Termal Macun Hakkında
-
Daft bunu yazdıredsox bunu yazdı
o vidayı ne yap et aç. o şekilde işlem yapma.
kesinlikle pad koyma. pad ısıyı hapseder. iyi iletim sağlayamaz.
gümüş alaşımlı macunlar var. onları kullanbilirsin. ya da herhangi macunu doğru şekilde uygulaman yeterli olacaktır.
en sağlam çözüm ise bakır plaka olacaktır. tabi işlemcinin soğutma yüzey alanına göre kesitrmelisin. kendin kesmeyi deneme. yamultursun bi işe yaramaz. bakır plakanın işlemciyle temas ettiği kısma biraz termal sürebilirsin. daha önce fazla ısınmadan kapanan bi kaç bilgisayarın başka işlem yapmadan bakır plaka ile sorununu çözdük.
son olarak fanı cıkarıp iyice temizleyim az bir miktar termal sürsen bile şimdikinden ve açmadan önceki halinden daha iyi olacaktır.
hacı ben el becerisi konusunda çok kötüyüm
hayatımda hiçbir aleti açıp, sorunsuz kapatamadım
nasıl açacağımı bilmiyorum ki tornavida boşa dönüyor, vida da sımsıkı
internette bakındım japon yapıştırıcısı ile tornavidayı vidaya yapıştırıp daha sonra yavaşça çevir demişler de
bir de eğe kullanarak açabilirsin demişler nedir ne değildir bilmiyorum :)
zaten ilk açışımda 2 vida arttı
ikinci açışımda (bugün) 3 vida arttı
bi daha açarsam laptopu vidaya ihtiyaç kalmadan kapatacam herhalde? :D
ustanın iyisi malzeme arttırırmış derler
Yüzlerce makine açmışımdır. Yüzde 90'ında vida arttırmışımdır emin ol. Vida konusuna takılma. o vidalar cok kücük olur. japon yapıştırıcısının da pek işe yarayacagını düşünmüyorum. akar bi de sağa sola. eğe mantıklı ama sen eğeyle çalışabilir misin. bu tip durumlarda tornacıya gitmek en mantıklısı. tabi tanıdık olmayınca biraz zor yaptırırsın böyle bi işi. alıcaksın yuvaya en uygun tornavida kafasını hani olur ya 30 parça tornavida takımı. anakartı da alıcaksın eline sağlam tutucak basıcaksın iyice tornavidayı yavasca cevirceksin. ufacık bi yerden tutsa çevirirsin. biraz el becerisi ister tabi. ama ac o vidayı :D
-
hocalar telden yaziom bi sekilde söve söve actim tam olarak nereti macunliyim sekil uzerinden gosterin pls http://i.hizliresim.com/jJNvkn.jpg
-
Nvidianın üstünde termal ped olması lazım.İşlemcinin üstünde macun.Ekran çipinin üstünde de macun mu vardı?Eğer macun varsa ekran çipine ve işlemcinin üstüne sürmen lazım.Ekran çipinin üstünde termel ped varsa macun pedin yerini tutmaz ped kalındır.
-
yok hocam ilk actigimda nvidia nin arasina pecete ile git gel yapinca pecete gri oldu demekki macun vardi. simdi ben macunu ne kadar sureyim konu o. cok milimetrik surdum hafif kalin olmasi sart mi. benim surdugum var ile yok arasi bisi kalinligi
-
Hocam mercimek tanesinden az daha büyük sür, bakır soğutucuyu üzerine koyunca yayılacaktır.
-
şuan oyunda test ettim en kötü 90 dereceye çıkıyor işlemci (eskisinden iyi)
tüm vidaları sıkmadım test amaçlı, birazdan tekrar açıp az daha sürecem çok milimetrik oldu
herkese yardımlarından dolayı teşekkürler
-
hocam herşey ii hoşda mesela pc kaldırmıyordur artık sen ne kadar soğutucu macun fan taksanda pc ısınır.pc nin özelliklerini bilmiorum.oynadığın oyunu düşük grafikte çalıştır.birde yüksek performansa al pc yi.bazen yüksek performansa almakta sıkıntı yapabilior.mesela program yazarken yüksekte çalıştırıyorum unutuyorum oyun açıyorum (lol) pc çok ısınıyor ve kapatıyor kendini arada.ama balanced da kullanırsam sıkınıtı olmuyo oyun için
-
En küçük faydam dokunduysa sevinirim. :) Paylaşımlarından çok faydalandım.
-
Dizustu sarjdayken uyuya kalmistim, kucagimda film izliyordum. Tepisirken sarj olunan yerin ustune dusmus. İcindeki lehimlerden birkaci gitmisti, aklima toplu igneyle lehim yapmam geldi. :)
Macunu az sur, kuru bezle tozu vs. iyi temizle. Diger parcalari yerine iyi oturt sorun olmaz. -
performans ayarida islemciyi had safhada calistirmiyor mu? sonucta islemci isisi artmiyor mu o.0