Tırnak Batması Geçiren Arkadaşlar
-
ilk önce geçmiş olsun çok büyük bir sorun gerçekten,
benim iki baş parmağımda da vardı. hiç ilaç, iğne kullanmadım.ameliyatta olmadım. geçer dedim.3 sene sürdü, geçmedi. daha sonra bir arkadaşımdan bir tavsiye aldım ve artık çok şükür hiç bir sorunum yok. Bu arada tırnağını çektirsen bile tekrar aynısının olma ihtimali çok yüksek.
Tırnak batması olayında en etkili tedavi tırnağın kenarlanın bir kapsül içerisinde büyütlmesi. Batan kısma U gibi bir parça takıyorlar, tırnak orada büyüyor ve ete batmamış oluyor,daha sonra onu çıkartıyorlar, bunu Türkiye de yapanlar vardı araştırabilirsin.
Benim bu illetten kurtulma şeklim ise batan parmaklarının tırnaklarını uzatabildiğin kadar uzat, 2 ay hiç kesme. Uzarken sana biraz acı verecek, sakın koparma, bir şeyle kurcalama. Sadece kanarsa ayağını yıka, iyice kurutmadan çorap ayakkabı gitme.
2,3 ay sonra artık acı gidecek, kanamalar bitecek, herşey normala dönecek.
Çok geçmiş olsun.
-
Bactrobandı galiba
-
bendede olmustu ve kesip cimbizla cikardilar. doktorun bana dedigi sey, en büyük hata tirnaklari yuvarlak kesmekmis. herzaman düz kesmek lazimmis,
-
swastika bunu yazdı:
-----------------------------
bendede olmustu ve kesip cimbizla cikardilar. doktorun bana dedigi sey, en büyük hata tirnaklari yuvarlak kesmekmis. herzaman düz kesmek lazimmis,
-----------------------------o hatayı bende bir kere yaptım yapmamla batmaya başladı, batan kısmı cıkardım ama yara bi türlü geçmiyor intihap cıkıyor hep onu kurutmaya calısıyorum
-
Tırnak batmasının sebebi kullandığımız ayakkabılardır. kimimizin ayakları taraklıdır yani genişdir... 40 numara ayakkabı giyiyorum her 40 olur deyip alip giyersen sürekli yasarsın bu sorunu. tırnağını lokal anaztezi ile kökünden sökcekler ayakkabına dikkat edersen sorun olmaz ama dikkat etmessen gene aynı olay olur. ameliyatta bişi hissetmiceksin 1 gun ağrısı olcak hepsi bu o ağrıyıda ağrı kesici ile dindirebilrisin.
-
tırnak batması bnde wardı ve tırnagın yanından boyle şeytan tırnagı gibi bi deri cıkıyordu , tırnagın sol iç tarafındaki kökü doktor kesti ve tırnaga dikiş attı baya kötüydü, dikişleri aldırırkende epey canın yanıor ,
-
Batan tırnağın tam dibinden iğneyle 2-3 delik aç, o tırnak kendiliğinden düşüyor, vücut atıyor yani.
-
benim sağ baş parmakda batıyo daha dün kestim zorlaa :) alttada resmi :) http://img192.imageshack.us/img192/8636/dsc01224z.jpg
-
blood_rhyme bunu yazdı:
benim sağ baş parmakda batıyo daha dün kestim zorlaa :) alttada resmi :) http://img192.imageshack.us/img192/8636/dsc01224z.jpg
-----------------------------o yarayı yapmasaydın keşke hocam bende kestim ufacık yara varken şimdi nohut tanesi kadar geçmiyor kurumuyor bi türlü sürekli intihap cıkıyo,
bu gün kurcaladım biraz tam tırnagın dibinde yaraya batan kücük bişi kalmış onuda kestim aldım bakalım bir iki gün daha beklicem intihap yapmassa düzeldi demektir. İntihap yaparsa attık doktora gidicem -
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------blood_rhyme bunu yazdı:
-----------------------------o yarayı yapmasaydın keşke hocam bende kestim ufacık yara varken şimdi nohut tanesi kadar geçmiyor kurumuyor bi türlü sürekli intihap cıkıyo,
bu gün kurcaladım biraz tam tırnagın dibinde yaraya batan kücük bişi kalmış onuda kestim aldım bakalım bir iki gün daha beklicem intihap yapmassa düzeldi demektir. İntihap yaparsa attık doktora gidicem
benimkisi askerde oldu daha önceden yoktu... askerde çekelim dediler çektirmedim :) bu benim 2. kesişim bende iltihap olmuyor yara düzeliyor sonra tırnak uzayınca gene aynı yoldan uzuyor.. biraz araştırdım protez takılıyor tırnağın kenarına ete batmadan uzuyormuş onu yapıcam tekrar ederse sanada tafsiye ederim