Teze Giriş Yaptım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam burada bitirmişi var :)

Bölümünüze göre yüksek lisansın dersleri esnasında her hafta ödev tarzında aktiviteler yapmanızı isteyebilirler. İlk sene kolay geçer, bu nedenle şimdiden tez hakkında araştırma yapıp sağa sola bir şeyler karalamanızı tavsiye ederim. Çünkü yüksek lisansın zorlayıcı tarafı dersler değil tezi hazırlamaktır. Örneğin; 2 sene topladığım verilerin bir araya getirip bir tez haline gelmesi abartısız 2,5 ayımı aldı ki bu süre zarfında evden dışarı bile çıkmadım, o derece :)

Ama baştan uyarayım, tezi yapıp bitirdikten sonra bir de enstitünün düzeltmeleri ile uğraşacaksınız. Yok şurada virgül eksik, yok şekil sorunlu, yok açıklama yazısı usulüne uygun değil... Hele kaynakçalar tam bir muamma :) Dergi ise ayrı, kitap ise ayrı, konferans ise ayrı gösterimi var. 3 yazarlıysa ayrı, 5 yazarlıysa ayrı, 7 yazarlıysa ayrı gibi düzenlemeler de söz konusu :) Her üniversitenin kendi tez yazım kılavuzu olur ve bunu her yıl ya da 2 yılda bir yenilerler. Onları takip ederek, daha tezi hazırlarken özellikle kaynaklarınızı özenli bir şekilde ayrı bir Word dosyasına kaydederseniz ileride rahat edersiniz :)

Gözünüzü korkutmak değil, şimdiden gözünüzü açmak istedim. Umarım istediğiniz amaca ulaşabilirsiniz. Gazanız mübarek olsun :)

edit: Hata düzeltme...

RaNGeR tarafından 04/Ağu/14 01:32 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Tebrikler, kendim kazanmış gibi sevindim. :)

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

hocam gaza geldim bende hikayemi yazmak istedim .

Makıne mühden çubat2014 te mezun oldum , 16 hazıranda geçici mezunıyet belgesını aldım . İstediğim ve hocamın referans olacağı bölüm olan enerji sistemleri mühendisliğinin ( osmaniye )  y. lisans alımını 1 gün ile kaçırdım . Kafamda kalmamıstı yuksek lısans. Sonrasında sütçü imam üniversitesinin ilanını ablam gösterdi ve sadece sağlık sigortası için yapmak istedim . Gittim başvurdum. bilimsel sınava girecekken lisanstan hocam olan şu anda sütçü imam üniversitesin makine muhendıslıgı bolum başkanını gördüm hocam nasılsınız vs .sonra girdim bilimsel sınava 5 soru vardı 4 ünü yaptım 1 ini mukavemet sevmediğimden çözüm yolunu yazdım bıraktım ( zamanda yetmedi açıkcası) . Anabilimdalı seçmek için tercih sıralaması yazmııslar. ilk sıraya enerji , malzeme, konstrüksiyon, sonraki neydi hatırlamıyorum yazdım ve 4. oldum sınavda. malzemeyi yapıstırdılar bana . Mülakata girdim bu arada kompozitler üstüne ufak bir çalışmam olmustu sanırım ondan verdiler. kısmetse seçimlerden sonra hocamla lab a gircez deneyleri yapcaz . sonra ben askerliğe gitcem böyle

kısaca sadece sağlık sigortası için başladığım bu yolculuk en sevmedığım mukavemetın dibine düşürdü ama olsun herşeyde bir hayır vardır . son konuşmamzıda doktara lafları felan açıldı bilmiyorum ....

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Bölümünüze göre yüksek lisansın dersleri esnasında her hafta ödev tarzında aktiviteler yapmanızı isteyebilirler. İlk sene kolay geçer, bu nedenle şimdiden tez hakkında araştırma yapıp sağa sola bir şeyler karalamanızı tavsiye ederim. Çünkü yüksek lisansın zorlayıcı tarafı dersler değil tezi hazırlamaktır. Örneğin; 2 sene topladığım verilerin bir araya getirip bir tez haline gelmesi abartısız 2,5 ayımı aldı ki bu süre zarfında evden dışarı bile çıkmadım, o derece :)

Ama baştan uyarayım, tezi yapıp bitirdikten sonra bir de enstitünün düzeltmeleri ile uğraşacaksınız. Yok şurada virgül eksik, yok şekil sorunlu, yok açıklama yazısı usulüne uygun değil... Hele kaynakçalar tam bir muamma :) Dergi ise ayrı, kitap ise ayrı, konferans ise ayrı gösterimi var. 3 yazarlıysa ayrı, 5 yazarlıysa ayrı, 7 yazarlıysa ayrı gibi düzenlemeler de söz konusu :) Her üniversitenin kendi tez yazım kılavuzu olur ve bunu her yıl ya da 2 yılda bir yenilerler. Onları takip ederek, daha tezi hazırlarken özellikle kaynaklarınızı özenli bir şekilde ayrı bir Word dosyasına kaydederseniz ileride rahat edersiniz :)

Gözünüzü korkutmak değil, şimdiden gözünüzü açmak istedim. Umarım istediğiniz amaca ulaşabilirsiniz. Gazanız mübarek olsun :)

hocam son 2 ay makale bulup azda olsa cevirmek. slayt hazırlama, çizim yapma analiz yapma ..... kafa kalamdı ödevlerden bitmiyo onlar

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

elektrik-elektronik muhendisligini 6,5 senede bitirmis, tek ders sinavindan kaldigi icin 8 ay boyunca ne bisey yiyip ne bisey icmis, ne konusmus, ne uyumus biri olarak hala akla zarar sikintilar cekerek amerikada doktora yapmaya calisiyorum. psikolojik sorunlarimin oldugunu dusunmeye basliyorum.

All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

üni 3 oldum bende branşımda y.lisans ve doktora düşünüyorum. İnşallah bende ulaşırım hayallerime. 2.96-3.04-3.78-3.78 dönem ortalamalarım. Kasıyorum hayırlısıyla iyi şekilde bitiricem bölümü. Sana hayatında başarılar dilerim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    Ustat yazini cok begendim tasvirler ve tarihler on numara olmus :) Universite 3 deyim doktora filan hic dusunmuyorum o yuzden konuyu pek anlamadim ama yazi guzel.

3. sinifim amacim herhangi bi universitede hoca olarak calismak

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zgmanco bunu yazdı

üni 3 oldum bende branşımda y.lisans ve doktora düşünüyorum. İnşallah bende ulaşırım hayallerime. 2.96-3.04-3.78-3.78 dönem ortalamalarım. Kasıyorum hayırlısıyla iyi şekilde bitiricem bölümü. Sana hayatında başarılar dilerim.

bolumun ne hocam?

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Her üniversitenin sosyal bilimler enstitüsü farklı şekilde düzende kabul eder bilimsel makale , tezleri .karman çorban yazarsan patlarsın ama en basından düzenli yazınca hiç sprun yaşamıyorsun

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    zgmanco bunu yazdı

bolumun ne hocam?

Tarih

Toplam Hit: 2468 Toplam Mesaj: 29