Teyp Kasettinden Mp3" E Cevirme ?
-
exTreMe bunu yazdı:
-----------------------------
kaliteli bi kassetcalarin varsa arkasinda biri kirmizi biri beyaz AUX cikisi vardir kablonun ciftli ucunu buraya diger ucunuda mikrofon girisinden yada midiout tan pc ye bagla tavsiye olarak Sony SOundforge 7.0 yada BPM Studio yada Goldwave gibi programlar nette mevcut kullanimi kolay sen kayda gir kalitesini 256kbp otomatik olarak programlar kayda girer kolay gelsin...
-----------------------------Arkadaşa katılıyorum.. Kulaklık çıkışı değil AUX tan sinyali bilgisayarın sinyal girişine bağla ( yoksa ses seviyesini tutturamazsın ) içeri giren ok şeklinde (açık mavi olur genelde ) .. jet audio benzeri bir programla 256kbps mp3 olarak kaydedebilirsin....
-
aynen daha önce bu olayı yaptım dandik bir müzik setinin arkasındaki aux çıkışını pcnin line in girişine bağladım. müzik setinin çalma kısmını auxa getirdim ve pcdeki kayıt programı (creativenin kendi prosunu kullandım) içinden line in i seçtim bu sayede araya diğer sesler girmeden temizce baştan sona kaydettim. En sonunda kayıtlı dosyayı müzik editöründe (blaze kullandım) parçalara böldüm geçtim yapması çok basit ancak aux çıkışlı bir müzik seti gerekli.. pcde line in girişi yoksa bazı anakart veya ses kartlarındaki mikrofon girişi ses ayar denetiminden line in şeklinde değiştirilebiliyor.
Aynı işlem müzik setinin kulaklık çıkışı ve pcnin line in girişiyle de yapılabiliyor ancak ses konusunda sorun çıkabilir iyi ayarlanması gerekir bir kaç deneme kaydı yaparak sesi tutturup kayıt edebilirsin.
-
Tamam söyledilerinizi denerim.Peki o kablo nun adı ne olarak geçiyor ?
-
bi an google a teyp to mp3 yazıp arayasım geldi uykum açılmamış :|
-
aux dan bağlamak için
http://www.gosiriusxm.com/assets/images/productimages/accessories/miscellaneous/stereo_rca_cable_large.gif
bu kablodan bulacaksın Stereo to RCA cable diye geçiyor dönüştürücü yani.
kulaklıktan bağlayacaksan 2 taraflı stereo kablo yeterli olacak
-
hoca bir tane dek lazım sana dekin ses çıkışını mikrafon girişine bağlayacaksın bilgisayarın
sonra açacaksın soundforgeyi kayıta basacaksın sonra deki çalıştırdığında kayıt ettiğini göreceksin pc dende ses gelir
profesyonel anlamında böyle yapılır biz radyoda eski kasetlere böyle arşiv çekmiştik :)
ama uğraşamam diyozan aux çıkışlı teyplerde aynı işi görür