folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Teknoloji, Hakkını Verecek İnsanların Elinde Olmaması

Teknoloji, Hakkını Verecek İnsanların Elinde Olmaması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

O cihazlar zaten son kullanıcı kullansın diye hazırlanıyorlar. Özellikle örneğini verdiğin Mac. Ben bu güne kadar profesyoneller için üretilmiş olupta normal bir vatandaşın elinde gezen pek bir cihaz veya parça görmedim. Parası olupta bir halttan çakmayan adam o vakit hiçbir şey satın almamalı. Senin başlık biraz efkar dökme başlığı olmuş. :) Hani bir söz vardır, muhtemelen biliyorsundur. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. 5s diye bahsettiğin telefonla normal iş gören 300 liralık bir telefon arasındaki kalite farkını bilecek kadar uzman olduğunu tahmin ediyorum. Hakir kullanımdan sonra normal telefon haşat olurken bu tip telefonlar hala daha ilk günkü sağlamlığında devam ediyorlar.

Ben de farklı bir açıdan yorum yapayım. Sen o cihazlardaki tüm özellikleri köküne kadar kullanmayı biliyor musun ya da ihtiyacın olacak mı da o cihazları talep ediyorsun? Telefon örneğinden gidelim, mesela elinde 5s olsaydı şu anda ne yapardın? App kurup zevkin doruklarına çıktıktan birkaç ay sonra sende o cihazı yalnızca konuşma ve mesajlaşma için kullanmayacak mısın? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    bu sahip olma ve esyaya "BU BENİM" BU BENİ BEN YAPAN SEY" anlami yukleme konusunda okumus biri olaeak bunun sebebini biliyorum. ve bu konuyu acan arkadastan tut yorum yapan herkesin bu konuda bir saplantisi vardir. buna Ego nun varlik bilinci derler. SEN VAR OLDUKLARİN KADAR VARSİN. O yuzdendir sahip olamadiklarin sana aci verir. Bunun caresinide biliyorum ama forumda popomu yirtsam cok az kisi dinler ve anlar. O yuzden hor gormemek lazim benimde param olsa sirf egoma hizmet icin her seyin herkeste olmayanini alirim.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Ozenmenin tek sebebi insanlarin maneviyattan uzaklasmasi dunyevilesmeye baslamasidir. Islami tam yasayan toplumlarda bu tur aksakliklar bulunmaz 

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı

Hacı herkesin parası yok alamıyor diye, parası alanları bu şekilde hakir göremezsin. Yanlış

6 bin verip müzik açmaktan başka bir bok bilmiyor onuda başkasına soruyorsa o adam halkında böyle düşünürüm gösteriş budalalığı başka bir şey değil

@slathere: bende de iPhone 5 var alacak gücüm var dokunmadan beni sarsmadan aldım ama bir farkım var telin her Bolu'na hakimim herşeyini aktif kullanıyor ve biliyorum ben neden birine sormadan ilk defa sahip olduğum iPhone u hemen çözdüm her şeyine hakimim ? 

demek istediğim bu işte ben gösteriş budalası değilim alıyorsam işime yarayıp anladığım için alıyorum

5 bin lik ekran kartı al pc yi sadece nete girmek Facebook için kullan :) vallahi caiz değildir

SeRDaR tarafından 03/Nis/14 13:22 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

Carrfourda calisirken  bi kari koca geldi o zaman yanilmiyosam  iphone 4ler  yeni cikmisti 

Kadina bi tane aldilar  iste oyle actik baktik falan  ama kadini gorseniz hakketten teknoloji ozurlu gercekten o  telefonu telefon 

oldugunu bilmese alip utu diye kullnmaya calisir buna cok eminim .

Hani bu kadin o telefonu ne icin kullanacakti hic bisey ama hic bisey icin  .

Birinden gormus ve kocasina baski yapmis al al die  bu adamin gozlerinden oyle anlasiliyorduki lan dedim bozuk diyip satmasakmi adama acidim :) 

Yani kadin sirf ego tatmini icin benimde ayfonum  var demek icin almisti telefonu .

Ama burda cok zengin olmadiklarida belli hani oyle para harciyacak tiplerde degil di 

Burda iste kapitalizm devreye giriyor insanlari ne icin  almalari veya nerde kullacaklarini dusundurtmeden sadece almaya zorluyor bu sistem .

Yani bu parayla degil dayatmayla olan bisey parasi olanda aliyor olmayanda borc harc edip aliyor cunku reklamlarla toplumdan

gormesiylr benimde almam lazim  psikolojisi olusuyor insanda o yuzden ne aldigina bakmiyor sadece almak icin aliyor

Nev-i Şahsına Münhasır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

Dediğin gibi caiz değil fakat hayat bu. Adamda iphone 5s var numaramı kaydedecek adam diyor ki  lan al ben "hiç beceremiyom"  bi de böyle telefonu uzatırken ekşimiş telefonu kullanmayı hiç  istemiyormuş gibi bir ifadeyle bakıyor. alttarafı bi rehbere kaydetcen numarayı  o zaman ne skime aldın be adam?? diye sorasım geliyor işte. bu konuyu açtığın iyi olmuş herkesin içindeki sorma hissini buraya dökmüş oldu böylelikle :D 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bir gün Capacity Avm'de Electroworld'de telefonlara bakıyordum.Yanımda sevgililer var.Kız eline Casper'in ürettiği telefonlardan birini almış kurcalıyordu bi baktım sevgilisine "bu ne kadar dandik telefon yaa, yan çevirince ekranda dönmüyor" dedi.Bir insan bu kadar mal olmaz.Sensör ayarını açmadan ekran dönmüyor diyor. :) Hocam senin gördüklerin bir şey değil.Ben iPhone'a tonla para verip sadece alo diyen adam bile gördüm.

Unutma ki "At Sahibine Göre Kişner".

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sen merak etme canını sıkma @ SeRDaR  ben hepsinin hakkını veriyorum,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Sen merak etme canını sıkma @ SeRDaR  ben hepsinin hakkını veriyorum,

hem zengin hem kullanmayi biliyo böleleride var serdar :D 

GUS tarafından 03/Nis/14 14:20 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    O saydiklarin gosteris pesinde oldugu icindir.
    Bilgisayarla o kadar icli disli olmama ragmen netbook kullaniyorum, canavar mubarek. :)

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 2243 Toplam Mesaj: 26