Ticarete Atılmayı Düşünüyorum Tavsiyeleriniz
-
Mürid kardeşlerim ben 20 yaşında bir Türk genci olarak Antalya'da İnşaat Teknikerliği okumaktayım.
Bu sene mezun olacağım.
Benim gibi çok güvendiğim 2 arkadaşımla beraber 10.000 Tl kadar bi sermaye ile ticarete atılmayı düşünüyoruz fakat sorunumuz kuracağımız dükkanın
sektörü;öyle bişey yapmalıyızki sektörler arasında dikkati üzerimizde toplayalım ve de elimizdeki parayı çar çur etmek etmeyelim.
O yüzden çok iyi düşünüp en doğru kararı vermek zorundayız.
Bu nedenle sizin önerilerinize vede görmüş geçirmiş mürid abilerimizin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Evet mürid kardeşlerim sektör önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim
Lütfen konuyu dağıtmayalım!!
-
Müdür düşünce güzel ama, sağın solun verdiği akılla iş yapılmaz.
Öncelikle hedef kitle belirle, kaynaklarını sorgula, bölge belirle, bölgenin neye aç olduğunu araştır. Sektöre karar ver, ardından fizibilite çalışması gerçekleştir.
Bir bakkal açsan dahi 10.000 tl'ye sigara reyonu anca dizersin.
-
DGS ile alanının mühendisliğine geçmeni tavsiyte ediyorum ben sana :S
-
yapılan bir araştırmaya göre Türkiye dünyanın 2. en çok girişken ülkesi
nerdeyse her 2 kişiden biri kendi işini kurmak istiyor ;)
hocam sana tavsiyelerim şunlar olur
1 yapacağın işe karar ver
2 Yapacağın işle ilgili pazar araştırması yap
3 fizibilite roparu Hazırla
4 aceleci olma sabretmeyi bil
5 rakiplerini iyi tanı
6 seni onlardan üstün görecek yenilikler getir
7 Pazarda kendine bir güvence bağla -
atil bence:)
-
Benim fikrim bu işte zarar etme şansın yok.Elindeki 10 bin lira gitse bile hayatının başında paranı kullanmayı öğreneceksin :)
Umarım herşey yolunda gider.
-
hiç girme para her şey değil fikrine göre para ayarlamalısın böyle atlanmaz ki :S
-
kasVa bunu yazdı:
-----------------------------
Benim fikrim bu işte zarar etme şansın yok.Elindeki 10 bin lira gitse bile hayatının başında paranı kullanmayı öğreneceksin :)
Umarım herşey yolunda gider.
-----------------------------Aynen dediğin gibim kardeşim paramı gözden çıkardım zaten azıcıkda olsa bir mesleğe atılıp parayı nasıl harcayıp harcamamamız gerektiğini öğreniriz
hiç olmassa paramız batsa bile bu cesareti yeniden kazanmayı düşünce ayağa kalkmayı öğreniriz.
DGS sınavına hazırlanıyorum zaten yükseğini okumak için elinden geleni yapıcağıma emin olun fakat hayata bir yerden başlamak lazım ben sadece bir ilk yapmak istiyorum.
Antalya Konyaaltı bölgesinde bir dükkanımız var değişik bir sektör ile bir patlama yapmak istiyorum.
Bu öyle gözden düşmüş bir yemek sektörü filan değilde insanların ilgisini çekicek görünce aa benim aklıma neden gelmedi dedirten bir sektör olmalı
BEYLER HAYAL GÜCÜNÜZÜ ÇALIŞTIRIN AKLINIZA NELER GELİYOR ÇEKİNMEDEN YAZIN LÜTFEN
-
kardeşim kira masrafını aştıktan sonra şöle birşey düşünebilirsiniz inşaat dekorasyon vsre adı altında organizatörlük yapabilirsiniz
yani insanlar artık bir duvar ördürmek veyahut işte duvar kagdı yaptırmak parke döşetmek için vs vs ayrı ayrı insanlara gitmiyor tek bir firmaya veriyor firmanın da çalışmış olduğu ustaları var hemen iş neyse yapılıyor işi sen bulup fiyat belirlediğin içinde sıkıntı yok senin çalışan ustanın yövmiyesi belli verirsin tamam dır
bu şekil çalısan bir firmamız var işleri gayet iyi önerrim muhasebeci olarak, bu iş için 10000 tl yeter kanatindeyim ufak bir büro açın ve stoklu çalışmayın örnek numune katalok bu gibi şeyler işyerinde bulundurun müşteri ne yaptıracaksa nasıl istiosa gider malzemeyi alırsın hadi rast gele dilerim başarılı bir firma olursunuz .
-
sana verebileceğim en en en süper tavsiye, kesinlikle ama kesinlikle, git su sat simit sat çay sat ama ORTAK İŞ YAPMA
-
Telefonunu bana pm at. Ben de inşaat sektöründe çalışıyorum , fabrikamız var. Çaldır ayrıntılı konuşalım.