folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Telefon Hattı Bulma( Kablo )

Telefon Hattı Bulma( Kablo )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

ttnet internet konusu açmıştım bugün adamlar gelmiş ben evde yokken aktif hale getirmişler apartman telefon kutusundan eve çıkınca kabloda sorun çıkmış şimdi modemi bağladım ışık falan yanmıyor adsl internet ışığı kabloda mı sıkıntı var admalar elektrikçi çağırın demiş ben yapamazmıyım evde uzun telefon kablomda var.. yeni telefon kablosumu gönderecem nasıl test ederim bu kabloyu ?

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek

sen yapamazsın o işi ya ankastreni bulması için bi elektrikçi çagıracaksın yada elindeki o uzun kabloyu telefon kutusunun yanına kadar götüreceksin.
    hiç uğraşma elektrikçi halleder o işi

Selam ve dua ile...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Kablo test cihazı ile çok rahat bulursun

Fakat 1 kişi daha lazım sana

YaSevYaTerkEt tarafından 23/Eki/12 23:06 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerkEt bunu yazdı

Kablo test cihazı ile çok rahat bulursun

Fakat 1 kişi daha lazım sana

bide cihaz lazım :)

HeYeT tarafından 23/Eki/12 23:07 tarihinde düzenlenmiştir

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    vegapc bunu yazdı

sen yapamazsın o işi ya ankastreni bulması için bi elektrikçi çagıracaksın yada elindeki o uzun kabloyu telefon kutusunun yanına kadar götüreceksin.

kılavuz gönderip yeni  kablomu çekecek ben bi aşağı kutuya bakayım olmazsa. 5. kattayım elimde ki kabloda yetmeyebilir gerçi.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

renkler mavi beyaz kablo hattan gelenler

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    abdullahozcan bunu yazdı

renkler mavi beyaz kablo hattan gelenler

renk yok hocam 2 si yapışık beyaz kablo eski baya.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    vegapc bunu yazdı

kılavuz gönderip yeni  kablomu çekecek ben bi aşağı kutuya bakayım olmazsa. 5. kattayım elimde ki kabloda yetmeyebilir gerçi.

ankastre kablon kopuksa veya hasarlı ise klavuzla yeniden çekebilir (ki büyük ihtimal budur)
    yoksa senin eve giden kabloyu bulur sana gösterir sende telekoma haber verirsin elekrikçi buldu gelin bağlayın dersin hallolur

vegapc tarafından 23/Eki/12 23:15 tarihinde düzenlenmiştir

Selam ve dua ile...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

nasıl bi evde oturduğunu bilmiyorum ama eve gelecek olan elektrikçinin yapacakları şudur hocam:

Gelip ilk önce senin kablolarına bakıcak yukardan kısa devre yapıcak uçları aşağı sinyal geliyor mu teker teker bakacak uçlara bulabilirse böyle bulucak,

bulamazsa boşta yedek kablolar varsa onlara bağlayıp seni kata kadar o hattı takip ederek gelicek,

yedekte kablo yoksa büyük bi ihtimal yoktur yeni baştan kablo çekilmesi lazım,o da tüm apartmanın kabloları tek borunun içinden birbirine geçmiş bi vaziyette çekili olduğu için ve boru da kılavuzun geçeceği kadar boşluk olmadığı için ankastreden senin için ayrı hat çekimi yapamıyacak komple kabloların bir çekilmesi gerekiyor,

Evin konumu durumu müsade ediyorsa yukardan balkondan atıcak telefon kablosunu ankastreye kadar su borusuna tuttura tuttura gelicek aşağı kadar ve eve hattı vericek yok başka bir alternatif 

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Çağrı merkezini arayıp hattın ucunu bulamadığınızı belirt. Yapabileceksen lokal devre numarasını, yapamayacaksan ekip gönderip işaretlemelerini iste. Senin eve çıkan kabloyu bilmiyorsan hiç bulaşma elektrikçi çağır :)

arbeit macht frei
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

telefonuna gelen kablolara 9 voltluk pili bağla, aşağıdan kutudan girişleri avometre ile ölç. 9 V olanı bulunca yukardan pili söktür,  0 olup olmadığını kontrol et, telekomun getirdiği kabloları aşağıda bulduğun kablolara bağla, modemini tak oldu bitti hoca. 

Toplam Hit: 10818 Toplam Mesaj: 18