Televizyon Önerisi
-
mkyb bunu yazdı
Ekran kırılmadıysa arkadaki mazgallardan kuş içine pislediyse ondan bozulmuş olabilir. Garantisi devam ediyor doğru anladıysam. Hi-Level'i Vestel üretiyor. Vestel ile iletişime geç garantiden yapıyorlarsa yapsınlar yoksada farkını vereyim bana başka model verin talebinde bulun. Bir tanıdığın çocuğu ekrana oyuncak atıp kırmıştı üste ufak bir fark verip Vestel'den sıfır TV almıştı. Adrese teslim gelip eskisini alıp yerinede yenisini takıp gitmişlerdi.
Yeni alacağın TV için kaç inç arıyorsun ona göre yorumda bulunayım.
Arakadaşların TV su temasından bozulmuş sürekli camsil ile silmekten servis 6 Bine yeni TV verdi bayağı karlı iş..
-
@PanxeR Bizde amazondan LG aldık. Kurduktan sonra ekranda çizik fark ettik. Sonra inceleme yapınca ölü piksel de olduğunu gördük. Amazon iade aldı. Bu arada o TV 4k idi. Sesi olsun, görüntüsü olsun çok güzeldi.
Sonra Toshiba almaya karar verdik. Forumlarda seri nosuna göre kontrol ettirdik IPS panel aldık. Fakat gerek ses, gerek akıcılık, gerekse görüntüsü LG'nin yanından bile geçemez.
Tek artısı bazı LG tvler gibi hemen arıza vermedi. Ama guncelleme gelmiyor mesela. Şuana kadar bir defa güncelleme geldi. Kumandası çok çok çok dandik. Klavye bağlıyorum YouTube da bile akıcı kullanılmıyor. Uygulamalar var fakat hiç akıcı değil.
Aslında tvleri alirkende ram, islemci gibi özelliklere bakabilmek lazım ama böyle bir şeye rastlamadım. Geçen baktım Teknosa da 30-40bine TV var. Elimizde ki bozulsa, alamayacağız yeni birsey herhalde.
Webos falan demeden LG alınabilir. Eğer android çok gerekliyse Xiaomi TV box yada stick almak lazım. Herkes böyle kullanıyor.
-
darkroques61 bunu yazdımkyb bunu yazdı
Ekran kırılmadıysa arkadaki mazgallardan kuş içine pislediyse ondan bozulmuş olabilir. Garantisi devam ediyor doğru anladıysam. Hi-Level'i Vestel üretiyor. Vestel ile iletişime geç garantiden yapıyorlarsa yapsınlar yoksada farkını vereyim bana başka model verin talebinde bulun. Bir tanıdığın çocuğu ekrana oyuncak atıp kırmıştı üste ufak bir fark verip Vestel'den sıfır TV almıştı. Adrese teslim gelip eskisini alıp yerinede yenisini takıp gitmişlerdi.
Yeni alacağın TV için kaç inç arıyorsun ona göre yorumda bulunayım.
Arakadaşların TV su temasından bozulmuş sürekli camsil ile silmekten servis 6 Bine yeni TV verdi bayağı karlı iş..
Evet bende Camsil ile silmiştim. zamanla camsil akmış dibde birkmiş. Orayı temizlediler. Çizgiler kayboldu. 30 dk kadar sürdü tüm işlem.
-
Vesteli aradım. Cihazı onlar monte etmediği için garanti kapsamında yapamayacaklarını , panel değişiminin 11 bin olduğunu söylediler.
Cihaz A101'de 13 bin tl şuan. Panel tamir eden birine götürdüm İzmir'de. Adamların tek işi bu.
"Abi zincir marketlerin sattığı toshibalarda bile yan sanayi Çin malı panel kullanılıyor iki seneye bozuluyor" dedi. "Sana orijinal Samsung panel takalım 8500 TL'ye ya da cihazı 500 TL'ye bana satabilirsin" dedi. Cihazı toplarsan kaç para istersin dedim 500 tl abi dedi.şimdi kafam biraz karışık. 8500 TL'ye cihazı yaptırsam yarın bir arıza çıkarsa para çöp olacak. Teknosada 55 inç televizyonlar LG marka 30 bin Vestel 23 bin diye gidiyor.
Sizce ne yapmalı nasıl bir yol izlemeli
edit: 30 bin bandında 55inc televizyon önerisi alabilirim taksit yapan bir yer ile
Mutubilir tarafından 15/Eki/24 16:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Mutubilir bunu yazdı
Vesteli aradım. Cihazı onlar monte etmediği için garanti kapsamında yapamayacaklarını , panel değişiminin 11 bin olduğunu söylediler.
Cihaz A101'de 13 bin tl şuan. Panel tamir eden birine götürdüm İzmir'de. Adamların tek işi bu.
"Abi zincir marketlerin sattığı toshibalarda bile yan sanayi Çin malı panel kullanılıyor iki seneye bozuluyor" dedi. "Sana orijinal Samsung panel takalım 8500 TL'ye ya da cihazı 500 TL'ye bana satabilirsin" dedi. Cihazı toplarsan kaç para istersin dedim 500 tl abi dedi.şimdi kafam biraz karışık. 8500 TL'ye cihazı yaptırsam yarın bir arıza çıkarsa para çöp olacak. Teknosada 55 inç televizyonlar LG marka 30 bin Vestel 23 bin diye gidiyor.
edit: 30 bin bandında 55inc televizyon önerisi alabilirim taksit yapan bir yer ile
şunu 3 taksit alır geçerim :)
-
Mutubilir bunu yazdı
Hocam ben yaptırdım 3 senedir kullanıyorum. Seninki de benm durum gibi basit bir problem panelinde sorun yok panel ile kart arasında iletken batlar ooluyor onlar ile ilgili sorunun var. Bahsettiğim arkadşı arayıp bilgi al bence 500-1000 TL lere sorununu çözebilirsin. Bence panelin sağlam.
-
Hatta gönder sen ben gidip ilgilenecem.
-
Bim de bikac hafta önce TCL 55 inç 4k TV vardı. 17.975 TL. Hala olan şubeler vardır.
https://www.facebook.com/share/v/t6AjBjHYwMdEjFmi/
bugrahan45 tarafından 15/Eki/24 23:18 tarihinde düzenlenmiştir -
tarzan bunu yazdı
@PanxeR Bizde amazondan LG aldık. Kurduktan sonra ekranda çizik fark ettik. Sonra inceleme yapınca ölü piksel de olduğunu gördük. Amazon iade aldı. Bu arada o TV 4k idi. Sesi olsun, görüntüsü olsun çok güzeldi.
Sonra Toshiba almaya karar verdik. Forumlarda seri nosuna göre kontrol ettirdik IPS panel aldık. Fakat gerek ses, gerek akıcılık, gerekse görüntüsü LG'nin yanından bile geçemez.
Tek artısı bazı LG tvler gibi hemen arıza vermedi. Ama guncelleme gelmiyor mesela. Şuana kadar bir defa güncelleme geldi. Kumandası çok çok çok dandik. Klavye bağlıyorum YouTube da bile akıcı kullanılmıyor. Uygulamalar var fakat hiç akıcı değil.
Aslında tvleri alirkende ram, islemci gibi özelliklere bakabilmek lazım ama böyle bir şeye rastlamadım. Geçen baktım Teknosa da 30-40bine TV var. Elimizde ki bozulsa, alamayacağız yeni birsey herhalde.
Webos falan demeden LG alınabilir. Eğer android çok gerekliyse Xiaomi TV box yada stick almak lazım. Herkes böyle kullanıyor.
üretici sayfasında yazıyor işlemci bilgileri ama şöyle bir durum var
lg webos ve samsung tizen android tv veya google tv ye göre aynı işlemci ile daha seri çalışıyor.
-
PanxeR bunu yazdı
TV konusunda şöyle bir tecrübem oldu
FHD LCD tvlerin yaygınlaşması ile vatan teknosa kipa vb o dönem ki tüm mağazalara gittim ve fiyat performans konusunda en iyi görüntüyü philips verdiğini gördüm ve philips aldık.
Tabi o zamanlar smart vs yok uydu alıcılı tv de yok digiturk + tv kullanıyorduk heralde 20 sene oldu bilmiyorum o tv 2 sene önce bozuldu bu arada oda ıslandığı için ne kadar dayanıklı olduğunu siz düşünün.
2018 de evlenirken iyi birşey alayım dedim araştırdım ettim vs derken samsung lg arasında gidip gelip LG aldım 4K Smart TV
yani ben bir tv den bu kadar memnun kalacağımı hiç düşünmemiştim herşeyi sorunsuz webos süper uydu alıcısı çok hızlı kanal bulma vs sorunsuz.
TV paneli elektrik voltaj dalgalanması sorunucu bozuldu bu sene 65 inch TCL tv aldım Google Tv özellikli android in herşeyini kullanıyor
Abi panel süper Google tv tamam çok detaylı ancak LG nin seriliğini ve kullanım kolaylığını sunmadı bana.
Uzun süre tv almayı düşünmüyorum ancak alacak olanların LG den şaşmamasını tavsiye ederim.
Ben de lg aldım hocam araştırırken diğer tv lerin Android lg nin webos olduğunu ve Android tv lerin zamanla yavaşladığını öğrendim. Lg samsung kore malı ama üretim şekli, malzeme kalitesi ve tercihler farklı gibi duruyor.