folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Teleskoplar Hakkında Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilirmi ?

Teleskoplar Hakkında Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilirmi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek
    LeoHaklar bunu yazdı

yahu arkadaş yeni başlayan adama 3000 tl lik 1000 tl lik teleskoplar neler saçmalıyosunuz ya.

www.gokbilim.com gel kardeşim oku güzelce anlamadığın bişey olursada tahribattan bana sorabilirsin.

hocam takıldıgım yerlerde pm atarım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

alacaksan marka olarak meade veya celestron al. digerleri pek bir ise yaramiyor. kalitelisini tutturana kadar 5 tane teleskop denedim.

son olarak meade lx200 aldim. fakat bu cok pahali bir teleskoptur, 6500 tle sirf bu teleskopa odemistim 2 sene once ve hala kullanmaktayim, mukemmel otesi profesyonel bir teleskoptur. ha orta ve baslangic seviyesi icin meade etx serisini onerebilirim en net goruntuyu alirsin. ayrica saturnun halkalarini da nebulalari da rahatilkla gorebilirsin.

Hocam iyilik yaramıyor be bazen, bende dedim 3 bin tl'den aşağı bu işte ürün düşünme ama, aramızdaki malumat furuşçular hemen çıkıp yerdi bizi.

Yok o adama 1 - 3 bin teleskop mu olur falan.

He gitti OU  700 mm mercek aldır 500 tl'ye 1000 tl'ye sonra bu adam meraklı ise af edersin g*t gibi kalacak öyle, biosferde tozları izler artık.

Adama gidip dürbün aldırıyorsunuz resmen teleskop diye, 2 gün sonra ileri gidemeyince sıkılacak ve satışı çok düşecek 2. el'de.

Gidip büyüğünü almak zorunda hissedecek kendini sonra ver elini yine forumlar.

Abi bu iş basit iş mi? En kazık hobilerden biridir bu, Adam gezegenleri izleyecek inceleyecek yıldızlara bakacak vesaire öyle 700 mm ile anca çırpınır çatılarda.

He yine de vicdanım el vermedi söyledim yoksa söylemeyecektim şeytan dedi ulan bırak alsın ucuzunu 2 gün sonra zaten kendi gelip alacak sağlamını ama işte içim el vermedi yine.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Ankara Üniversitesi Uzay Bilimleri Bölmü ücretsiz halk günleri yapıyor. Saturn, Ay, Jupiter vb. gök cisimlerine oradaki teleskoplarla bakabiliyorsun.(kubbeli teleskop ve dışarıya konulmuş taşınabilir olanlardan da var) Almadan önce bir gidip görmeni tavsiye ederim. Bende de çok heves vardı ama gördünten sonra içimdeki heves uçtu gitti :D

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bi de gazi üniversitesi rektörlük binasının çatı katında var demişti bir gidip görmedim.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    Dj_DooM3 bunu yazdı

alacaksan marka olarak meade veya celestron al. digerleri pek bir ise yaramiyor. kalitelisini tutturana kadar 5 tane teleskop denedim.

son olarak meade lx200 aldim. fakat bu cok pahali bir teleskoptur, 6500 tle sirf bu teleskopa odemistim 2 sene once ve hala kullanmaktayim, mukemmel otesi profesyonel bir teleskoptur. ha orta ve baslangic seviyesi icin meade etx serisini onerebilirim en net goruntuyu alirsin. ayrica saturnun halkalarini da nebulalari da rahatilkla gorebilirsin.

Hocam iyilik yaramıyor be bazen, bende dedim 3 bin tl'den aşağı bu işte ürün düşünme ama, aramızdaki malumat furuşçular hemen çıkıp yerdi bizi.

He gitti OU  700 mm mercek aldır 500 tl'ye 1000 tl'ye sonra bu adam meraklı ise af edersin g*t gibi kalacak öyle, biosferde tozları izler artık.

Adama gidip dürbün aldırıyorsunuz resmen teleskop diye, 2 gün sonra ileri gidemeyince sıkılacak ve satışı çok düşecek 2. el'de.

Abi bu iş basit iş mi? En kazık hobilerden biridir bu, Adam gezegenleri izleyecek inceleyecek yıldızlara bakacak vesaire öyle 700 mm ile anca çırpınır çatılarda.

He yine de vicdanım el vermedi söyledim yoksa söylemeyecektim şeytan dedi ulan bırak alsın ucuzunu 2 gün sonra zaten kendi gelip alacak sağlamını ama işte içim el vermedi yine.

Son derece açıklayıcıydı sonuç olarak paraya kıymak gerekiyormuş...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeoHaklar
    LeoHaklar's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    Dj_DooM3 bunu yazdı

galileo senin söylediğin teleskoplardan mı kullanıyordu ? gezegenlerin uydularını bile keşfederken ? biosferde tozlarmış vs miş ? bi gram bilgin yok kusura bakma. seing nedir bilmiyosun sonra biosferdeki tozları izlersin falan fıstık. her sporda her hobide HERŞEYDE YENİ BAŞLAYANLARA EN alt seviyeden başlatılır. Futbolcu olmak istiyorsan süperligden başla demek gibi birşey senin söyledigin saçmalık.Adam o teleskopa vericek 3000-5000 bakacak nasanın fotoları gibi göremiyor bırakıcak hobiyi.Ayakların yere bassın hoca.

ben git 500 tl lik teleskop al falan demedim bu arada. önce ne gözlemi yapmak istiyosa ona karar versin ay  gözlemi gezegen gözlemi derin uzay gözlemi ? adama f10 teleskop önermissiniz 13 binliralık. bu adam derin uzay gözlemi yapacaksa ne işine yarar ? f5 ve altı teleskop gerekli derin uzay gözlemi için. yada dürbün. dürbün derin uzay için en iyi gözlem araçlarından biridir. dürbünle başlanır derin uzay teleskopuna geçilir. galaksileri nası görücek bu adam gezegen teleskopuyla ? 3 in 1 oyun kaseti değil bu alan bilgisiz adamı yerler.

LeoHaklar tarafından 14/May/14 09:24 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.patates.tv https://www.facebook.com/ibrahimcengizphoto
Toplam Hit: 3015 Toplam Mesaj: 27