Tesla Envanterini Mail / Whatsapp İle Bildirme
-
Dün gece ChatGPT ile yaklaşık iki saat boyunca uğraştım. Baya bir yol da katettim. Cloudflare ve sendgrid ile Tesla sitesi her 2 dakikada bir kontrol edecek belirlediğim limitin altına araç siteye düşmüşse hem Mail hem WhatsApp ile bildirim gönderecekti. Herseyi bitirdim, test ettik güya başarılıydı. Sonra ben birkaç değişiklik yapmak isteyince kodları falan sildim geri yükledim derken komple proje dosyasını sildim baştan başlayalım dedim. Sonra da sıkıldım kapattım. Her neyse. Özetle böyle basit birsey selenium ile yaptırmak mümkün mü ? Veya başka bir alternatif var mı ? Benim gibi bilgisi olmayan biri için mesela araç siteye düşünce WhatsApp mesajı göndersin stok bitmeden kapalım diye birtane.
-
changedetection.io
edit: self-hosted versiyonu
mugen tarafından 30/Nis/25 23:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam dün bende almaya karar verdim gibi, girdim web sitesine aynı senin dediğin gibi envanter felan diyordu alamadım, sonra seninle aynı şeyi düşündüm fakat o kadar da umrumda değil açıkcası. Gelirse alırım, gelene kadar da belki başka bir araba alırım bilmiyorum.
Fakat sana sormak istiyorum;
Bu Model Y nin 3 versiyonu var. Performance, Long Range AWD, Arkadan Çekiş modelleri.
Bunları teknik olarak incelerim ama bu 3 verisyon da TR ye geliyor mu bundan emin olmak istiyorum. Eğer geliyorsa da ortalama hangi fiyatlardan piyasaya çıkıyorlar ?Bunları araştırdım ama bulamadım. Bi ara geldi gitti felan diyorlar yeni model y ama hangi paket onu da bilmiyorum
Castaway tarafından 01/May/25 08:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Teknik konulara uzağım ama benimde tesla düşüncem var
şuraya numaranı gir şöyle şöyle yap sipariş düşünce haber verir gibi bi sistem olursa faydalanmak isterim
-
mugen bunu yazdı
changedetection.io
Hocam belli başlı siteleri mi destekliyor verdiğin her siteyi mi çok anlamadım yaw.
-
Castaway bunu yazdı
Hocam dün bende almaya karar verdim gibi, girdim web sitesine aynı senin dediğin gibi envanter felan diyordu alamadım, sonra seninle aynı şeyi düşündüm fakat o kadar da umrumda değil açıkcası. Gelirse alırım, gelene kadar da belki başka bir araba alırım bilmiyorum.
Fakat sana sormak istiyorum;
Bu Model Y nin 3 versiyonu var. Performance, Long Range AWD, Arkadan Çekiş modelleri.
Bunları teknik olarak incelerim ama bu 3 verisyon da TR ye geliyor mu bundan emin olmak istiyorum. Eğer geliyorsa da ortalama hangi fiyatlardan piyasaya çıkıyorlar ?Bunları araştırdım ama bulamadım. Bi ara geldi gitti felan diyorlar yeni model y ama hangi paket onu da bilmiyorum
Hocam ben yurtdışında yaşıyorum da bizim küçük birader kafayı kirdi alacam diye. Ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Bahsettiğin 3 araç da Türkiye'ye geliyor. Standart menzil olan 1.9 milyona geliyor. Diğer ikisi ortalama 3.5 milyon.
-
CiRKiN bunu yazdı
Teknik konulara uzağım ama benimde tesla düşüncem var
şuraya numaranı gir şöyle şöyle yap sipariş düşünce haber verir gibi bi sistem olursa faydalanmak isterim
Yapmak istediğim tam olarak buydu. Sendgrid ile gönderici maili tanımladım. Cloudflare günlük 2 bin sorguyaa kadar ücretsiz yaptığı için her 2 dakikada bir sorgulasin dedim. Callmebot ile de WhatsApp api aldım. Sorgu sonucunda belirlediğim kriterde araç siteye düşünce hem mail hem WhatsApp bildirimi gelecekti. Hızlı alabilmek için de safariden önce kredi karti bilgilerini tanımladım. Rehberden de bilgileri eksiksiz güncelledim. İsim soy isim adres mail adresi yani satın alma aşamasında lazım olabilecek tüm bilgiler.
-
import undetected_chromedriver as uc
import mysql.connector
import time
import hashlib
from bs4 import BeautifulSoup
# === AYARLAR ===
DB_HOST = "xxx"
DB_USER = "xxx"
DB_PASS = "xxx"
DB_NAME = "xxx"
CHECK_URL = "https://www.tesla.com/tr_TR/inventory/new/my?arrangeby=plh&zip=34010&range=0"
CHECK_INTERVAL_SECONDS = 120 # 2 dakika / saniye cinsinden
def get_db_connection():
return mysql.connector.connect(
host=DB_HOST,
user=DB_USER,
password=DB_PASS,
database=DB_NAME
)
def get_last_page_hash(db, url):
cursor = db.cursor(dictionary=True)
cursor.execute("SELECT page_size FROM page_checker WHERE url=%s ORDER BY id DESC LIMIT 1", (url,))
row = cursor.fetchone()
cursor.close()
return row['page_size'] if row else None
def insert_page_record(db, url, page_hash):
cursor = db.cursor()
cursor.execute("INSERT INTO page_checker (url, page_size, last_check, active) VALUES (%s, %s, NOW(), 1)", (url, page_hash))
db.commit()
cursor.close()
def get_page_hash(url):
options = uc.ChromeOptions()
options.add_argument("--disable-gpu")
options.add_argument("--headless")
driver = uc.Chrome(options=options)
try:
driver.get(url)
time.sleep(3)
page_source = driver.page_source
# Sayfa kaynağından sadece metni çek (JS, CSS hariç)
soup = BeautifulSoup(page_source, "html.parser")
for script in soup(["script", "style"]):
script.decompose()
text = soup.get_text(separator=' ', strip=True)
# Hash al
hash_object = hashlib.md5(text.encode())
page_hash = hash_object.hexdigest()
return page_hash
finally:
driver.quit()
# === ANA DÖNGÜ ===
def run_checker():
while True:
db = get_db_connection()
current_hash = get_page_hash(CHECK_URL)
last_hash = get_last_page_hash(db, CHECK_URL)
if last_hash is not None and current_hash != last_hash:
print("Değişti")
else:
print("Değişmedi")
insert_page_record(db, CHECK_URL, current_hash)
db.close()
print(f"{CHECK_INTERVAL_SECONDS} saniye bekleniyor...\n")
time.sleep(CHECK_INTERVAL_SECONDS)
if __name__ == "__main__":
run_checker()
python kodu. çalışıyor. chatgtp yazdı. veritabanına kayıt ediyor şu anda. siz isterseniz bunu webhook a veya telgrama felan entegre edip, değişince kendinize bildirim yollayabilirsiniz.show columns from page_checker
id int(10) unsigned
url varchar(255)
page_size varchar(255)
last_check varchar(255)
active tinyint(4)Bu tabloyu oluşturmanız yeter sunucunuzda.
Benim şu anda sürekli 7/24 pythonu koşturacak elimde bir kaynağım yok o yüzden yapamıyorum. yoksa sizin için sürekli çalıştırırdım. raspbery si olan varsa geliştirse de telefonlarımızı da eklese
Castaway tarafından 01/May/25 16:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Delegado_Zero bunu yazdımugen bunu yazdı
changedetection.io
Hocam belli başlı siteleri mi destekliyor verdiğin her siteyi mi çok anlamadım yaw.
google alert ile ucretsiz sekilde yapabilirsin bu dedigin olayi
-
Bugün saat 18:00 civarı envanter girmiş iki dakikada bitmiş yine stoktaki araçlar. Sizin botlar işe yaradı mı
-
millet çatır çatır alıyorum dün denedik üç kişi olmadı, bot falan olan varsa bilgilendirebilir mi?