folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tek Tip Askerlik Konusunda TSK Önerisini Sundu !

Tek Tip Askerlik Konusunda TSK Önerisini Sundu !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

zeyrekli bunu yazdı:
    -----------------------------

Olayın Bir Boyutu Da Şu. Okumak Herkese Sunulan Bir Hizmet.Herkes İstediği Kadar Okuyabiliyor. Herkes Başarılı Olursa Unv.Ye Gidiyor. Niye Kısa Dönem Yapıyorlar Diye Soracağımıza, Neden Kısa Dönem Yapmıyorum Diye Soralım Kendimize.Devlet Sana İmkan Sunuyor. Oku Gel Kısa Yap. Burda Eşitsizlik Nerde ? Ben De 15 ay Yaptım Ve Hiç Niye Kısa Yapıyorlar Diye Takmadım Kafaya.

Ne Ararsan Ara Kendinde Ara ...

--------------------------------------

Sen kabullenmişsin benim babam yoktu okul paramı karşılayacak nağme yapmayalım önce karşı tarafı dinleyelim onun yerine koyalım kendimizi şimdi ben kardeşimin harcını yatıracağım diye 80 değil 1080 takla atıyorum kuruş kuruş biriktiriyorum zamanında bana bu imkanı sunan olamadığından okuyamamış olamam tabii ve bu ülkede herşey gibi eğitimde ücretsiz tamamen değil mi?ala birbirimize üstünlük arıyoruz yerleşmiş zihnimize bir kere eşittir kardeşim aklın yoluda doğruda bir tanedir yapılacak madem herkes aynı yapmak zorundadır her üniversite mezunu kalifiye sanki olsa bile aynı sürede yapmak zorunda olmalıdır ha bunu kamu hizmeti olarak yapar amenna mesele faydalı olmasıdır.Ben zamanında senden 3 ay fazla yaptım hiçte gocunmuyorum onlar niye kısa yaptı falan filan diye.

Kardeşinin Uzun Dönem Yapmasını İster Misin ?

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

6 aydan 9 aya çıakrsa askerlik üniversite  mezunları için işkence olur. hükümet çok rahat yüzde 10-15 oy kaybeder.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

keşke ordular olmasa 

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:

6 aydan 9 aya çıakrsa askerlik üniversite  mezunları için işkence olur. hükümet çok rahat yüzde 10-15 oy kaybeder.

Hürriyetin son dakika haberi tek tip askerlik rafa kaldırılmış. Olacağı buydu. :)

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

kalemlik bunu yazdı:

kalemlik bunu yazdı:

Hürriyetin son dakika haberi tek tip askerlik rafa kaldırılmış. Olacağı buydu. :)

wooohoooo

benim önerim hala geçerli

kısa dönem aynı 6 ay, uzun dönem ise 9 ay olsun...

abi askerin kafasıyla siyaeset hakkaten yapılmazmış...

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

zorunlu askerlik kalkmalı. amatör adamlarla hem işgücüne balta vuruyoruz hem ordunun başarısına balta vuruyoruz. profesyonel ordu ve gönüllü askerlik sistemine geçilmesi. olası bir savaş durumunda ise belli kişiler zorunlu olarak çağırılabilir.

o da olmadı askere alınan kişiler yat kalk sürün yapmamalı. kuracaksın bir seri fabrika. bunlar beleş işgücü. çalıştıracaksın. boşuna mı besliyosun bunları? bari üretim yapsınlar. ekonomiye muhteşem bir katkı olur.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

tek temennim zorunlu askerliğin kaldırılması

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    m_cey
    m_cey's avatar
    Erkek

millet ne yazdı yorumlar ne yönde hiç okumadım ama benm fikrim gayet net aga.

benim gibi üni mezunu,işini kurmaya çalışan,piyasada tutunmaya çalışan gençlere zulümdür bu.vatan borcu sadece eline silah almakla olmuyor.bu ülkeye fayda isteniyorsa,okumuş bilen adamların en verimli çağlarında paslanmaları engellenmeli.askerlik kesinlikle üni mezunları için kısa dönem olmalıdır.

Kuşkudan,karanlıktan çıkıp günün doğuşuna kılıcımı çekip geldim güneşte şarkı söyleyerek. Umudun bittiği kalplerin kırıldığı yere sürdüm atımı: Gazaba,yıkıma ve kızıl bir guruba vardım şimdi!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

HanDsomE bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

Şu beyin göçü muhabbetine de hastayım hepiniz atomu parçalayan bilim adamlarısınız ya giderseniz çok büyük kayıp olur.

hocam bi nevi haklısın ama şu askerliğe kalıcı sağlam bi çözüm bulsalar fena olmazmı.

Tamam o konuda bende hem fikirim.Ben de meraklısı değilim 15 ay amelelik yapmanın ama sonuçta beyin göçü diye bişey de olmuyor :)

Kişisel fikrim tek tip ve 6 ay olmalı.

şahsi fikrim askerlik bir meslek olmalı. Bir nevi bedellide olsun hiç değilse onlardan alacağın 10-20 bin tl arasındaki parayı bunlara verirsin devlete masraf olmaz. hem herkes asker olmadığı için devlete gene fazla bir yük binmez. Prof orduya geçilse. 20 yaşına gelenlerde ne bilm 3-5 ay yapsa yada para ödese

Katılıyorum, zorunlu askerlik tamamen kaldirilmali bence ya da 1 aya fln indirilmeli en azindan. Sanki savas var, savas olsa eskisi gibi silahlar patlayacak. Millete kac ay abuk subuk isler veriyolar, tenis topu toplamak gibi :)

The king is bleeding.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

yok okudum doguya gitmem hay ben universite bitirdim 15 ay yapmam ben gittim 15 ay senin götünü korudumsa sende gidecek ben evde uyurken orda bekleyeceksin.

tabur komutanımın bir sözü vardı kısa dönemin biri böyle konuşunca sende bende oda aynı delikten çıkıyoruz varmı daha ötesi.

hani 18 aya çıksada zkimin kulagı duymaz ama kendinizi ilah yapmayın a.q

yunusozturk.com
Toplam Hit: 11435 Toplam Mesaj: 77