Telegram Bot Api: Şu Butonların Adı Ne ?
-
selam gençler
şu butonlara ne deniyor apide? bi türlü bulamadım dokümantasyonda
yolbulucu tarafından 18/Nis/24 22:42 tarihinde düzenlenmiştir -
sendMessage metodu içinde reply_markup ile Keyboard gönderiyosun mesaj içinde buton için. Ama oraya eklemek istersen setChatMenuButton kullanıyosun balım.
-
EnableTurk bunu yazdı
sendMessage metodu içinde reply_markup ile Keyboard gönderiyosun mesaj içinde buton için. Ama oraya eklemek istersen setChatMenuButton kullanıyosun balım.
eyvallah abi bunu bulamamıştım bi türlü.
https://github.com/php-telegram-bot/core
şunla yapmaya çalışıyorum biraz kurcalayıp çözerim heralde
-
EnableTurk bunu yazdı
abi setChatMenuButton soldakini yapıyor ya , sağdakini nası yapıcaz ?
-
sag alttaki buton nasil ekleniyor bilmiyorum ama ortada gözüken butonlari eklemek icin ben mesela /start komutunu kullaninca su menüleri gösteriyorum
c# tarafinda kodlarini da ekleyeyim, o butonlar InlineKeyboardButton diye geciyor
ve üstteki main metodunu asagidaki gibi cagiriyorum
-
unbalanced bunu yazdı
sag alttaki buton nasil ekleniyor bilmiyorum ama ortada gözüken butonlari eklemek icin ben mesela /start komutunu kullaninca su menüleri gösteriyorum
c# tarafinda kodlarini da ekleyeyim, o butonlar InlineKeyboardButton diye geciyor
ve üstteki main metodunu asagidaki gibi cagiriyorum
eyvallah abi onu ben de buldum da, attachment butonunun yanındaki macbook klavyesi command tuşu gibi olan butonu koyamadım bi türlü. adını da bulamadım :D
-
yolbulucu bunu yazdı
eyvallah abi onu ben de buldum da, attachment butonunun yanındaki macbook klavyesi command tuşu gibi olan butonu koyamadım bi türlü. adını da bulamadım :D
hocam belki 1000 tane bot kullandim böyle hic bir menü görmedim. Acaba bu macos'daki telegram uygulamasinin bir özelligi olmasin?
Edit: tamam o botu buldum, eklemisler adamlar
unbalanced tarafından 21/Nis/24 18:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamam anladim olayi sanirim
o eklenen custom keyboard hocam. Browserda actim evet buton olarak görünüyor ama telefondan acinca söyle görünüyor..
o sagdaki butona tiklayinca ayni klavye seklinde calisiyor o menü.
butonun ismine baktim reply-markup diye bir seyler geciyor
ordan da buna eristim, "custom keyboard" muhtemelen aradigin sey
https://telegrambots.github.io/book/2/reply-markup.html
ve büyük ihtimalle bu
-
unbalanced bunu yazdı
Tamam anladim olayi sanirim
o eklenen custom keyboard hocam. Browserda actim evet buton olarak görünüyor ama telefondan acinca söyle görünüyor..
o sagdaki butona tiklayinca ayni klavye seklinde calisiyor o menü.
butonun ismine baktim reply-markup diye bir seyler geciyor
ordan da buna eristim, "custom keyboard" muhtemelen aradigin sey
https://telegrambots.github.io/book/2/reply-markup.html
ve büyük ihtimalle bu
anaaa ben keyboardı denemiştim verdiğim butonları chat içinde çıkarıyodu diye geçmiştim.
lakin benim denediğim internal keyboardmış.
çok sağol hocam
-
Hocam grouphelpbot taki komut işine yaramaz mı
-
nonamebiri bunu yazdı
Hocam grouphelpbot taki komut işine yaramaz mı
müşteri sağ alta buton istiyor ya. sipariş takip vs dalgaları koyacak