Telefon Hattı Bulma( Kablo )
-
ttnet internet konusu açmıştım bugün adamlar gelmiş ben evde yokken aktif hale getirmişler apartman telefon kutusundan eve çıkınca kabloda sorun çıkmış şimdi modemi bağladım ışık falan yanmıyor adsl internet ışığı kabloda mı sıkıntı var admalar elektrikçi çağırın demiş ben yapamazmıyım evde uzun telefon kablomda var.. yeni telefon kablosumu gönderecem nasıl test ederim bu kabloyu ?
-
sen yapamazsın o işi ya ankastreni bulması için bi elektrikçi çagıracaksın yada elindeki o uzun kabloyu telefon kutusunun yanına kadar götüreceksin.
hiç uğraşma elektrikçi halleder o işi -
Kablo test cihazı ile çok rahat bulursun
Fakat 1 kişi daha lazım sana
YaSevYaTerkEt tarafından 23/Eki/12 23:06 tarihinde düzenlenmiştir
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı
Kablo test cihazı ile çok rahat bulursun
Fakat 1 kişi daha lazım sana

bide cihaz lazım :)
HeYeT tarafından 23/Eki/12 23:07 tarihinde düzenlenmiştir -
vegapc bunu yazdı
sen yapamazsın o işi ya ankastreni bulması için bi elektrikçi çagıracaksın yada elindeki o uzun kabloyu telefon kutusunun yanına kadar götüreceksin.
hiç uğraşma elektrikçi halleder o işikılavuz gönderip yeni kablomu çekecek ben bi aşağı kutuya bakayım olmazsa. 5. kattayım elimde ki kabloda yetmeyebilir gerçi.
-
renkler mavi beyaz kablo hattan gelenler
-
abdullahozcan bunu yazdı
renkler mavi beyaz kablo hattan gelenler
renk yok hocam 2 si yapışık beyaz kablo eski baya.
-
HeYeT bunu yazdıvegapc bunu yazdı
hiç uğraşma elektrikçi halleder o işikılavuz gönderip yeni kablomu çekecek ben bi aşağı kutuya bakayım olmazsa. 5. kattayım elimde ki kabloda yetmeyebilir gerçi.
ankastre kablon kopuksa veya hasarlı ise klavuzla yeniden çekebilir (ki büyük ihtimal budur)
vegapc tarafından 23/Eki/12 23:15 tarihinde düzenlenmiştir
yoksa senin eve giden kabloyu bulur sana gösterir sende telekoma haber verirsin elekrikçi buldu gelin bağlayın dersin hallolur -
nasıl bi evde oturduğunu bilmiyorum ama eve gelecek olan elektrikçinin yapacakları şudur hocam:
Gelip ilk önce senin kablolarına bakıcak yukardan kısa devre yapıcak uçları aşağı sinyal geliyor mu teker teker bakacak uçlara bulabilirse böyle bulucak,
bulamazsa boşta yedek kablolar varsa onlara bağlayıp seni kata kadar o hattı takip ederek gelicek,
yedekte kablo yoksa büyük bi ihtimal yoktur yeni baştan kablo çekilmesi lazım,o da tüm apartmanın kabloları tek borunun içinden birbirine geçmiş bi vaziyette çekili olduğu için ve boru da kılavuzun geçeceği kadar boşluk olmadığı için ankastreden senin için ayrı hat çekimi yapamıyacak komple kabloların bir çekilmesi gerekiyor,
Evin konumu durumu müsade ediyorsa yukardan balkondan atıcak telefon kablosunu ankastreye kadar su borusuna tuttura tuttura gelicek aşağı kadar ve eve hattı vericek yok başka bir alternatif
-
Çağrı merkezini arayıp hattın ucunu bulamadığınızı belirt. Yapabileceksen lokal devre numarasını, yapamayacaksan ekip gönderip işaretlemelerini iste. Senin eve çıkan kabloyu bilmiyorsan hiç bulaşma elektrikçi çağır :)
-
telefonuna gelen kablolara 9 voltluk pili bağla, aşağıdan kutudan girişleri avometre ile ölç. 9 V olanı bulunca yukardan pili söktür, 0 olup olmadığını kontrol et, telekomun getirdiği kabloları aşağıda bulduğun kablolara bağla, modemini tak oldu bitti hoca.