folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder THY Amsterdam Kazası Belgeseli (Türkçe Altyazılı)

THY Amsterdam Kazası Belgeseli (Türkçe Altyazılı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

baştan sona seyrettim

bakıldıgında radio altimeter hatasından dolayı uçağın bilgisayarı saçmalayıp ne varsa kesmiş fakat oradaki 3 pilotta hiçmi hız göstergesine bakmamış abi bu çok garip geliyor ya :/

ben bir kaç yıldır uçuş similasyonu ile uğraşıyorum iniş sırasında manuel de insem ILS ilede insem mutlaka hız göstergesini kontrol ediyorum hanı alışkanlık olmuş ordaki 3 adamdan hiç mi birinin dikkatini çekmemiş hızın çok hızlı bir şekilde düştüğü :/:/

gerçekten üzülüyor insan ya hani bedava ölmek gibi olmuş bu

ölenlere Allah rahmet eylesin...

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

banada o hız düşmesini görememeleri garip geldi. belgeselde 1. kaptanın tecrübeli olduğunu 2. kaptanı uyardığı falan filan zırvasını belirtmişler ama o kadar tecrübeli adam "taş gibi" koca uçağı düşürücek hıza düşmesini farkedemiyosa yazık o pilota :|

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

AdReNaLiNe bunu yazdı:
    -----------------------------

baştan sona seyrettim

bakıldıgında radio altimeter hatasından dolayı uçağın bilgisayarı saçmalayıp ne varsa kesmiş fakat oradaki 3 pilotta hiçmi hız göstergesine bakmamış abi bu çok garip geliyor ya :/

ben bir kaç yıldır uçuş similasyonu ile uğraşıyorum iniş sırasında manuel de insem ILS ilede insem mutlaka hız göstergesini kontrol ediyorum hanı alışkanlık olmuş ordaki 3 adamdan hiç mi birinin dikkatini çekmemiş hızın çok hızlı bir şekilde düştüğü :/:/

gerçekten üzülüyor insan ya hani bedava ölmek gibi olmuş bu

ölenlere Allah rahmet eylesin...

-----------------------------

valla haklısın..bende FSX oynuyorum ve aynen dediğin gibi 3-5 kere stall olup düştükten sonra öğrendim hız göstergesine bakmayı...

ama belgeselde de gösterdiği gibi ATC baş koordinatını geç ve yüksekteyken veriyo THY ye..uçağı hızlı bi şekilde indirirken hızınıda azaltmaları gerekiyo...zaten yeni copilota prosedürleri iyice öğretmek için iniş check-list ini uzun uzun kontrol ederken otogazın motorları idle a getirmesini normal karşılamış olabilirler...sonuçta hızla alçalıp lokalize olmaları ve yavaş olmaları gerekiyo...ama uayrıları görememeleri gerçekten üzücü..bu biraz da boeing in suçu...stall gerçekleşene kadar sadece ışıklı uyarı, stall başladığında ses ve levyenin sallanması...maalesef 1000 feetteyken hiç bi işe yaramaz...

dün de thy nin kargo uçağında pitot tüplerindeki tıkanıklık yüzünden stall olmuş ama yüksekte olduğundan 8000 feet düştükten sonra toplamış kaptanımız...

Toplam Hit: 3937 Toplam Mesaj: 14