Telefon Ekranını Seramik Sıvıyla Kaplamak ? - Spigen Universal Glas Nano Liquid Sıvı (Seramik) Kaplama
-
Burda dayı çekiçle dalıyor.baya sağlam gibi geldi.
-
Bir telefonun kapla, cartla, curtla kullanilmasi kadar sacma bisey yok teknolojik alemde benim icin.
-
izzmarit bunu yazdı
Tamperli cam ise yaramiyor diyenlere: Yillardir teknosadan aldigim markasini hatirlamadigim 40 liralik tamperli camlardan kullaniyordum. Telefonu hic dusurmemistim cikartmayi dusunuyordum zaten ekrani tam kaplamiyor ve dusurmuyorum diye. Sonra bir gun telefonu tas merdivene dusurdum tutayim derken elim carpti firladi uc kere yuz ustu sekti, kaplama yuz yerinden kirildi catladi ekrana hicbir sey olmadi. Neyse ki cikarmaya usenmisim.
Bundan sonra da her zaman film degil cam kullanmayi dusunuyorum. Edit. Note4
Hocam olay o zaten. Ekran koruyucu kırılıp ekranı korudum diye gösteriyor. Note 4'ün ekranı Gorilla Glass cam zaten. Kırılmaya karşı dayanıklı.
Cam koruyucular en ufak darbede kırılacak şekilde üretiliyor ki kırılınca kullanıcı ekranı korudu sansın bir daha alsın.
mkyb tarafından 06/Kas/17 11:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Sizlerle bu konuda birkaç tecrübemi paylaşmak istiyorum.
2 sene Note3 kullandım. Ameleliğe yakın bir işim var telefon sürekli risk altında. Çizilmesin diye film taktıracaktım, takan adam dedi ki abi bunun ekranı çizilmiyor kolay kolay film takmana gerek yok.
Adam çıkardı cebinden kendi note3'ünü bam bam anahtarla vurdu birşey olmadı. Benle aynı zamanda alan mesai arkadaşım ise hemen film taktırmıştı.
2 yılın sonunda o 3. filmini değiştirdi ve filmin yüzeyi çizik çizikti, ben ise hiç film takmadım ama çizik yoktu.
Bir keresinde bahçede yemek yerken parmağımı arı soktu, refleksle telefonu fırlattım, pat diye ekran yere vurdu. Ama öyle böyle değil, ekran gitti diye hızlı bile gitmedim yanına, hiçbir şey olmamıştı.
Telefon yüzlerce defa yere düştü, kenarları biraz ezildi ama birşey olmamıştı. 2 yılın sonunda elim bir kaza sonucu tuzla buz oldu.
Sonrasında S6 Edge Plus'a geçtim,
Ekrana film takmadım, sadece köşeleri kapatan ince bir kapak kullandım.
Çalıştığım ortamda vida, civata, torna, freze, metal talaşı herşey var. Yüzlerce defa da düştü telefon, ekran kırılmadı.
Kılcal çizik dahil olmadı, aluminyum çerçevesinde ezikler vardı tabi.
2 yılın sonunda elim bir kaza sonucu tuzla buz oldu.
Şu an note8 kullanıyorum, köşeleri kapatan ince bir kapakla kullanıyorum, ekranda film yok.
Benim elemana şu telefonu almıştım,
http://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-c5-ithalatci-garantili-p-HBV000001SYDW
Yanında da ekran filmi aldım. 1 haftada ekran filmi çatladı.
Bir tane daha aldım o da 1 haftada çatladı.
Dedim artık yeter.
3-4 aydır ekran filmi olmadan kullanıyor ekranda çizik yok.
-
Kaan bunu yazdı
Sizlerle bu konuda birkaç tecrübemi paylaşmak istiyorum.
2 sene Note3 kullandım. Ameleliğe yakın bir işim var telefon sürekli risk altında. Çizilmesin diye film taktıracaktım, takan adam dedi ki abi bunun ekranı çizilmiyor kolay kolay film takmana gerek yok.
Telefon yüzlerce defa yere düştü, kenarları biraz ezildi ama birşey olmamıştı. 2 yılın sonunda elim bir kaza sonucu tuzla buz oldu.
Sonrasında S6 Edge Plus'a geçtim,
2 yılın sonunda elim bir kaza sonucu tuzla buz oldu.
Sen aldığın her telefonu 1.5 yıl kullandıktan sonra sat hocam. 2 yıllık gudubet döngüye girmişsin gibi görünüyor.
-
mkyb bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Tamperli cam ise yaramiyor diyenlere: Yillardir teknosadan aldigim markasini hatirlamadigim 40 liralik tamperli camlardan kullaniyordum. Telefonu hic dusurmemistim cikartmayi dusunuyordum zaten ekrani tam kaplamiyor ve dusurmuyorum diye. Sonra bir gun telefonu tas merdivene dusurdum tutayim derken elim carpti firladi uc kere yuz ustu sekti, kaplama yuz yerinden kirildi catladi ekrana hicbir sey olmadi. Neyse ki cikarmaya usenmisim.
Bundan sonra da her zaman film degil cam kullanmayi dusunuyorum. Edit. Note4
Hocam olay o zaten. Ekran koruyucu kırılıp ekranı korudum diye gösteriyor. Note 4'ün ekranı Gorilla Glass cam zaten. Kırılmaya karşı dayanıklı.
Cam koruyucular en ufak darbede kırılacak şekilde üretiliyor ki kırılınca kullanıcı ekranı korudu sansın bir daha alsın.
Hocam hakli olabilirsin onu hicbir zaman bilemeyecegiz ama tutacagim derken oyle guzel firlattim ki telefonu ben oyle seksem bacagi merdivenin ikinci basamagina birakirdim :D o yuzden hafiften israr edicem ama dedigim gibi aynisini camsiz tekrarlayamayacagimiz icin daha baska sey diyemiyorum. Ben 40 50 lira birakmaya devam edecegim, note8 aldim simdi bir sey olmaz yea diye takmasam ucursam elimden bir sey olsa arkasindan kafami da kirarim :')
-
Note 8'e göre cam koruyucu yok. Edge ekran yüzünden tam oturmuyor. Bu arada kenarları çıkıntılı kılıfla kullanmanı öneririm Note 8'in ekran değişimi 1.400 lira şuan Samsung servisinde.
-
KotomineKirei bunu yazdı
Kılıf için spigen der geçerim. Note 3 kullanırken spigen kılıfla kullandım, ne şartlarda kullandım bana mısın demedi. İkinci kez note 3 aldım o ofis dışına çıkmadı gerçi ama onda da yine spigenden şaşmadım. Ekran jelatini de hep 5 liraya takıyoruz ama Allah'a emanet ekranlar.
an itibari ile telefonu yere düşürdüm ve ekran bombok oldu. o 5 liralık jelatin de tabi öyle, paramparça.
-
KotomineKirei bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
Kılıf için spigen der geçerim. Note 3 kullanırken spigen kılıfla kullandım, ne şartlarda kullandım bana mısın demedi. İkinci kez note 3 aldım o ofis dışına çıkmadı gerçi ama onda da yine spigenden şaşmadım. Ekran jelatini de hep 5 liraya takıyoruz ama Allah'a emanet ekranlar.
an itibari ile telefonu yere düşürdüm ve ekran bombok oldu. o 5 liralık jelatin de tabi öyle, paramparça.
Geçmiş olsun. Nazar değdi herhalde.
-
mkyb bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
Geçmiş olsun. Nazar değdi herhalde.
teşekkür ederim hocam. moral bozdu ama yapacak bir şey yok.