İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Telefon/TV İle Yapılan Alışverişin Kargosunu Almama
Telefon/TV İle Yapılan Alışverişin Kargosunu Almama
-
Geçen gün tvde iphone 5s veren bir soru vardı. Can sıkıntısından çaldırıp kapattım, beni geri aradılar, soruyu bildim. Yıkılacak olan evin adresini verdim :)
PTT ile ödemeli göndermişler, kontrol etme şansım yokmuş. PTT'de çalışan çocuk sağolsun aradı, "abi sana bir kargo var getireyim mi 138TL ücreti var." Üzerinde ne yazıyor dedim. "iphone 6 yazıyor" dedi.
Getirdğinde içini aıp kontrol edemeyeceğimi söyledi. Dolandırıcılık oluyor haberiniz olsun falan dedi. Getirme, güvenemiyorum bok da çıkabilir dedim :D
Almazsam ne olur dedi. Geri gider dedi. İyi dedim almıyorum. Beklesin beklesin geri gitsin, birazda onlara girsin dedim.
Bugün mesaj atmış ayfoncu firma: Ses kaydınız var, almadığınız taktirde yasal işlem başlatılacaktır demiş.
Sorum şu: Neye dayanarak yasal takip başlatacaklar? Yasal takip ile ilgili birşey kabul etmedim, ürünü de almadım. Ses kayıtlarımda ayfon 5s değilse kargoyu almayacağımı söyledim. Zaten gelen ürün yanlış. Neyin kafasındalar :D
Bonus: isteyen olursa elimde sıfır ayfon6 var, 138TL'ye bırakırım :D
bonus 2: Bari soruyu da yazayım da cevabı düşünün: bahçede yeşil, markette siyah, evde kırmızı olan şey nedir?
-
kazık yemişsin 99 tl'ye alabilirdin
-
aynı olayı peder yaptı almadı sonra şirket sizi mahkemeye verdecez demiş
sonra bizimkide verin dedi gitti kendiside suç duyurusunda bulundu şirket sahiplerini ifadeye felan çağırmışlar
sonuç bi bok çıkmadı :D
-
Az önce çinden gelen siparişim getiren PTT kargocusuyla görüştüm. Hiç birşey olmadı zorla satamazlar sana dedi. Neyin kafasında bunlar öyleyse dedim. Cevab veremedi :)
Böyle yasal dolandırıcılıklara nasıl izin veriyor bu kanunlar anlamıyorum. Biz bunları dolandıramaz mıyız :D
NoktaliVirgul tarafından 23/Kas/15 12:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben bu savı hep savundum zaten. Söyleyip sipariş verip almasan batar bu pezevenkler. Zaten yasal hakkın var almamak için hangi kafadalar. Gidip dava açın ustunede selam soyleyin de
-
DrKill bunu yazdı
Ben bu savı hep savundum zaten. Söyleyip sipariş verip almasan batar bu pezevenkler. Zaten yasal hakkın var almamak için hangi kafadalar. Gidip dava açın ustunede selam soyleyin de
Aramıyor ki adamlar, sms atıyorlar :) ararsa; aç dava, açıklamaya selam yaz diycem :)
-
Göz korkutuyorlar korkma bi bok olmaz.
-
ya çıkarsa ?
-
Forumdan bi mürid vardı bunların yanında elemandı sanırım. Çin'den gelen telefonları montajlayıp kargoloyurız demişti. Hatta polis baskınında telefonları çuvala doldurup kaçtığını vs yazmıştı. Kimdi o ?
-
mkyb bunu yazdı
Göz korkutuyorlar korkma bi bok olmaz.
Bende öyle düşündüm. Birşey olcağından sormadım da yasal dayanakları var mı diye merak ediyorum sadece.
-
sucukcu bunu yazdı
ya çıkarsa ?
Öğrenmek içn 138TL verir miydin :D