Telefonlara Format Atma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WindsOfChange
    WindsOfChange's avatar
    Erkek

Evet GSM bayilerinde 5 YTL ye atılan format sadece 10 sn sürüyor.Hemen geliyoruz nasil yapacaımıza ;

Telefonumuzu aliyoruz elimize ve kapatıyoruz daha sonra * ve 3 tusuna aynı anda basıyoruz ve basılı durumdayken tel imizin acma dügmesine basıyoruz ve format baslıyor...

ruzgar kadar hızlı fırtına kadar deli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hicbisey
    hicbisey's avatar
    Erkek
    yaa peki utanaraktan sorabilirmiyim format atmak ne demektir ve ne işe yarar???????????????

boO0şver bırak dağınık kalsın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hicbisey bunu yazdı:

yaa peki utanaraktan sorabilirmiyim format atmak ne demektir ve ne işe yarar???????????????

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    WindsOfChange bunu yazdı:

Evet GSM bayilerinde 5 YTL ye atılan format sadece 10 sn sürüyor.Hemen geliyoruz nasil yapacaımıza ;

Telefonumuzu aliyoruz elimize ve kapatıyoruz daha sonra * ve 3 tusuna aynı anda basıyoruz ve basılı durumdayken tel imizin acma dügmesine basıyoruz ve format baslıyor...

Kafa buluyor olmayasın ?

Hangi tür telefonlar oluyor onu ya bari....

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sony ericcson da olmuo ...ama kafa buluyor olabilirde

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WindsOfChange
    WindsOfChange's avatar
    Erkek
    Ben 6600 da böyle yapıyorum baska telefonlarda denemedim

ruzgar kadar hızlı fırtına kadar deli
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek

pekı formatladım diyelim sonra nolcak ?

telefonumun programını gerimi yukletcem ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

sx1 için; update yaparken; joistie basılı tutarak telefonu açın kabloyu takın dicek dediğini yapın ;)

kareyle yıldıza basılı tutuncada bişiyler oluo ama daha denemedim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hicbisey
    hicbisey's avatar
    Erkek
    nevar yaa alala bilmemekmi ayıp öğrenim die burdayım dimi dimi dimi

boO0şver bırak dağınık kalsın...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

walla ben "*" + "3" + "YES"  soonada açma kapama tuşu die biliodum ( telefon kapalıyken) Ha bu arada galiba bu s60 işletim sistemini kullanan telefonlarda oludu. Format atınca işletim sistemine bi zarar gelmio telefon yeni alınmış gibi oluyo.  Ama format atmadan önce ne olur ne olmaz siz sim kartla hafıza kartını çıkartın bi sakatlık olmasın. Ayrıca bu işlemi yapmadan önce pil durumunuzu kontrol edin en az yarıya kadar dolu olsun. Yarıda şarzı biterse elinizde kalır walla. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bocuk
    Bocuk's avatar
    Erkek

Format işlemi sadece SymbianOS işletim sistemli telefonlarda olur.Mesela 6600 Siemens sx1 gibi...

Telefonunuza format atmak telefon yazılımına herhangi bir zarar vermez,telefondaki kullanıcı kaynaklı herşeyi siler telefon ilk aldığınız günkü gibi olur.Telefon rehberiniz bu telefonlarda telefon hafızasında bulunduğu için rehberdeki numaralar da dahil olmak üzere,telefon hafızasına yüklediğiniz program oyun ne varsa silinir...

İşlemi yaparken hafıza kartını ya da sim kartınızı çıkarmanıza gerek yoktur.Bu işlem esnasında bu kartlar kullanılmamaktadır.

Format işlemleri iki biçimde yapılmaktadır;

1-) (Soft Format) Telefon açıkken; *#7370# tuşlayarak telefonunuzu formatlayabilirsiniz.Telefon kapanıp açılacaktır ve açılış gecikebilir bu esnada bekleyiniz.

2-) (Hard Format) Telefon açılırken sistem hatası veriyorsa ve açılış işlemi gerçekleşmiyorsa telefonu kapatın * ve # tuşlarına basılı tutarak açın.Ekrana bir durum çubuğu gelecektir bu durum çubuğu gelince bırakabilirsiniz format işlemi başlamış demektir.

Siemens sx1 için bahsettiğiniz olay ise versiyon güncellemesidir,formatlamakla alakası yoktur...

Toplam Hit: 6081 Toplam Mesaj: 22