Telefonlara Format Atma
-
Evet GSM bayilerinde 5 YTL ye atılan format sadece 10 sn sürüyor.Hemen geliyoruz nasil yapacaımıza ;
Telefonumuzu aliyoruz elimize ve kapatıyoruz daha sonra * ve 3 tusuna aynı anda basıyoruz ve basılı durumdayken tel imizin acma dügmesine basıyoruz ve format baslıyor...
-
yaa peki utanaraktan sorabilirmiyim format atmak ne demektir ve ne işe yarar???????????????
-
hicbisey bunu yazdı:
yaa peki utanaraktan sorabilirmiyim format atmak ne demektir ve ne işe yarar???????????????
-
WindsOfChange bunu yazdı:
Evet GSM bayilerinde 5 YTL ye atılan format sadece 10 sn sürüyor.Hemen geliyoruz nasil yapacaımıza ;
Telefonumuzu aliyoruz elimize ve kapatıyoruz daha sonra * ve 3 tusuna aynı anda basıyoruz ve basılı durumdayken tel imizin acma dügmesine basıyoruz ve format baslıyor...
Kafa buluyor olmayasın ?Hangi tür telefonlar oluyor onu ya bari....
-
sony ericcson da olmuo ...ama kafa buluyor olabilirde
-
Ben 6600 da böyle yapıyorum baska telefonlarda denemedim
-
pekı formatladım diyelim sonra nolcak ?
telefonumun programını gerimi yukletcem ?
-
sx1 için; update yaparken; joistie basılı tutarak telefonu açın kabloyu takın dicek dediğini yapın ;)
kareyle yıldıza basılı tutuncada bişiyler oluo ama daha denemedim :)
-
nevar yaa alala bilmemekmi ayıp öğrenim die burdayım dimi dimi dimi
-
walla ben "*" + "3" + "YES" soonada açma kapama tuşu die biliodum ( telefon kapalıyken) Ha bu arada galiba bu s60 işletim sistemini kullanan telefonlarda oludu. Format atınca işletim sistemine bi zarar gelmio telefon yeni alınmış gibi oluyo. Ama format atmadan önce ne olur ne olmaz siz sim kartla hafıza kartını çıkartın bi sakatlık olmasın. Ayrıca bu işlemi yapmadan önce pil durumunuzu kontrol edin en az yarıya kadar dolu olsun. Yarıda şarzı biterse elinizde kalır walla.
-
Format işlemi sadece SymbianOS işletim sistemli telefonlarda olur.Mesela 6600 Siemens sx1 gibi...
Telefonunuza format atmak telefon yazılımına herhangi bir zarar vermez,telefondaki kullanıcı kaynaklı herşeyi siler telefon ilk aldığınız günkü gibi olur.Telefon rehberiniz bu telefonlarda telefon hafızasında bulunduğu için rehberdeki numaralar da dahil olmak üzere,telefon hafızasına yüklediğiniz program oyun ne varsa silinir...
İşlemi yaparken hafıza kartını ya da sim kartınızı çıkarmanıza gerek yoktur.Bu işlem esnasında bu kartlar kullanılmamaktadır.
Format işlemleri iki biçimde yapılmaktadır;
1-) (Soft Format) Telefon açıkken; *#7370# tuşlayarak telefonunuzu formatlayabilirsiniz.Telefon kapanıp açılacaktır ve açılış gecikebilir bu esnada bekleyiniz.
2-) (Hard Format) Telefon açılırken sistem hatası veriyorsa ve açılış işlemi gerçekleşmiyorsa telefonu kapatın * ve # tuşlarına basılı tutarak açın.Ekrana bir durum çubuğu gelecektir bu durum çubuğu gelince bırakabilirsiniz format işlemi başlamış demektir.
Siemens sx1 için bahsettiğiniz olay ise versiyon güncellemesidir,formatlamakla alakası yoktur...