Telefon Hattı Bulma( Kablo )
-
saolun beyler şimdi telefon kutusuna baktım 3-4 metre yetişmem imkansız merdiven yok kablolarda iki tane geliyor heralde babam üst kattaki komuşunun kinde bizim eve çekti çektim geldi diyor yaw :DD elektrikçi çağıracam yarın o halleder. yoksa bu iş beni aşacak. yani uğraşmaya değmez.
-
izmirde olsan beraber hallederdik. kendi eviminkini, (3ncü katta otururken) cat-5 çekerek kendim düzeltmiştim.
-
evdeki telefon kablolarını kısa devre yap, sonra aşağı in orada avometre yi buzzer a alarak ölç sesi duyunca o 2 kabloyu ayır sonra yukardan tekrar kabloları ayır sonra bi daha ölç aşağıda kısa devre yoksa doğru yoldasın demektir o senin kablon :) bu en basit yöntem 2.taktikse 12v falan ver adptörden aşağıdada bi lamba bul arabalardaki stop lambası gibi deneye deneye bul gayet basit elektrikçiye para verme boşuna bi ton para alırlar.hee ama ankastreden eve giden kablo dandikse hiç uğraşma başkalarının hatlarına falan zarar verirsin dahada uğraşırsın
-
bizim telefon kabşosunun ev deki ucu sandığım normal yerinde değil kapı otpmatiğinin bulunduğu panelin altından çıktı ben olsam sittin sene bulamazdım.
-
voltajını ölç 18-24 volt olcak böylede bulursun
-
HeYeT bunu yazdı
saolun beyler şimdi telefon kutusuna baktım 3-4 metre yetişmem imkansız merdiven yok kablolarda iki tane geliyor heralde babam üst kattaki komuşunun kinde bizim eve çekti çektim geldi diyor yaw :DD elektrikçi çağıracam yarın o halleder. yoksa bu iş beni aşacak. yani uğraşmaya değmez.
hepsi orospu çocuğu telefonda sövdum sövdum gecen gun yınede gelmedı ıtoglu ıtler kendınız yapıcaksınız dıyor elektrıkcı bız anlamayız dıyor.
sımdı kardesım ben sana en kolay yontemı soyleyeyım egerkı yalın ınternetın varsa cok zor ama telefonlı ınternetse cok kolay bıryandan telefonu arıyorsun devamlı dıger yandan o bına ıcı santral kutusunda cıftlı olarak bır telle bırbırıne degrırıyorsun ama kısa devre olmaz merak etme senın hattı buldugu anda telefon one acılmıs gıbı oluyordu sanırım sonrada mesgule dusuyordu bunu bulduktan sonra dıger hatları nasıl baglamıslar onlara bakabılırsın onlar gıbı baglayabılırsın elektrıkcı cagır 20 liraya cozer ugrasma
-
telekom binaddaki kutudan size ait olan çıkışı bulmak zorundadır bulur gecici kısa bir kablo bağlar sen elektrikçi çağırırsın dairenden aşağıya kutuya inan kablonu bulursun telekomun sana ayırdığı çıkışa bağlarsın. dairenden aşağıya inen kabloyı bulmanın en kolay yolunuda anlatayım ben bu şekilde buldum.
ilk önce evdeki telefon pirizini sökersin
içerisinde genelde 4-5 kablo olur hepsinin ucunu birbirine bağlarsın
sonra alırsın eline pilli kapı zili inersin aşağıya telefon kablolarının olduğu yere
telefon kablolarına tek tek değdirirsin pilli zili
doğru kabloyu bulduğunda din don öter
bağlarsın telekomun kutudan senin için çıkardığı uca. avometreyle veya elektrik vermeyle uğrşmazsın.
yada daha kolay yolu var
iyi bir elektrikçi bul