamı değil halktır. devletin gözünde atomu parçalayan bilimadamıyla askerlikten hoşnut olmayan vatandaş, Atatürk'ün halkçılık ilkesi sayesinde "eşit"tir. Devletin görevi halkı mutlu etmektir. Devlet halkın mutluluğunu sağlamak yerine önüne saçma engeller koyarsa "atom parçalayamayanlar"da fırsatını bulur bulmaz beyin göçüne yönelir. At gözlüğünü çıkarmak lazım artık savaşlar meydan savaşı şeklinde gerçekleşmiyor. Yani ordunun niceliğinden ziyade niteliği önem kazandı. Ama sen, ben 15-12-9 ay gideyim sırf askerlik mesleğini tercih eden birinin eşi-çocuğu diye özel şöförlüğünü yapayım diyorsan, yolun açık olsun.

2.sayfadaki yazdıklarımı okumadığın belli ben de 15 ay olsun demiyorum zaten.Ayrıca vatandaşını mutlu etmek için çalışan bir devlet sadece bir ütopyadır.Öyle bir yer biliyorsan tası tarağı toplayıp gideriz.

okudum tabi ki ama sen beni anlamıyorsun. diyorum ki 15 ay da olsa gereksiz 5-6 ay da olsa gereksiz. okuyan için de gereksiz okumayan için de.

Bana kalsa komple gereksiz ama konuya realist yaklaşmak lazım zorunlu askerlik kaldırılmayacağına göre varolan üzerinden düzeltmeler yapmak gerek :D

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    zputnik bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

hocam bi nevi haklısın ama şu askerliğe kalıcı sağlam bi çözüm bulsalar fena olmazmı.

Tamam o konuda bende hem fikirim.Ben de meraklısı değilim 15 ay amelelik yapmanın ama sonuçta beyin göçü diye bişey de olmuyor :)

Kişisel fikrim tek tip ve 6 ay olmalı.

ben uzun dönem yaptım. 15 ay. okumuş olan arkadaşlara tabi ki lafım yok. onlar okuyup faydalı olurken ben de calısıp daha maaşım cebime girmeden kuruşu kuruşuna vergimi ödedim. şimdi geldim okul okuyacağım. bu sene kaydımı yaptırdım. askere gitmeden önce de , askerlik görevimi yaparken de ve şimdi de 6 aydan yanayım. 6 aydan sonrası zaten routin iş. yat kalk hep aynı. kimse bana usta asker, doğuda lazım vs vs demesin. MK-19 OT B/A çavuşuydum. epi topu 3 kere atış yaptım. 45 kişilik bölükten, ardağana giden de oldu, hakkariye de, doğubeyazıta da. sıcak çatıışmaya giden de oldu. sadece nöbet tutmaya giden de. ben kısmetliydim kıbrıs çıktı. demek istediğim şu, usta asker elde edicez diye gencecik kardeşlerimizi 15 ay zaptırap altında tutup, dağa taşa amaçsızca ölüme yolluyorlar. ortada ne savaş var ne başka bir şey. şu profesyonel ordu mu, paralı askerlik mi neydi. bir an evvel yapılsın da kimsenin canı "zorla" yanmasın.

bence de.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Herkes Eşit Olsun Parası Var Okuyor Diye Kimse Kimseden Eksik Yada Fazla yapmasın Eşitlik Buradan Başlar Belli Olur insanın parası varsada Kendine Okuyorsada Kendine insiyatif Beklesmesin ..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

---------------------------------------

:):) Valla değil dostum var ben ve birçok kişide biliyordur sadece biz bize verilen haklar ölçüsünde dağarcığımızı küçük tuttuğumuzdan aklımıza hayalimize gelmeyecek haklar mevcut dünya üzerinde ya ben tası tarağı toplayıp gitmekten yana zorda olsa burada değişiklik yaptırma taraftarıyım ve senin ne demek istediğini anlıyorum tepkindede haklısın  ama beyin göçüde verilmemeli devlet dediğimiz şeyin görevide bu olmalı zaten her tarafı tam olmasada blli ölçüde memnun edecek çözümü bulmak.farklı askerlik süreleri ne kadar yanlışsa ki bunu yaratn devlet olmuş bu hak sahibi insanlarda haklarını korumak için peşine düşeceklerdir doğal olarak ve tabii bir şekilde diğer kitlelerden farklı görecektir kendisini işte genelkurmay bunun farkında çeşitli çözümlerde var ancak dediğim gibi yurtdışından ithal bir sürü sorunda var sonradan koca bir delik olmaması için küçük açıklar bırakmadan çözmeye çalışıyorlar bu arada yapan yağıyor gidenin gitmiş 24 ayı 18 ayı 15 ayı vs. biz peşine düşmüyoruz bundan sonrakiler en azından daha az yapsınlar.Biz alışığız nede olsa vursunlar sırtımıza taşırız herşeyi:) Tarkanlar bilmemkimler 1 ay yaptı  yasa çıkartıldı onlar için hatta sesimiz çıktımı o adamları ilah diye tepe noktalarında tutuyoruz hala alışığız biz:):)

edit: Kısalmalı ki kısalacak geçen sene ve bu sene 15 yıllık yeniden yapılanmanın ilk 2 ayağını tamamladı Genelkurmay milat 2010 du zaten bu seneden sonra çok şey değişecek askerlik konusunda takip eden ve yaşı müsait olanlar biliyordur zaten.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Tamam ne kadar konuşsakta bu gelecek kararı değiştirmeyecek :| Biz sadece konuşmuş olacağız..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

Tamam ne kadar konuşsakta bu gelecek kararı değiştirmeyecek :| Biz sadece konuşmuş olacağız..

:d amaç millet içindekini döksün

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:

---------------------------------------

:):) Valla değil dostum var ben ve birçok kişide biliyordur sadece biz bize verilen haklar ölçüsünde dağarcığımızı küçük tuttuğumuzdan aklımıza hayalimize gelmeyecek haklar mevcut dünya üzerinde ya ben tası tarağı toplayıp gitmekten yana zorda olsa burada değişiklik yaptırma taraftarıyım ve senin ne demek istediğini anlıyorum tepkindede haklısın  ama beyin göçüde verilmemeli devlet dediğimiz şeyin görevide bu olmalı zaten her tarafı tam olmasada blli ölçüde memnun edecek çözümü bulmak.farklı askerlik süreleri ne kadar yanlışsa ki bunu yaratn devlet olmuş bu hak sahibi insanlarda haklarını korumak için peşine düşeceklerdir doğal olarak ve tabii bir şekilde diğer kitlelerden farklı görecektir kendisini işte genelkurmay bunun farkında çeşitli çözümlerde var ancak dediğim gibi yurtdışından ithal bir sürü sorunda var sonradan koca bir delik olmaması için küçük açıklar bırakmadan çözmeye çalışıyorlar bu arada yapan yağıyor gidenin gitmiş 24 ayı 18 ayı 15 ayı vs. biz peşine düşmüyoruz bundan sonrakiler en azından daha az yapsınlar.Biz alışığız nede olsa vursunlar sırtımıza taşırız herşeyi:) Tarkanlar bilmemkimler 1 ay yaptı  yasa çıkartıldı onlar için hatta sesimiz çıktımı o adamları ilah diye tepe noktalarında tutuyoruz hala alışığız biz:):)

edit: Kısalmalı ki kısalacak geçen sene ve bu sene 15 yıllık yeniden yapılanmanın ilk 2 ayağını tamamladı Genelkurmay milat 2010 du zaten bu seneden sonra çok şey değişecek askerlik konusunda takip eden ve yaşı müsait olanlar biliyordur zaten.

Hacı güzel diyorsun burada değişiklik yapalım (ki keşke yapabilsek) ancak Türkiye'nin insani altyapısında birlik olup hakkını alma diye bir olay mevcut değil malesef. Bu zamana kadar meydanlarda direnip hakkını alabilen oldu mu bunca senedir :) hakkını arayanlarada anarşist diyorlar bilmem ne diyorlar çıkıyorlar işin içinden.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Evet öyle malesef  ama yinede tası tarağı toplamamalıyız gidenlerede kızmamalıyız ya da kızsak veya gitsek çözümmü sence? Bu tür şeyler uzun  zaman alıyor almakda zorunda askerlik konusunda çağa uygun gelişmeler olacak ki bunun olmak zorunda olduğu ilgilisi tarafından çok önce görüldü dostum. Dediğim gibi bu seneden sonra çok şey değişecek bunu şu an tartışmanın bir faydası yok ama asıl sorun okumuş kişinin hala kendini ayrı tutuyor olması ilgilenmemiz gereken tartışmamız gereken ana konu budur bence...

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

GenelKurmay ne sundu, Ne kadar olsun dedi ? bunlar bilinmiyor henüz..

Ayrıca Milletvekilleri, Bakanlar ve pek çok Üst Düzey Makam sahiplerinin Çocukları, Torunları, Kardeşleri vb. Yakınları da Üniversite Mezunu bu ülkede. O yüzden Üni mezunlarının askerliğinin 9 ay olması pek mümkün değil gibi.

Ama kesinlikle Askerlik KISALTILMALI.

Orta öğretim ve lise okuyanlar için: 9 AY
    Üniversite ve Yüksek Lisanslar İçin:6 AY

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
Toplam Hit: 10945 Toplam Mesaj: 77