Ticarete Atılmayı Düşünüyorum Tavsiyeleriniz
-
HacKeR_tr bunu yazdı:
-----------------------------
-_HaWk_- bunu yazdı:
Ben zaten arkadaşım sektör arıyorum herkes güzel hoş diyor ama ortaya şunu yap bence diyen yok :S
Şunu yap demek için sermaye çok düşük hacı bide ortak diyosun durum kötüleşirse ortaklıkta afedersin ama bok oluyor yani çok dikkat etmelisin ortak olacaksa.Ama illaki ticaret diyosan bi daha düşün derim önce kendi sektöründe profesyönel ol para biriktir staj falan yap.Bi ilerleme kaydet canın istediği anda ticaret diyip hop diye atlarsan zararlı çıkarsın sonuçta seni iyi tanırım dikkat et :D
-----------------------------Senin aklında afilli bi fikir var heralde sermaye düşük dediğine göre çıkar şu baklayı ağzındanda öğrenelim.
Ticaretede cup diye atlanmaz zaten eninde sonunda ipin bi ucundan tutmak lazım
Hiç kimse zaten hönk diye fabrika açmamıştır bi yerden başlamak lazım
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
HacKeR_tr bunu yazdı:
-_HaWk_- bunu yazdı:
Ben zaten arkadaşım sektör arıyorum herkes güzel hoş diyor ama ortaya şunu yap bence diyen yok :S
Şunu yap demek için sermaye çok düşük hacı bide ortak diyosun durum kötüleşirse ortaklıkta afedersin ama bok oluyor yani çok dikkat etmelisin ortak olacaksa.Ama illaki ticaret diyosan bi daha düşün derim önce kendi sektöründe profesyönel ol para biriktir staj falan yap.Bi ilerleme kaydet canın istediği anda ticaret diyip hop diye atlarsan zararlı çıkarsın sonuçta seni iyi tanırım dikkat et :D
-----------------------------Senin aklında afilli bi fikir var heralde sermaye düşük dediğine göre çıkar şu baklayı ağzındanda öğrenelim.
Ticaretede cup diye atlanmaz zaten eninde sonunda ipin bi ucundan tutmak lazım
Hiç kimse zaten hönk diye fabrika açmamıştır bi yerden başlamak lazım
İlla dalcam diyosun ya o zaman hayırlı olsun. . .Benim fikrimi sorarsan tam olarak kesin bir şey demesemde Ant olduğu için kesinlikle turiste yönelik olsun.Bu kış sabret ve iyi düşün biraz dilini geliştir.Sezon başlarken hazır ol.Ben ne desem de sen kendine en uygun olanı bulacaksın Ömer.
Ama hala sermaye az gibi ya Allah yardımcın olsun.
Hala aklına takılan bişi varsa Pm yada Msn den konuşalım.
-
reklam yapıcaksın. internet çok önemli bir faktör. benim gibi bir freelancer bularak ucuza mal edebilirsin. ilk alacağın işlere kar payını düşük tut. kılı kılına kurtarıcak şekilde ihaleler al. referans edindikten sonra. ufak çaplı isim yaptıktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum. ama reklamda iş başka bişey değil.
-
Git bi inşaat şirketinde çalış 10000 lirayı da düğününe sakla zaten yetmez.
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
Mürid kardeşlerim ben 20 yaşında bir Türk genci olarak Antalya'da İnşaat Teknikerliği okumaktayım.
Bu sene mezun olacağım.
Benim gibi çok güvendiğim 2 arkadaşımla beraber 10.000 Tl kadar bi sermaye ile ticarete atılmayı düşünüyoruz fakat sorunumuz kuracağımız dükkanın
sektörü;öyle bişey yapmalıyızki sektörler arasında dikkati üzerimizde toplayalım ve de elimizdeki parayı çar çur etmek etmeyelim.
O yüzden çok iyi düşünüp en doğru kararı vermek zorundayız.
Bu nedenle sizin önerilerinize vede görmüş geçirmiş mürid abilerimizin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Evet mürid kardeşlerim sektör önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim
Lütfen konuyu dağıtmayalım!!
-----------------------------En önemli konu;
Piyasasında tecrübeli olmadığın bir sektöre girmek için 10.000 tl çok düşük bir rakam.
Piyasanın içine girince plansız gerçekleşen extra masraflarla karşılaşırsınız.
Gireceğiniz sektörde tecrübeniz yoksa ve piyasa yapamamışsanız altından kalkması çok zor olur.Sektör tercihinden önce yaşadığınız bölgede bir araştırma yapmanız lazım.
Bölgenin ne gibi ihtiyaçları olabilir.
İhtiyaç duyulacak ürün & malzemeleri nerden, nasıl temin edebillirsiniz.
Siz de bilirsiniz ki, mal satışta değil alışta kazanç bırakır.Sektör tercihini yaptıktan sonra ise, o sektörde piyasada kimler hangi fiyat aralığında ne kadar ciro yapabiliyor bunun araştırmasını yapmanız lazım.
Tabi bu da çok zahmetli iş.
Benim size tavsiyem,
Ticaretle ilgilenecekseniz eğer, hedef kitleniz Bayan ya da Çocuk grubu olmalı.
Diğer sektörlerde para kazanmak artık o kadar da kolay değil.
Unutmayın, ülkemizde sizin gibi düşünen binlerce kişi var.
-
eger aklinda cok cok parlak bir fikir yoksa dikkati uzerine reklamla cekersin reklam icinde 10 bin den fazla paraya ihtiyacin var. Ancak bunun yaninda cok kararliysan bildiginiz bir ise girin ve en guzel sekilde islerinizi takip edin.
yanlis anlama ama 10bin guzel bir is kurmak icin cok bir para degil. Bir is kurmanin genelde buyuk masraflari var.
-
ticarete atılma derim.
-
Bas 3 orana, al sana 30 milyar. 30 milyarla da git inşaatlara iskele kiralama sektörüne gir.
-
en başta senin kafana yatan bir sey varsa kı yok gıbı (!) onu tavsıye ederım bana sorarsanda senın bulundugun ıl suan antalya kı memleket nere onuda bilmiyorum ama bana sorarsan egerkı memlekte yapmayacaksan bisiklet turu düzenle bir rehber en onde ( özellkle turist ) bence ama bunun ıcın en uygun yer göreme yöresi hem yakın yerler hemde guzel .ınsanlar arabalardan sıkıldıklar artık doğayı yakından ve hızlı görmek istayecklerdır bana gore guzel ve sermayesi fazla ıstemeyen bır secenek. antalyada yapacasanda kıstlı zamanın olacak yanı kısaca 5 bin yı yılda cıkaracagın bır atılım olur ama tabı kı yapacagın yerın cografi ve iklimide onemlı ... işte kısaca anlattım bırazda + - lerı sen dusun bnce :D
-
bana sorsan ben söylemezdim :) çünkü kendim bile bulamadım henüz. sermaye seninkinden baya fazla ama fikir yok işte. ayrıca o parayı bi batır bakalım bi daha yiyecekmi batarsa batsın diyip iş kurmak. öyle para harcamayı-kazanmayı öğreniriz demekle olmyo. 18 yaşındayken 15 milyar sermayeyle başladım. zamanla aylık 30 milyar ciroya ulaşmıştık. giderimizde bu 30 binliranın yanında hiç bişey değildi. 2-3 çek döndü. 2-3 müşteri ödeme yapmadan kayboldu. ödeme yapan 1-2 ay gecikmeyle yapar oldu. sonuç 200 milyar borç.