Teyp Kasettinden Mp3" E Cevirme ?
-
Normal Teyp kasetinden müzikleri bilgisayara mp3 nasıl aktarabilirm ? Aleti mi var teknigi nedir ?? ?
-
normal bi kasetçalara kasedi takarsın,kulaklık girişine bi kablo takarsın,aynı kablonun diğer ucundada bi jak olur onuda bilgisayarın mikrofon girişine takarsın o ses bilgisayarda kaydedilebilir.bu şekilde yapabilirsin,ama şu cdciler fln nası aktarıyo bilmiyorum
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
normal bi kasetçalara kasedi takarsın,kulaklık girişine bi kablo takarsın,aynı kablonun diğer ucundada bi jak olur onuda bilgisayarın mikrofon girişine takarsın o ses bilgisayarda kaydedilebilir.bu şekilde yapabilirsin,ama şu cdciler fln nası aktarıyo bilmiyorum
-----------------------------daha profesyonel sekilde nasıl yapabilirm ?
-
Arkadaşın dediği gibi yaparsın. İki ucuda erkek jak olan kablodan alırsın. Ses kartının line in girişine takacaksın. Sonra herhangi bir ses kayıt programını açıp kayıt kaynağını line in girişini seçeceksin mikrofonu değil. Sonra kasetçalardan play a basıp kayıtın bitmesini bekleyeceksin. Uzun sürer ve kaliteli ses alamazsın.
-
hahahaha geçen gün bana böle bişe lazım olmuştu gidip o kablodan alıp yapmıştım arkadaşın dediği gibi yapabilirsin güzel bide ses kayıt programı bulursan ii olur kablonun resmini koymama gerk var mı?
edit.benimkinde öle kalitesiz bi durum olmadı
-
ses kayıt için de cool edit olur diye düşünüyorum
-
Kablo ve ses kartın kaliteli olur kayıtıda güzel yapabilirsen normal bi mp3 kalitesinde olabilir. Ben bi kaç sene önce yapmıştım da :)
-
hızlı çekimde kaydedip sonra programla yavaşlatabilirsin belki ? he he ?
-
CD-Rom a benzer teyp takılan bi donanım görmüştüm bi pc dergisinde sanırım en kaliteli sesi böyle alırsın
adi tape drive sanırım
-
Bozzkurt bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------daha profesyonel sekilde nasıl yapabilirm ?
-----------------------------yapabileceğin en kaliteli yol budur sağlam bir teyp ile alırsın okutursun bir uçtan gönderir diğer uçtan mic girişinden kaydedersin.ama şu şekilde düşün aşırı kaliteli yapmak istiyorum diyorsan kaset çalar çok kaliteli çıkışları kaliteli ve ses kartın kaliteli olmalı :) yada sesi cok fazla kısarak kayıt alıp sonra artırabilirsin :)
ama yapabileceğin baska bir yol yok tek yol bu
-
kaliteli bi kassetcalarin varsa arkasinda biri kirmizi biri beyaz AUX cikisi vardir kablonun ciftli ucunu buraya diger ucunuda mikrofon girisinden yada midiout tan pc ye bagla tavsiye olarak Sony SOundforge 7.0 yada BPM Studio yada Goldwave gibi programlar nette mevcut kullanimi kolay sen kayda gir kalitesini 256kbp otomatik olarak programlar kayda girer kolay gelsin...