Telefonu Sesle Konuşarak Kontrol Etme
-
iphone x da kullandim o siriyi bi boka yaramaz. belki 5-6 sene sonra adam olur.
-
Quetzalcoatl bunu yazdımkyb bunu yazdı
Dediğini yapan çeşitli uygulamalar var ama işletim sistemiyle tam uyumlu çalışıp Türkçe desteği olan tek sanal asistan iPhone’daki Siri.
https://www.youtube.com/watch?v=8v_JhwjLako
google uygulamasında mikrofon simgesine dokunup istediğini söyle yapıyor. spesifik alarmlar bile (bir hafta sonra perşembe günü sabah 8:45 için alarm kur vb.) kurabiliyor. şu kişiyi ara vs komutları zaten çok iyi çalışıyor.
bilmiyordum deneyecem
-
xylgn_ bunu yazdı
iphone x da kullandim o siriyi bi boka yaramaz. belki 5-6 sene sonra adam olur.
Hocam işe yaramama nedeni söyleyebilir misin? sadece meraktan soruyorum.
ben siriyi çok üşendiğimde gidip telefona bakmaya hey siri dememle orda belirmesi hoşuma gidiyor
benim siri kullanımım çok basic seviyede siri 9a alarm kur siri annemi ara siri eczane, çiçekçi vs bul gibi gibi basic şeyler için rahatsız ediyorum.
-
teorik olarak sözde bixby ve google siriden iyi
fakat hangisi daha çok dijital asistan olarak kullanılıyor derseniz tabiki siri.
android google ın olmasına rağmen en son çıkan telefonlarda bile yok beta ya kayıt ol yok geliştirici seçeneğini al yok telefonun dilini değiştir.
abi pratik önemlidir teoride google ameliyat yapıyor olabilir fakat ihtiyacınız olduğunda hangisi kullanabildiğinize bakın
kuzenim nerde diyorum gösteriyor
şunu ara diyorum arıyor
tüm alarmları aktif et diyorum ediyor
telegamdan osmana şunu yaz diyorum yazıp gönderiyor
şuan bunları sorunsuz tabletinizde telefonunuzda yapabildiğiniz tek ortak platform ios
-
Videoyu izlediysen Siri'nin hangi kişiler için hayati değeri olduğunu anlarsın. Videodaki adam omur ilik felçlisi. Boyundan aşağısı tutmuyor adamda. Telefonu sadece uzaktan sesle kontrol edebiliyor. Mikrofona basma falan yapamaz.
---------------------
Genel anlamda bakacak olursak Samsung'un Bixby'si Siri'yi döver. Samsung TR'ye güya geçen sene bu zamanlar Türkçe desteği gelecekti. Bixby'de örnek veriyorum sabahları Good Morning Bixby diye seslenince günaydın deyip o günkü hava durumunu ve yapılacaklar listesinizi okuyor vs.
Bu arada Türkçe Siri ciddi anlamda bir çok özellikten yoksun. İngilizce olanda şuanda üstümüzden geçen uçakları söyle deyince size o bölgedeki uçakların kuyruk kodlarını, firmalarını, markalarını hatta gidecekleri yere kadar söylüyor.
Sonuç olarak Google sanal asistan işinde son noktayı koydu bile :
https://www.youtube.com/watch?v=C3egihpxZIs
mkyb tarafından 27/May/18 22:28 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıQuetzalcoatl bunu yazdı
Android 6 ve üzeri için google asistant.
google asistant için google uygulamasını kullanmak yeterli.
ios için de siri bu işi rahatça görüyor.
Şimdi hatırladım. Elemanın Telefonunun Android Sürümü 7.0.0 dı.
Google Asistan için önerdiğin Google Uygulamasının ( yada -larının) Adı ne?
Ve daha da önemlisi, internet kullanıma kapalı iken de, çalışabiliyor mu?
Google son 2-3 yılda siriyi geçti bence. Ayrıca Google işletim sistemiyle uyumlu çalışıyor. Youtube'dan şunu aç diyorsun açıp çalmaya başlıyor. Spotify vs için de geçerli. Bizim için tek dezavantajı Türkçe'nin geç geliyor olması. Ama program ingilizce ile yapması gerekeni fazlasıyla yapıyor. Bazı komutlar için internete gerek yok. Örneğin wifi aç/kapat için. Eğer dili indirirsn sms email de yazıyor. arama da yapıyor. Takma isim verebiliyorsunuz falan. rehber internetsiz çalışıyor mu bilemiyorum.
Ben genellikle alarm ve araba kullanırken takvim girdisi için kullanıyorum. Geçendün araç kullanırken telefon gelip haftaya çarşamba iftara davet ettiler.
Telefonu kapatıp, ok google haftaya çarşamba ibrahim abinin iftarını hatırlat dedim. onaylıyor musun dedi evet dedim. Ekledi. araba kullanırken takvime gir, yazmaya uğraş bilmemne. gerek yok görüyorsunuz.
NoktaliVirgul tarafından 28/May/18 14:42 tarihinde düzenlenmiştir -
olay apple google işine dönmüş :D
bende sanal asistan olarak siriyi kullanıyorum, çok da memnunum... airpod'u taktığımda bazen telefonu sırt çantama atıyorum ve cıkarmıyorum. gelen aramayı okuyor, istediğim yere arama yapıyor mesaj atıyor "birşeyler çalda kulağımızın pası silinsin" diyorum geçen haluk leventten girdi direk apple muzik üzerinden... bu şarkı ne olaki diyorsun kim olduğunu buluyor hava durumunu vs. söylemiyorum bile...
daha önceki ok google deneyimimde ben pek memnun kalmamıştım google asistanından tabii bu bayağı zaman önce idi şimdi nasıldır bilemiyorum
-
Ya nasil kullaniliyor bu google bende mi6 var ana tusa basinca asistan acliyor ok google diyorum alarmlari aktif et diyorum webde arama yapiyo nasil kullanicam ben bunu arama yaptirma takvime not alma falan bi rehber varmi
-
NoktaliVirgul bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıQuetzalcoatl bunu yazdı
Android 6 ve üzeri için google asistant.
google asistant için google uygulamasını kullanmak yeterli.
ios için de siri bu işi rahatça görüyor.
Şimdi hatırladım. Elemanın Telefonunun Android Sürümü 7.0.0 dı.
Google Asistan için önerdiğin Google Uygulamasının ( yada -larının) Adı ne?
Ve daha da önemlisi, internet kullanıma kapalı iken de, çalışabiliyor mu?
Google son 2-3 yılda siriyi geçti bence. Ayrıca Google işletim sistemiyle uyumlu çalışıyor. Youtube'dan şunu aç diyorsun, açıp çalmaya başlıyor. Spotify vs için de geçerli. Bizim için tek dezavantajı, Türkçe'nin geç geliyor olması. Ama program ingilizce ile, yapması gerekeni fazlasıyla yapıyor. Bazı komutlar için, internete gerek yok. Örneğin wifi aç/kapat için. Eğer dili indirirsen, sms email de yazıyor. arama da yapıyor. Takma isim verebiliyorsunuz falan. rehber internetsiz çalışıyor mu, bilemiyorum.
Ben genellikle alarm ve araba kullanırken takvim girdisi için kullanıyorum. Geçen gün, araç kullanırken telefon gelip, haftaya çarşamba iftara davet ettiler.
Telefonu kapatıp, "ok google" haftaya çarşamba ibrahim abinin iftarını hatırlat, dedim. onaylıyor musun , dedi. evet, dedim. Ekledi.
Araba kullanırken takvime gir, yazmaya uğraş bilmemne. gerek yok, görüyorsunuz.
Sondan 1 önceki paragraf, dehşet. @@,)
Böyleyse eğer, daha ne olsun.
RitmFarbRacourci tarafından 29/May/18 01:20 tarihinde düzenlenmiştir