THY Amsterdam Kazası Belgeseli (Türkçe Altyazılı)
-
25 şubat 2009 daki üzücü olayın belgeseli...Ölenlere Allah rahmet eylesin..
http://www.youtube.com/watch?v=bolaAr-z5yc&feature=player_embedded#at=266
-
Klasik bir pilotaj hatası olmamakla birlikte bu mekanik arızayı ng ekibi ciddiye alıp detaylı bir araştırma ve belgesel yapmış. canlandırma güzel.. İşin iyi tarafı 3 parçaya ayrılan uçakta ciddi boyutta can kaybı olmadı. Ayrıca hollandanın enkaza anlık ve seri müdahalesi de takdire şayandı. Adamlar çalışıyor hoca.
-
pilotaj,havalimanını,trafik kontrol ve uçaktaki teknik eksiklik birleşince bu oldu...ama evet can kaybının az olması iyi bişey
-
Hımmm... İzlenebilitesi var. Bakayım sonra...
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------Klasik bir pilotaj hatası olmamakla birlikte bu mekanik arızayı ng ekibi ciddiye alıp detaylı bir araştırma ve belgesel yapmış. canlandırma güzel.. İşin iyi tarafı 3 parçaya ayrılan uçakta ciddi boyutta can kaybı olmadı. Ayrıca hollandanın enkaza anlık ve seri müdahalesi de takdire şayandı. Adamlar çalışıyor hoca.
-----------------------------
-
İzledim yanlız aklımda bi soru oluştu. Acaba Boeing mi yoksa Airbus mı?
Uzmanların söylediği Boeing in kontrolleri daha çok pilota vediği, Airbus'ın ise herşeyi kendi yaptığı yönündeki söylemi duymuştum. Oyüzden güvenlik açısından Airbus daha iyi diyorlar fakat uçuş hissi bakımından Boeing in daha iyi olduğunu söylüyorlar... Lakin hacılar uçağı çok kullanıyorum söyleyinde bileyim laaaaannnn, ayak yoluna gitmeyimmm... :D
-
mescarine bunu yazdı:
Uzmanların söylediği Boeing in kontrolleri daha çok pilota vediği, Airbus'ın ise herşeyi kendi yaptığı yönündeki söylemi duymuştum. Oyüzden güvenlik açısından Airbus daha iyi diyorlar fakat uçuş hissi bakımından Boeing in daha iyi olduğunu söylüyorlar... Lakin hacılar uçağı çok kullanıyorum söyleyinde bileyim laaaaannnn, ayak yoluna gitmeyimmm... :D
airbus boeing'ten daha teknolojiktir o yüzden kullanması daha karısıktır. her ne kadar boeing desem de airbus a320 nin bende özel bi yeri vardır ilk bindiğim ucak oldugu icin :) -
kendi kazamız, kendi tarihimiz, kendi taşaklı bilim adamlarımız var, kazayı çözen , belgesele çeken yabancılar.Uyuzum bu işe uyuzz..
-
rhodostethia bunu yazdı:
mescarine bunu yazdı:
airbus boeing'ten daha teknolojiktir o yüzden kullanması daha karısıktır. her ne kadar boeing desem de airbus a320 nin bende özel bi yeri vardır ilk bindiğim ucak oldugu icin :)
-----------------------------aynen benim de öyle=) İzAir in A320 siydi hatta...doğru boeing in yapısı daha çok pilot sölesin ben yapıyım cinsidir.. Airbus birazdaha küstahça burda bunu yapmak gerekir öyleyse pilot sölemeden yapayım der....iki sisteminde farklı avantajları ve dezavantajları vardır...
bir de şöyle bir şey var...bu kaza bir 737 de değil de A320 derisi uçakta olsaydı pilotlarımız hayatta kalabilirdi...çünkü A320 lerde ön iniş takım dikmesi kokpitle yolcu koltuklarının arasındadır...boeing 737 de ise tam kokpitin altında....yani çarpmanın etkisiyle o dikme direk kokpite girmiş ve olan olmuş...A320 de olsa yine bir şans olabilirdi kaptanlarımız için
-
download linki varmı şöyle kaliteli görüntüsü olanından.
-
zumsuk bunu yazdı:
kendi kazamız, kendi tarihimiz, kendi taşaklı bilim adamlarımız var, kazayı çözen , belgesele çeken yabancılar.Uyuzum bu işe uyuzz..
-----------------------------Evet Haklısın. Atlasjet uçağı pilotunun "kestirmeden gideyim" diye koordinatları dışına çıkıp bir dağın yamacına çarpması gibi bir tarihimiz var, 2 yıldır muhsin yazıcıoğlunun bindiği bir helikopteri ülkenin tüm birimleri (telekominikasyon, asker,polis,arama kurtarma ekipleri, acil yardım) günlerce arayıp bulamaması ve bir köylünün bu ekibin aradığı yerin tam tersine ilerleyip bulması ve bulduğunda hemen hemen tümünün donarak ölmesi, türkiyenin tüm bilimadamları bu helikopter kazasında bir türlü sonucu bulamaması, bir komutanın heronları kontrol ederken bir grubu koyun sanması tamda dediğin şeyi akla getiriyor. Evet Çok zeki ve çözümlemeci insanlar var türkiyede...