Telefonunuz Çekmiyor Mu ? Wifi Bağlantınızı Kullanın
-
Note 5 kullananlar son güncellemeleri vs yaptınız mı ? Cihazınız güncel mi ?
Galaxy S6'da Turkcell destekliyor.
Cihazlarında ayar yeri bulamayan Turkcell kullanıcıları Turkcell bip programı ile bi deneyebilir mi ?
-
cepten femtocell midir nedir bu
-
Martech bunu yazdı
Xiaomi telefonlarında bu özellik mevcut.
hocam ben mi4 kullanıyorum baktımda göremedim tam olarak nerde ?
-

Turkcell iPhonelarada getirdi bu özelliği.
-
oinomaos bunu yazdıadamhakli bunu yazdıadamhakli bunu yazdı
Modemin internete bağlı olması lazım mı?
Çok mu cahilce bi soru sordum..
Abi net süper cahil bir soru sordun. Giriş sınav sorularına güncelleme yapmak lazım belli ki :)
İnternet olmayan modem kuru sinyal yayan ve yine bu ağın sinyalini alan cihazlar arasında network oluşturmaya yarayabilir ancak daha ötelere taşıyamaz.
Buradaki kasıt internet üzerinden normal telefon görüşmesi oluyor.
Neden cahilse olsun? Konuya girer girmez ben de aynısını düşündüm az çeken bi yerde telefonun alıcısının yanında wifi alıcısını da mı kullanıp sinyali güölendiriyor diye düşündüm. gayette mantıklı öyle olsaydı keşke.
keza telefonun az çektiği yerde zaten wifi zor buunur heralde (kendi çalıştığım yeri baz alarak söylğyorum)
-
PEAK bunu yazdıMartech bunu yazdı
Xiaomi telefonlarında bu özellik mevcut.
hocam ben mi4 kullanıyorum baktımda göremedim tam olarak nerde ?
Mi5 te bulamadım
-
joe_black bunu yazdıoinomaos bunu yazdıadamhakli bunu yazdıadamhakli bunu yazdı
Modemin internete bağlı olması lazım mı?
Çok mu cahilce bi soru sordum..
Abi net süper cahil bir soru sordun. Giriş sınav sorularına güncelleme yapmak lazım belli ki :)
İnternet olmayan modem kuru sinyal yayan ve yine bu ağın sinyalini alan cihazlar arasında network oluşturmaya yarayabilir ancak daha ötelere taşıyamaz.
Buradaki kasıt internet üzerinden normal telefon görüşmesi oluyor.
Neden cahilse olsun? Konuya girer girmez ben de aynısını düşündüm az çeken bi yerde telefonun alıcısının yanında wifi alıcısını da mı kullanıp sinyali güölendiriyor diye düşündüm. gayette mantıklı öyle olsaydı keşke.
keza telefonun az çektiği yerde zaten wifi zor buunur heralde (kendi çalıştığım yeri baz alarak söylğyorum)
Dostlar ben bildigim kadariyla aciklik getireyim konuya. Elinizdeki telefon iki iletisim hattina bagli. Biri telefon, digeri internet. Telefon frekansi yanlis hatirlamiyorsam 1.8 GHz. Internetinki ise, kullandiginiz teknolojiye gore ya 2.4 GHz, ya da 5 GHz. Baz istasyonlarinda operatorlerin hem telefon hem de internet hattini dagitan routerlari mevcut. Yani Turkcell in herhangi bir baz istasyonuna hem telefon, hem de internet alicisi var.
-Buradan anlasildigi uzere, ya telefon kanali uzerinden iletisim kuruyorsunuz, ya da internet. Cunku frekanslari birbirinden ayri. Birinin sinyaliyle otekini guclendiremezsiniz.
-Yine buradan anlasildigi uzere, yeni teknoloji su oluyor: Ben Turkcell olarak sana telefon hizmeti sunamadigim zaman, en yakin baz istasyonunun internet kanalini, ya da etrafa dosedigim hotspotlari kullanarak, telefon hizmetini aynisiyla saglayacagim. Anladigim kadariyla ve cok mantikli olarak, evdeki modem ile olmuyor. Cunku Turk Telekom veya Superonline ile bir anlasma yapildigini gormedim.
-Peki ayni baz istasyonunda telefon cekmiyorken, nasil internet ceker? Ne faydasi var yani? Frekanslari farkli oldugu icin, yagmurdan, kardan etkilenir, zayiflar; duvardan, kapidan gecemez zayiflar vs. Ayrica Turkcelli baska bir arkadasinin turkcell internetini kullanarak hotspot yapip telefon hizmeti alabilirsin. Daha da ayrica hertarafta hotspotlar doldu zaten.
Zaten benim kanaatimce, cok yakin zamanda bu uydu telefonlarinin ortaliktan kaybolmasi gibi, normal telefon hatlari da ortadan kalkacak. Yerini internet tamamen alacak. Hizi ve kalitesi, erismis durumda telefon hatlarina neredeyse.
-
@mizahi hocam
zaten yavaş yavaş dünyada 2g baz istasyonları ve bantları kapatılmaya başlandı. bu zamanla 3g nin kapatılması sonrada 5g den sonra 4g nin de zamanla kapatılması diye devam edecek.
dediğin gibi şuanda 2g ve 3g den hala ses ve sms mesajları iletilmekte 4g nin en büyük farkı bu 2 sine göre herşeyi internet üzerinden yani LTE-A üzerinden gerçekleştirebilmesi
zamanla tüm cihazlar lte a destekli oldugunda diğer tüm ağlar ve frekanslar mevcut frekansların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılabilirler.
vs vs ödediğimiz sadece internet faturası olacak yani.
-
2G 2026, 3G ise 2029'da kalkacak. Yani daha çok var. O zamana kadar tüm telefonlar bırakın 4G'yi 5G'yi bile destekler.
Kaldı ki Güney Kore modelide olabilir. Hala eski bant destekleyen telefon kullandığını imei numarası ile ispat eden abonelere operatörler bedava telefon dağıtmıştı frekans değişikliği döneminde.
-
mkyb bunu yazdı
2G 2026, 3G ise 2029'da kalkacak. Yani daha çok var. O zamana kadar tüm telefonlar bırakın 4G'yi 5G'yi bile destekler.
Kaldı ki Güney Kore modelide olabilir. Hala eski bant destekleyen telefon kullandığını imei numarası ile ispat eden abonelere operatörler bedava telefon dağıtmıştı frekans değişikliği döneminde.
öyle bişey olursa benim kolleksiyonu iyi paraya satarım heralde :D
al 33110u götür g5i filan olsa ne iyi